Yurt Dışından Gaming Laptop Alınır mı ?

Gümrükte 1 taneden fazlaya izin vermiyorlar onu unutma ama gidip kendin araştırman gerekir illaki buradan daha ucuzdur bizde hayvani vergiler var laptoplarda ama araştırıp alabilirsin bence çok büyük ihtimalle daha ucuza gelir daha ucuza gelmese bile malzeme kalitesi bizden daha iyi oluyor
Hangi vergiler var mesela KDV hariç?

Kasım ayında bir yakın arkadaşım Fransa'ya gidecek . Ben ise oradan oyun amaçlı Gaming laptop alıp getirtmeyi düşünüyorum , internette biraz araştırma yaptım ancak fiyatlar nasıl ? ve daha mı ucuza geliyor bilemedim , yardımcı olursanız sevinirim.( Bütçem 60.000 TL , en fazla 5 k esnetebilirim ve mümkünse kaliteli bir seçim yapmak istiyorum. )
TR de olmayan serilerden beğendiğin bir tanesini bulup alacaksan mantıklı, sadece fiyat avantajı olsun diye almak mantıksız.

Hangi vergiler var mesela KDV hariç?
Hocam bitmiş hazırlanmış PC lerde daha fazla vergi var o yüzden hazır sistem satanlar dahi parça satıyorlar ek olarak birleştirme hizmeti satıyorlar diye biliyorum hazır sistem olduğu için ek vergi mi ne var diye biliyorum

Hocam bitmiş hazırlanmış PC lerde daha fazla vergi var o yüzden hazır sistem satanlar dahi parça satıyorlar ek olarak birleştirme hizmeti satıyorlar diye biliyorum hazır sistem olduğu için ek vergi mi ne var diye biliyorum
Bitmiş sistemlere TRT bandrolü alınması gerekiyor o da cihaz bedelinin %4ü oluyor. Bir de standart KDV var başka bir vergi yok. Tabletler ve Laptoplar da aynı kapsamda.

Şöyle bir gerçek var TR de iken anlık indirim yakalayabilirsin ama birkaç günlüğüne yurtdışına giden biri çevredeki mağazaların o anki fiyatlarına mahkum kalır. Eğer şansına mağazaya gittiği gün iyi bir indirim yakalarsa alır, yok fiyat standart ise zaten TR de indirim kovalar o fiyata yakın fiyata taksitle 2 yıl garantisi olan cihaz alır.

Şöyle bir uyarı da yapayım eğer ürünü kontrol edip sorun varsa istenen yere rahatça iade edebilecek durumda değilseniz yurtdışında internetten ürün almayın. Başıma geldi çünkü ucuz diye Amazon’dan alayım dedim adamlar her tarafı çizik içinde ve çalışmayan ürün yolladı, döneceğim gün planı değiştirip vakit bularak iade için kargoya verebildim ve çok şükür ben çoktan Türkiye’ye dönmüşken iadeyi onayladılar, en ufak bir sorun çıksa param yanardı.

Geri