Çözüldü✓ OLED mi Almalıyım Miniled mi

Biz yevmiyeci adamız VA ve IPS ten şaşmayız

eğer ki o paralara çıkacaksan kesinlikle oled almalisin, attığın model de gayet iyi

Geçtiğimiz hafta ASUS ROG XG27AQDMGR aldım, gençleştim resmen bu kadar mı fark eder?

Senin almayı planladığını almayı düşünüyordum başta, epey bir araştırdım. WOLED panel gözüme daha şık göründü. Tavsiye ederim.

Ekler

• IMG_5830.webp
    IMG_5830.webp
    663.2 KB · Hit: 31
Kardeşim monitör alacaksan tek tavsiye, TURE BLACK GLOSSY PANELE SAHİP OLMAK ŞARTI İLE istediğin Asus Rog monitörü alabilirsin.
-Qd alırsan en ufak ışık kaynağında morluk görürsün
-Woled alırsan morluk hiç görmezsin ve parlaklığı falan da son derece yüksek olur
-Tandem alırsan en uzun ömürlü olur sonsuza kadar kullanırsın ama görüntü kalitesi diğer ikisi kadar iyi olmayabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_2481.webp

Soldaki klasik IPS - Sağdaki True Black Glossy Woled Asus Rog
IMG_2504.webp

Kardeşim monitör alacaksan tek tavsiye, TURE BLACK GLOSSY PANELE SAHİP OLMAK ŞARTI İLE istediğin Asus Rog monitörü alabilirsin.
-Woled alırsan morluk hiç görmezsin ve parlaklığı falan da son derece yüksek olur
-Tandem alırsan en uzun ömürlü olur sonsuza kadar kullanırsın ama görüntü kalitesi diğer ikisi kadar iyi olmayabilir.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam 2k çözünürlük 40-50 bin bütçeye ne alınır en iyi

Oledi aldım şuan ama parlaklığı yetersiz gelirmi acaba miniled daha parlak diye biliyorum
Gigabytein giriş seviye bir oledini kullaniyorum parlaklığı o kadar yüksek değil yüzde 20 de falan kullanıyorum nit değeri emin ol o kadar etkilemiyor

Hocam msi 273qp var gözlük kullanmıyorum astigmat miyop hiçbişey yok gözlerim renkli ondan mı acaba. Parlaklığı 0 a çektim öyle kullanıyorum. Bende bir sorun var galiba . Redditte gördüm aynı sıkıntıyı yaşayanları ama. Asus XG27UCMG de mevcut ama onun beyazları sanki gözüme flash gibi vuruyor. Kalite çok güzel evet ama bildiğin gözümü acıtıyor. Parlaklığı ne kadar kıssam da öyle. Galiba yaşlandım.

VRR kapalı hocam.

Monitörleri alalı bir süre oldu iade etme şansım yok küçük bir yerde yaşıyorum çok satma şansım da yok yani napıcaz bilmiyorum kaldım öyle.
Göz yorgunluğu muhtemelen sdr içerikte wide gamut kullanmaktan kaynaklıdır. Sdr da geniş gamut kullanmak bir arkadaşta göz yorgunluğuna sebep oluyordu.

Woled'in hiç bir sorunu yok mu şimdi kesin glossy al diyorsun adama? Yanlış yönlendirme yapmayın.

Son düzenleme:
Geçtiğimiz hafta ASUS ROG XG27AQDMGR aldım, gençleştim resmen bu kadar mı fark eder?

Senin almayı planladığını almayı düşünüyordum başta, epey bir araştırdım. WOLED panel gözüme daha şık göründü. Tavsiye ederim.

1 Aya yakın bende kullandım bu ürünü. Güzel fakat sakın Asus anti flicker açmayın aşırı stuttering yapıyor. Flicker sizi rahatsız etmiyorsa kapalı şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Burada yazılanlara bakmayın siz hepsi kullandığı ürünün fanatiği yada teorik ve öznel yorum yapan İnsanlar. insanlar kullanmadığı ürün hakkında yorumlar yapıyor. Flicker nedir onu bile bilmiyorlar. Birde yazılar hafif bulanık oluyor oled ve woledlerin yapısından dolayı "Crystal clear" programını kurmanızı öneririm.

Herkes tek doğru var zannediyor çünkü. Teknoloji öyle bir şey değil ki. Teknoloji ihtiyaca ve pozisyona göre değişir. OLED en iyisi diyen adam aydınlık odada hiç kullandı mı mesela? Ya da yan yana woled, qd-oled farkına baktı mı? İyi bir mini-led deneyimledi mi? Hepsi günün sonunda slogan gibi kalan laflar ve şu iyi bu kötü denilen sosyal medya pazarı lafların papağanlığı. Bir de bizde para verilen mal eleştirileceğine övüldüğü için (kimse benim tavuğum kara demez) kimse objektif yorum da yapmıyor. Sonra bilinçli tüketicinin ve tecrübeli kişilerin yaptığı yorumlar hep boşa gidiyor, arada kaynıyor.
iyi miniled 40-45kdan başlıyor, ne iyisi Allah aşkına.

Son düzenleme:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Abartılacak bir morluk bence yok. WOLED'in de QD'nin de avantajı var dezavantajı var.

Valla inanıp inanmamak size kalmış artık video attım. Ayrietten kendi kullanıdığım 2 ürünü yan yana koydugumda elde ettigim deneyimi söyledim, gerisi size kalmış...
Kontrastı düşürüp black equalizer artırınca öyle olur, evet.
Monitör ayarı yapmayı bilmemek suç değil, öğrenmemek suç.

Isik altinda QD oledler mora çalıyor ondan bahsediyorsa evet ama siyah siyahtan daha nasil iyi olsun video attim diyor video da da siyah oledde daha iyi ya ben anlamadim yada arkadaş ciddi tokezledi
yeşilde haksız olduğunu kabullenemeyip buraya gelmiş :ROFLMAO:

beyler hic bosunuza kendinizi kandırmayın. yok oledler mor veriyor yok yanıyor yok güneşe çıkınca zortluyor. paranız varsa alıp keyfinize bakın bosverin bu boş lafları. oled alacaklara asla woled panel önermiyorum madem oled aldın dibine kadar görsel şöleni yaşayacaksın.
Alıntıyı görüntüle
geminiye monitör sormayın artık, geçen gün bilgisini sınayayım diye çok kolay bir şey sordum woledin nesillerini bile bilmiyor, araştırmayı öğrenmek bu kadar zor değil, hiç olmadı monitor unboxed, tft central gibi güvenilir kaynaklardan bilgi aktarın

Kontrastı düşürüp black equalizer artırınca öyle olur, evet.
Monitör ayarı yapmayı bilmemek suç değil, öğrenmemek suç.

yeşilde haksız olduğunu kabullenemeyip buraya gelmiş :ROFLMAO:

geminiye monitör sormayın artık, geçen gün bilgisini sınayayım diye çok kolay bir şey sordum woledin nesillerini bile bilmiyor, araştırmayı öğrenmek bu kadar zor değil, hiç olmadı monitor unboxed, tft central gibi güvenilir kaynaklardan bilgi aktarın

Bence sizle tartışmak gereksiz konuyu kirletmekten başka bir şey yapmıyoruz şuan. Tartışma amacı kullanıcıyı bilgilendirme ve ortak bir paydada buluşup doğruya ulaşmak olmalıdır. Bence sonlandıralım tartışmayı çünkü konu dezenformasyona gidiyor. Herkes gerekli öneriyi yapsın yeterli...

Geri