R7 9800x3d CPU ve RTX 5080 İçinde Olan Kasa Nasıl Olmuş?

biraz daha ileriye dönük sistem olması için ve ayrıca hafif beyaz temalı sistem kurmaya çalışıyorum. Mesela attığın ssd okuması bi tık düşük işlemci x3D istiyorum mümkün değil kısayım ordan. Estetik durması için sıvı soğutma istiyorum. Kasayıda pek beğenemedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yani xpg doğru seçim?
Hızın doğru düzgün bir önemi yok alacağın gen5 ssd yi de her zaman gen5 hızında kullanamayacaksın zaten gen3 bile günlük kullanıcıya fazlasıyla yetiyor. 4K'da cpu kullanımı düşük bütün yük ekran kartında nerdeyse. Ordan masraf rahatlıkla kısılabilir kayda değer fark yaratacak bir şey değil çünkü. Mini v2 + nautilus rs al o zaman.

Kasa eklememişsin
16 GB ram eklemişsin ama 32 ram var benim listede
bunlarıda eklersen aynı fiyata geliyor zaten nerede bunun aşırı aşırı pahalılığı

Monitör şuanlık kalıyor. Bütçe kesinlik yok 200-250 civarı işte ama 250 ye yetişmese iyi
Kasa 5k Desek Ve 32gb ram Olarak 190 K hesapladım attığım ramdan 2 tane alcan

Fiyatı dışında güzel ama oyun oynanacaksa bu kadar uçmaya bence gerek yok bir de tavsiyem olarak şu bütçede kioxia kullanacağıma hdd kullanırım daha iyi.

Ben bu ürünü satın almıştım 9800X3D-5070Ti sistemime. Neden böyle bir yorum yaptın? -Öğrenmek için soruyorum-

Hızın doğru düzgün bir önemi yok alacağın gen5 ssd yi de her zaman gen5 hızında kullanamayacaksın zaten gen3 bile günlük kullanıcıya fazlasıyla yetiyor. 4K'da cpu kullanımı düşük bütün yük ekran kartında nerdeyse. Ordan masraf rahatlıkla kısılabilir kayda değer fark yaratacak bir şey değil çünkü. Mini v2 + nautilus rs al o zaman.
Listede CORSAIR NAUTILUS 360 RS var zaten
şöyle bir info vereyim i5 7.nesil ve gtx 1050 laptop var 7 yıldır kullanıyorum. Bu sistemi kurduğumda kaç sene gideceğini düşünebiliyor musun :)

Ben bu ürünü satın almıştım 9800X3D-5070Ti sistemime. Neden böyle bir yorum yaptın? -Öğrenmek için soruyorum-
SSD de sıkıntı var mı?

ayrıca SSD 2 lira fazlası var benim liste ile oda çok bir şey değil

yani xpg doğru seçim?
evet sistemde kullandım bendeki clarbk imiş ne farkı var bilmiyorum muhtemelen aynısı güzel ram. Klevv diye marka var hynixin kendi markası onu önerecektim asılda(yine 6000@cl30), fiyata arşa çıkmış, forum aklında bulundursun bu markayıda indirime falan düşerse, bana göre ddr5 te hynix üstün vaziyette.

şöyle bir info vereyim i5 7.nesil ve gtx 1050 laptop var 7 yıldır kullanıyorum. Bu sistemi kurduğumda kaç sene gideceğini düşünebiliyor musun :)

ayrıca SSD 2 lira fazlası var benim liste ile oda çok bir şey değil
9700X ve 9800X3D'in performansları 4K'da benzer onu anlatmaya çalışıyorum. Vermek istiyorsan farkı ver 9800X3D al ama bence değmez o farkı başka bir şeye verirsin.

19K-20K'ya şunlara bak o halde.

İki hafta önce 1250 Watt güç kaynağını (MSI) senin paylaştığın üründen 200 TL daha ucuza aldım ama fena zamlanmış, yine de linkini bırakayım

Asus x870 Max anakartını da 11874'e aldım 17 eylülde, yine fena zamlanmış, yine linkini bırakayım

En azından bu iki parçanın daha ucuzunu bulabileceğini düşünüyorum çünkü ben bu fiyatlara aldım. Ama sadece 2 haftada bu kadar zamlanmaları akla mantığa yatmıyor. Belki tekrar indirime girerler diye bırakmış olayım en azından

Son düzenleme:
X870 de pci-e veriyolu daha fazla. X870e de dahada fazla. Ben olsam X870 bakıyorsam esgeçer X870e bakarım. Arasında 1000 lira var.
Ancak normal bir kullanıcı için b850 fazlasıyla yeterli çift gpu çoklu m.2 gibi şeyler düşünüyorsanız X870e alın.
patriot ramler uyum konusunda sorunlu. benzer bi sistemde kullandım sistem boot etmedi, sıfır sistem olduğundan bulmakta çok uğraştırdı.
İade edip sizinde listenizde olan xpg ramleri almıştım. sonu galiba blarbk mıydı neydi yanlış hatırlıyor olabilirim, 6000@cl30 tam modeli aklımda değil hynix çipli trainingi bile çok kısa sürmüştü güzel ram.
Hocam, yanlış biliyorsunuz, yanlış yönlendiriyorsunuz. X870, B850'den, X870E de X870'den daha fazla veri yoluna sahip değildir.
AM5 platformunda 28 iş hattı vardır. Hangi anakartı alırsanız alın, bu değişmez.
B650, X670, B850 ve X870 aynı kontrolcüye sahiptir. B650E, X670E, X870E ise bu kontrolcüden 2 adet bulunan anakartlara verilen isimdir.
28 iş hattının Pci-ex 16 tanesini ekran kartı, Pci 5x4 olarak iki tanesini de M2 ssdler alır. Toplamda 24 hat ekran kartı ve ssdler için ayrılmıştır. Kalan 4 iş hattı ise Sata, usb, bluetooth vs. diğer aygıtların işlemci ile haberleşmesi için kullanılır.

Hocam, yanlış biliyorsunuz, yanlış yönlendiriyorsunuz. X870, B850'den, X870E de X870'den daha fazla veri yoluna sahip değildir.
AM5 platformunda 28 iş hattı vardır. Hangi anakartı alırsanız alın, bu değişmez.
B650, X670, B850 ve X870 aynı kontrolcüye sahiptir. B650E, X670E, X870E ise bu kontrolcüden 2 adet bulunan anakartlara verilen isimdir.
28 iş hattının Pci-ex 16 tanesini ekran kartı, Pci 5x4 olarak iki tanesini de M2 ssdler alır. Toplamda 24 hat ekran kartı ve ssdler için ayrılmıştır. Kalan 4 iş hattı ise Sata, usb, bluetooth vs. diğer aygıtların işlemci ile haberleşmesi için kullanılır.
Yanlış bilmiyorum, Hepsi Promontory 21 kullanıyor ancak b850de tek x870 dede tek, x870e de çift. kendi aralarındada iletişim var, paylaşımlı, 1000 lira farka çifte çipset. o yüzden düz model yerine ben olsam bunu alırım dedim. Hatta millet amd ye giydiriyor yurtdışı forumlarında cipset bağlantısını x970/e dede pcie 4.0 bırakacakmış ve promontory 21 den devam edecekmiş(söylenti) diye. x970/e in bir artısı olursa oda cudimm bellek desteği olabilir oyüzden.
amd-am5.webp

Son düzenleme:
Üç gün içinde donanım fiyatlarına bu kadar zam gelmesi de ekstra şaşırtıcı. Salı günü bir forumdaş için yaptığım sistem tavsiyesinden;
Gainward RTX 5080 Phoenix GS V1 85.000 Lira
XSKY V-COLOR 32GB (2 x 16GB) DDR5 6400MT CL32 29.500 Lira
Corsair MP600 Core XT 2TB 16.450 Lira
CORSAIR Nautilus 360 RS ARGB 5.100 Lira
Salıdan cumaya SSD 4 bin, soğutucu bin, en ucuz RTX 5080 ise 10 bin bindirmiş.

Hepside Promontory 21 kullanıyor ancak b850de tek x870e de çift kendi aralarındada iletişim var, paylaşımlı
Alıntıyı görüntüle
Çift kontrolcü olması iş hattı sayısını değiştirmiyor. 28 iş hattı üzerindeki haberleşmeyi 2 kontrolcü yapıyor sadece. İşlemci ile aygıtların haberleşmesi 28 şeritli bir yoldan yapılıyor. Bu yolu bir polis değil de iki polis kontrol ediyor. Tek fark bu.
Tüm pci aygıtları, usb girişleri, wifi ve bluetooth aktif olarak çalışırken data aktarım hızları çakılıyor diyebilirim. Hem X870 hem de X870E anakart ile bu testleri yapan videolar bulabilirsiniz. Çift kontrolcü olması sonucu değiştirmiyor. Wifi, bluetooth, USB ve Pci M2 aygıtlar üzerinden data aktarımına başladığında 28 iş hattı yetersiz kalıyor.
USB4/thunderbolt data aktarım hızlarına, WiFi7 gereksinimlerine ihtiyacı olmayan bir kullanıcı için X870 gereksiz olabilir. Bunlara ihtiyacı olan kullanıcı için de X870E gereksiz olabilir.

Çift kontrolcü olması iş hattı sayısını değiştirmiyor. 28 iş hattı üzerindeki haberleşmeyi 2 kontrolcü yapıyor sadece. İşlemci ile aygıtların haberleşmesi 28 şeritli bir yoldan yapılıyor. Bu yolu bir polis değil de iki polis kontrol ediyor. Tek fark bu.
Tüm pci aygıtları, usb girişleri, wifi ve bluetooth aktif olarak çalışırken data aktarım hızları çakılıyor diyebilirim. Hem X870 hem de X870E anakart ile bu testleri yapan videolar bulabilirsiniz. Çift kontrolcü olması sonucu değiştirmiyor. Wifi, bluetooth, USB ve Pci M2 aygıtlar üzerinden data aktarımına başladığında 28 iş hattı yetersiz kalıyor.
USB4/thunderbolt data aktarım hızlarına, WiFi7 gereksinimlerine ihtiyacı olmayan bir kullanıcı için X870 gereksiz olabilir. Bunlara ihtiyacı olan kullanıcı için de X870E gereksiz olabilir.
28 iş hattı yetersiz kalıyor. bu konuda hem fikirim, üstteki mesajımı düzenledim okumanızı öneririm, ben işlemcinin pcie hat sayısı fazla diye bir iddiada bulunmadım anakartın pcie hat sayısı fazla diye söyledim, öylede. bunun artısı +2 gpu disk falan taktığınızda belli olur, b850 normal bir kullanıcı için yeterli diyede belirttim, ama x870 alacak olsam gider 1000lira fazlasına x870e alırım bu kadar basit anlatmak istediğim.
Bu arada usb ile wifi ile kimse 16GB/s yi dolduramaz. anca gpu m.2 falan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,746
Üyeler
204,246
Son üye
TA07
Geri