NighhttWishh
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Herkese merhaba,
Sistemimde bir süredir hem oyunlarda hem de masaüstünde çok can sıkıcı bir anlık takılma (stuttering) ve ses robotlaşması/çıtırtısı sorunu yaşıyorum. Masaüstünde basit bir klasörü taşırken veya pencereleri sürüklerken bile sistem anlık olarak kasılıyor ve o sırada arkada çalan seste cızırtı/robotlaşma meydana geliyor.
Sorunu teşhis etmek için LatencyMon testi çalıştırdım. Test sonucunda sistem kırmızı uyarı verdi ve yüksek gecikmeye (DPC Latency) sebep olan iki ana dosya şunlar olarak görünüyor:
Sorunu çözmek için şimdiye kadar şunları denedim ama sonuç alamadım:
Bu spesifik sorunu daha önce yaşayan, çözümünü bilen veya MSI Utility öncelikleri, PCIe Gen hızları ya da fTPM/USB güç yönetimi tarafında nokta atışı tavsiyesi olan var mıdır?
Sistem Özelliklerim:
Sistemimde bir süredir hem oyunlarda hem de masaüstünde çok can sıkıcı bir anlık takılma (stuttering) ve ses robotlaşması/çıtırtısı sorunu yaşıyorum. Masaüstünde basit bir klasörü taşırken veya pencereleri sürüklerken bile sistem anlık olarak kasılıyor ve o sırada arkada çalan seste cızırtı/robotlaşma meydana geliyor.
Sorunu teşhis etmek için LatencyMon testi çalıştırdım. Test sonucunda sistem kırmızı uyarı verdi ve yüksek gecikmeye (DPC Latency) sebep olan iki ana dosya şunlar olarak görünüyor:
- nvlddmkm.sys (NVIDIA Windows Kernel Mode Driver) - En yüksek gecikmeyi bu yaratıyor.
- Wdf01000.sys (Çekirdek Modu Sürücü Çatısı)
Sorunu çözmek için şimdiye kadar şunları denedim ama sonuç alamadım:
- Ekran kartı sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile güvenli modda tamamen kazıyıp sıfırdan temiz kurulum yaptım.
- Anakart BIOS sürümüm tamamen güncel.
- Windows üzerinden HAGS ayarını kapatıp denedim, durum yine değişmedi.
Bu spesifik sorunu daha önce yaşayan, çözümünü bilen veya MSI Utility öncelikleri, PCIe Gen hızları ya da fTPM/USB güç yönetimi tarafında nokta atışı tavsiyesi olan var mıdır?
Sistem Özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
- Ekran Kartı: Gigabyte RTX 4070 12 GB Windforce
- Anakart: Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 ICE
- RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2×16) DDR5 6000 MHz CL38
- Sıvı Soğutma: Corsair H170i Elite Capellix XT
- Kasa & Güç Kaynağı: Lian Li O11 Vision / Lian Li EDGE 850W Platinum White
- Fanlar: 8 adet Lian Li Wireless TL (Kontrolcüye bağlı)
- Ana Monitör: Samsung Odyssey OLED G6 27” QHD 240 Hz (G-Sync Aktif)
- İkinci Monitör: ASUS ROG XG27ACS
- Ekipmanlar: ASUS ROG Azoth White, ROG Keris II Origin White, Corsair HS80 Max (Kablosuz)