Download 11.64 Mbps Upload 0.46 Mbps Sizce Airfiber Mantıklı Bi Karar mı?

Downpipe

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
179
mesela bir oyun indirince evin interneti komple çöküyor telefondan ve bilgisayardan hiçbirşey yapılmıyor airfiber mantıklı bir karar mı?

mesela bir oyun indirince evin interneti komple çöküyor telefondan ve bilgisayardan hiçbirşey yapılmıyor airfiber mantıklı bir karar mı?
ADSL var sanırım sende, öncelikle altyapı sorgula belki VDSL vardır. Yoksa da Airfiber ile kıyası şöyle yapabilirsin:

Airfiber hava koşullarından etkilenir kötü havada performans düşer firma aynı antene çok kişi bağladıysa yine yoğunluktan hız düşebilir. Ping de genelde koşullardan etkilenir online rekabetçi oyunlarda üzebilir. Hız ise firmadan firmaya değişir, Airfiber alsan bölgendeki firma ne hız sunuyor ona bak hız farkı çoksa o konuda yüzünü güldürür.

ADSL dümdüz kötüdür ama koşullardan çok daha az etkilenir ve uygun modem ve ayarlama ile çok stabil Ping alınabilir. Bahsettiğin çökme de biraz ayar eksikliği kaynaklı o çözülebilir.

ADSL var sanırım sende, öncelikle altyapı sorgula belki VDSL vardır. Yoksa da Airfiber ile kıyası şöyle yapabilirsin:

Airfiber hava koşullarından etkilenir kötü havada performans düşer firma aynı antene çok kişi bağladıysa yine yoğunluktan hız düşebilir. Ping de genelde koşullardan etkilenir online rekabetçi oyunlarda üzebilir. Hız ise firmadan firmaya değişir, Airfiber alsan bölgendeki firma ne hız sunuyor ona bak hız farkı çoksa o konuda yüzünü güldürür.

ADSL dümdüz kötüdür ama koşullardan çok daha az etkilenir ve uygun modem ve ayarlama ile çok stabil Ping alınabilir. Bahsettiğin çökme de biraz ayar eksikliği kaynaklı o çözülebilir.
Evet ADSL var. Dediğin gibi sorguladım sadece altyapı vardır gözüküyor VDSL vardır tarzı bir bilgi yok. Airfibere gelicek olursak antalyada yaşıyorum ara ara fırtınalar oluyor kışın sahilde yaşadığım için. Ayar eksikliğini nasıl yapabilirim?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

allah kolaylık versin arkadaşlarınza
Teşekkür ederim hocam

altyapını gibirnetten sorgula çıkan sonucu at buraya

altyapını gibirnetten sorgula çıkan sonucu at buraya
görüntü alınca ekran siyah oluyor ama yazarak söyleyeyim.

Boş Port:Var
Altyapı Tipi:ADSL
Maksimum Hız:15 Mbps'e kadar
Mesafe:1337 metre
Ayrıyeten GIBIRnet adresinizde kullanılabilir diyor.

görüntü alınca ekran siyah oluyor ama yazarak söyleyeyim.

Boş Port:Var
Altyapı Tipi:ADSL
Maksimum Hız:15 Mbps'e kadar
Mesafe:1337 metre
Ayrıyeten GIBIRnet adresinizde kullanılabilir diyor.
hocam sizde sadece adsl varmış bende eskiden 20 mbit vdsl çıkıyordu zorla 5 kere arayıp vdsle geçirtmiştim hattı toplam hız 25 mbit mi ne olmuştu.
bence adslden devam edin airfiber önermem.
bende adsl olduğu zamanlar qos kullanarak aynı anda upload yaparken oyun dahi oynayabiliyordum

hocam bende vdsl var ama altyapı yok 2mb hızda internet aylık 700 ödüyoruz bi türlü ikna edemedim şuan geçebileceğim iyi internet var mı çanak kurma masrafı olmayan

hocam sizde sadece adsl varmış bende eskiden 20 mbit vdsl çıkıyordu zorla 5 kere arayıp vdsle geçirtmiştim hattı toplam hız 25 mbit mi ne olmuştu.
bende adsl olduğu zamanlar qos kullanarak aynı anda upload yaparken oyun dahi oynayabiliyordum
ayar yapılınca 11 mbps download 0.50 mbps upload iyi mi diyosun yani

hocam vdsl var bizde altyapi yok kurulum ucreti odemeyecegim geçiş yapacagim bir internet saglayicisi var mi 2mbye 700 TL ödüyoruz aylık bıktım valla

Bulunduğum sokakta altyapı olmadığı için en az 5 senedir kablosuz (airfiber) kullanıyorum ve memnunum. Ancak bu durum şehrindeki firmaya göre değişiklik gösterecektir. Ben kocaelinet firmasının 21 download/6 upload (580 TL) paketini kullanıyorum. Upload çok önemli değilse aynı fiyata 24 Download/4 Upload da veriyorlar. Kötü hava koşullarında herhangi bir hız düşüşü veya ping problemi yaşamıyorum. Riot TR sunucularında 10 ms civarı alıyorum. CS2-Rocket League Avrupa sunucularında ise 50-60 ms civarı alıyorum.

1791116114926.webp

Benimde ADSL 16 Mbps'den max 12-13 görüyorum. Ping konusunda sorun yaşıyorsanız ki yaşıyorsunuzdur, QoS ayarı yapabilirsiniz. İndirme harici pinginiz sabit kalır. 400 TL ödüyorduk zam ile 1000 TL falan ödeyeceğiz. Airfiber çok daha ucuz.

airfiber nedir superbox falan mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,858
Üyeler
204,542
Son üye
talh4ciftci
Geri