Darboğaz veya Donma Sorunu

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar,

Steamden oyun indirirken bilgisayar sürekli donuyor uygulamalar yanıt vermiyor 3-5 saniyede bir donuyor 1-2 saniye düzeliyor ta ki indirme işlemi bitene kadar.
Daha önce de bazı oyunlarda alt tab çekince youtube-twich gibi sekmeler arası geçiş yaparken bilgisayar tam kitlendi ve format atmak zorunda kaldım bir kaç defa.
Bu problemin kaynağı nedir? Sistemi alalı 1.5 sene oldu. SSD testi yaptım onu da ekliyorum. 1 ay önce temizlik yaptırdım macunlar değişti ancak dün yine aynı sorun oldu.

Sistem Bilgisi : AMD Ryzen 5 7500F Tray 5.0GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek AM5 İşlemci - ASUS Prime B650M-R 7200MHz - AMD Radeon RX 7700 XT OC 12GB GDDR6 -
SSD: LEXAR NM610 PRO 500GB - Ram kingston x2 16

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    66.4 KB · Hit: 15
  • 2.webp
    2.webp
    35 KB · Hit: 14
Indirme hizini limitleyip denedin mi? Eger internetin hizliysa islemci darbogaz yapiyor olabilir sahsen suanda bende de ayni islemci var ve Gigafiber kullaniyorum. Islemci kullanimlari Steam olmasada diger launcherlarda bzen %100'u goruyor belki sende ayni sorunu yasiyorsundur, hizin yuksek ise.

İndirme yaparken görev yöneticisi üzerinden cihazın kaynak tüketimini atar mısın? Üstteki arkadaşın dediği gibi işlemci yetişemiyor olabilir.

İndirme hızını 100 megabite limitleyince donma olmuyor. 1000 megabit indirme yaparken kaynak tüketimi bu şekilde

Ekler

• 3.webp
    3.webp
    28.8 KB · Hit: 13
İndirme hızını 100 megabite limitleyince donma olmuyor. 1000 megabit indirme yaparken kaynak tüketimi bu şekilde
SSD kullanimin %100, SSD o indirmeye yetisemiyor gibi, imzamda yer alan SSD'ye sahibim o sekilde bir sorun ve kaynak kullanimim yok 1000 megabit indirme yaparken.

zayıf halka ssd gözüküyor. ki ssd, indirme hızlarından daha fazla okuma ve yazma hızına sahip. İndirme yaparken dosyalar tek parça halindeyse ssd'nin vaad ettiği hızlara ulaşabilir ama dosyalar küçük boyutlu ve fazla ise orada yavaşlamaya başlıyor. Donanımsal problem de olabilir. Garantisi varsa bi yollayın. Sorununuzu anlatın gerekirse ekran görüntüsünü belirtin. Sorun varsa zaten değişim sağlarlar.

zayıf halka ssd gözüküyor. ki ssd, indirme hızlarından daha fazla okuma ve yazma hızına sahip. İndirme yaparken dosyalar tek parça halindeyse ssd'nin vaad ettiği hızlara ulaşabilir ama dosyalar küçük boyutlu ve fazla ise orada yavaşlamaya başlıyor. Donanımsal problem de olabilir. Garantisi varsa bi yollayın. Sorununuzu anlatın gerekirse ekran görüntüsünü belirtin. Sorun varsa zaten değişim sağlarlar.
Anladım hocam ozaman bir çok ssdi için geçerli bu yeni alacağım bir ssd'de de aynı sorun yaşanabilir ozaman

Anladım hocam ozaman bir çok ssdi için geçerli bu yeni alacağım bir ssd'de de aynı sorun yaşanabilir ozaman
Çok bilmemekle beraber dram mevzusundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Dramsız ssd'lerde bu şekilde yoğun okuma yazma işlemlerinde cortlayabiliyor. Ben de yakın zamanda 2 tb'lık hiksemi sata ssd kullanmıştım. Tarayıcıda bile 2-3 saniyelik donma yaşatıyordu. Tekrardan samsung 860'a dönünde sorun ortadan kalkmıştı.

Çok bilmemekle beraber dram mevzusundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Dramsız ssd'lerde bu şekilde yoğun okuma yazma işlemlerinde cortlayabiliyor. Ben de yakın zamanda 2 tb'lık hiksemi sata ssd kullanmıştım. Tarayıcıda bile 2-3 saniyelik donma yaşatıyordu. Tekrardan samsung 860'a dönünde sorun ortadan kalkmıştı.
Hocam üründe dram olup olmadığını çoğu yer göstermiyor sanırım çok ayrıntı bir detay olması sebebi ile. Benim kullandığım üründe de bu özellik yok ozaman değiştirirken buna da dikkat etmek lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,311
Üyeler
204,673
Son üye
Berkanmalgac
Geri