Intel Core İ5 8600k ve GTX 1060 6gb Upgrade

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
15000
Merhaba. Sistemimi upgrade etmek istiyorum. Evlilik arifesinde olduğum için çok fazla bütçe ayırmak istemiyorum. Aşağıya güncel kullandığım sistem ve yapmayı planladığım sistemi yazıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
・i5 8600K
・16 GB RAM
・GTX 1060 6 GB
・Z 370-APRO Anakart
Yapmayı planladığım yükseltmeler ise şöyle
・i7 9700K (ikinci el)
・RTX 2070 SUPER (ikinci el)
・ASUS 650W 80PLUS BRONZE PSU
Ayrıca
ASUS TUF VG259QMRL5A 0.3Ms 310Hz monitörümü satıp 2K monitör almak istiyorum. Bu düşüncelerim ne kadar mantıklı bilmiyorum ama yorumlarınızı bekliyorum.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Merhaba. Sistemimi upgrade etmek istiyorum. Evlilik arifesinde olduğum için çok fazla bütçe ayırmak istemiyorum. Aşağıya güncel kullandığım sistem ve yapmayı planladığım sistemi yazıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
・i5 8600K
・16 GB RAM
・GTX 1060 6 GB
・Z 370-APRO Anakart
・i7 9700K (ikinci el)
Ayrıca
ASUS TUF VG259QMRL5A 0.3Ms 310Hz monitörümü satıp 2K monitör almak istiyorum. Bu düşüncelerim ne kadar mantıklı bilmiyorum ama yorumlarınızı bekliyorum.
2k o sistemi yorar bence hiç girişmeyin düşük bütçede o yükseltmeler fps yi bir tık kurtarır ama çok bi performans beklememek lazım parçlaraı satıp am4 sokete geçmekte mantıklı olabilir

2k o sistemi yorar bence hiç girişmeyin düşük bütçede o yükseltmeler fps yi bir tık kurtarır ama çok bi performans beklememek lazım parçlaraı satıp am4 sokete geçmekte mantıklı olabilir
Öneriniz nedir? Elimdeki parçaların ne kadar edeceğini bilmiyorum fakat bütçem az çok ortada. Önerdiğiniz parçalar neler olur?

PSU neydi elinizdeki hocam?
PSU 600W bir PSU fakat tahminimce hasarlı çünkü çok fazla elektrik kesintisine maruz kaldığı bir dönem oldu. Ondan dolayı yenilemek istiyorum. Bütçeyi esnetebiliriz onun için pek sorun olmaz. Corsair VS600'dü sanırsam.

9700k mantıklı değil. Aynı paraya r5 5600 alıp 2-3k civarına da güzel bir am4 anakart alsanız daha iyi olur. Kaliteli bir psu da almalısınız. Piyasayı bayadır takip etmiyorum 2070s ne kadara alacaksınız bilmiyorum ancak fiyat olarak ucuzsa 6600xt de tercih edebilirsiniz 2 yıl daha yeni ve mining döneminin en sonlarında çıktığından daha az yorulmuş olur.

Anakart ve işlemciyi satın. Yerine ikinci elden AM4 anakart ve 5600 işlemci alın. Ayrıca 2K gereksiz.
Bence 2070 de iş görür bir yükseltme değil. Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz bilmiyorum. Ama 30-40 hariç Nvidia tarafında yükseltmeyle uğraşmazdım. AMD tarafında bir fikrim yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: AMYG
7250 ye kadar iniyor. 2070s baktığımda 9.5-10k civarında. Performansları çok yakın ve daha yeni. 6600xt çözseniz daha iyi olabilir. Bu segmentte rt zaten pek mümkün değil. Hele 2k düşünüyorsanız bayağı çıkmanız gerek. Bütçe esnerse 6700xt çok daha mantıklı olur. 12gb vram güzel avantaj.

・i5 8600K
・16 GB RAM
・GTX 1060 6 GB
・Z 370-APRO Anakart
・i7 9700K (ikinci el)
Ayrıca
İşlemci kalabilir ama güzel bir overclock yaparak kullan. Kendim 9100F kullanırken araştırdığım için biliyorum i7 fiyatları çok pahalı ve 8600K varken sana çok lazım olmaz bence.

Ekran kartı ve monitörü değiştirebilirsin mantıklı olur. Ha bir de işlemci soğutucun kötüyse en az kule tipi soğutucuya geç. Ekran kartı olarak da bulursan 2070S yerine 3060 bak.

Öneriniz nedir? Elimdeki parçaların ne kadar edeceğini bilmiyorum fakat bütçem az çok ortada. Önerdiğiniz parçalar neler olur?
İkinci elde ilanlara bakın hocam bundle satan üyeler oluyor yani işlemci ram anakartı hepsini satıyor daha uyguna denk getirme şansınız var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,041
Üyeler
204,597
Son üye
tükeniş48
Geri