Yeni Topladığım PC'de Donma ve Kasma Sorunları Yaşıyorum

güçlü bir işlemci olduğundan olmaması doğal değilmi
Thorttling knk sıcaklım ile ilgili işlemci ile değil çok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Max 83 görmüşsün iyi

Ayarlasan da işe yaramayacak derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım. SoC voltajını yavaş yavaş artırıp, PC’nin RAM’den çekebildiği MHz değerini de artırmayacak mıyız? Yoksa ben mi yanlış anladım acaba?

Alıntıyı görüntülebu seçenekler var burdan ne seçmeliyim gmrev yöneticisindne %99 %100 kullanılıyordu zaten
Doğru yapmışsın

Ayarlasan da işe yaramayacak derken tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım. SoC voltajını yavaş yavaş artırıp, PC’nin RAM’den çekebildiği MHz değerini de artırmayacak mıyız? Yoksa ben mi yanlış anladım acaba?

Alıntıyı görüntülebu seçenekler var burdan ne seçmeliyim gmrev yöneticisindne %99 %100 kullanılıyordu zaten
Stabil olduğunda dur nereye kadar giderse micron bellek yüzünden kafayı yiyen arkadaşım var
Sıcaklıkları da takip etmeni öneririm

Thorttling knk sıcaklım ile ilgili işlemci ile değil çok

Max 83 görmüşsün iyi

Doğru yapmışsın
Merhaba hocam, şöyle bir durum oldu:

A2 ve B2 slotlarında RAM'leri tek tek denedim. Bir RAM'ı tek başına taktığımda sistem sorunsuz şekilde açıldı. XMP profilini seçtiğimde de 6000 MHz'de stabil çalıştı.

Daha sonra diğer RAM'ı tek başına denedim. Bu RAM, 6000 MHz'de BIOS'u açmadı; açsa bile Windows'a geçerken kurulum/onarım ekranına atıyor.

İki RAM'ı birlikte taktığımda ise sistem 5800 MHz'de çalışıyor fakat pek sağlıklı ve stabil görünmüyor. Tek başına 6000 MHz'de çalışmayan RAM, 4800 MHz'de sorunsuz şekilde açılıyor.

Bu durumda İade veya değişim yapmalı mıyım?

Merhaba hocam, şöyle bir durum oldu:

A2 ve B2 slotlarında RAM'leri tek tek denedim. Bir RAM'ı tek başına taktığımda sistem sorunsuz şekilde açıldı. XMP profilini seçtiğimde de 6000 MHz'de stabil çalıştı.

Daha sonra diğer RAM'ı tek başına denedim. Bu RAM, 6000 MHz'de BIOS'u açmadı; açsa bile Windows'a geçerken kurulum/onarım ekranına atıyor.

İki RAM'ı birlikte taktığımda ise sistem 5800 MHz'de çalışıyor fakat pek sağlıklı ve stabil görünmüyor. Tek başına 6000 MHz'de çalışmayan RAM, 4800 MHz'de sorunsuz şekilde açılıyor.

Bu durumda İade veya değişim yapmalı mıyım?
Aynı şey bendede oldu tak çıkar taj çıkar deneyip çıkarınca düzel di bende expo açık mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,903
Üyeler
204,554
Son üye
Muhammet_Eren
Geri