Bilgisayar Kasamın İçini İzopropil Alkol ile Temizleyebilir Miyim?

size xxl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
335
Arkadaşlar selam, Kasamı daha önce çok yüzeysel temizliyordum. Fanlarını falan nemli bezle temizliyordum ama şu an bayağı kirli ve tozlu. Önce kompresörle tozu temizleyip, daha sonra mikrofiber beze izopropil alkol dökerek temizlememin herhangi bir sakıncası olur mu? Bozulma ihtimali var mı? Alkol uçucu olduğu için temizledikten sonra 10-15 dakika bekleyip öyle çalıştırmayı düşünüyorum. Herhangi bir zarar verir mi veya dikkat etmem gereken şeyler var mı? Daha önce hiç detaylı temizlik yapmadığım için buraya danışmak istedim.

Arkadaşlar selam, Kasamı daha önce çok yüzeysel temizliyordum. Fanlarını falan nemli bezle temizliyordum ama şu an bayağı kirli ve tozlu. Önce kompresörle tozu temizleyip, daha sonra mikrofiber beze izopropil alkol dökerek temizlememin herhangi bir sakıncası olur mu? Bozulma ihtimali var mı? Alkol uçucu olduğu için temizledikten sonra 10-15 dakika bekleyip öyle çalıştırmayı düşünüyorum. Herhangi bir zarar verir mi veya dikkat etmem gereken şeyler var mı? Daha önce hiç detaylı temizlik yapmadığım için buraya danışmak istedim.
Doğrudan parçaların üzerine gelmediğinde bir şey olmuyor. Geçenler hem kendi sistemimi hem arkadaşımın sistemini aynı şekilde temizledik. İzopropili de temkinli davranıp azar azar döktük beze. 3 4 dakika içinde bezden bile uçuyor.

direkt parçaya dökme de beze ya da peçeteye döküp hızlıca sil uçmadan bende bir sorun yaşamadım.

Doğrudan parçaların üzerine gelmediğinde bir şey olmuyor. Geçenler hem kendi sistemimi hem arkadaşımın sistemini aynı şekilde temizledik. İzopropili de temkinli davranıp azar azar döktük beze. 3 4 dakika içinde bezden bile uçuyor.
Öyle yapıcam hocam mikrofiber bezi hafif ıslatıcam zaten hemen kuruyor o kalmıyor bile zaten parçalarda çok toz birikintisi görmedim hep yüzeysel hemen silerim parça üstünde çok yok onuda üstün körü silerim nemli şekilde alkolle yeterli olur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

direkt parçaya dökme de beze ya da peçeteye döküp hızlıca sil uçmadan bende bir sorun yaşamadım.
Bende öyle yapıcam hocam doğrudan dökmem.

Kompresörle fanlara doğrudan hava üflemeyin, dönmesini engelleyecek bir şey koyun.

İyi bir alkol ile komple banyo yaptırdım anakartı yine bisey olmadi %99 izopropil alkol ile sorun olmaz

Yumuşak bir diş fırçası yarıdmı ile temizle fanları olmadı n2 yumuşak boya fırçaları varya onlarla geç sonra hava üfle - alkolde sorun yaratmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,419
Üyeler
204,707
Son üye
mrennn
Geri