Yardım Arctic Mx-7-7 Sakız Gibi Normal mi

Normal değerler hocam bende tek nokta bırakıyorum üstüne soğutucu koyuyorum direkt bunda yayma falan olmuyor malesef.
birazdan -30, +200 mhz, 1.20 veya 1.25 soc unvervolt deneyeceğim değerler muhtemelen düşecektir ama stabileteyi bilmiyorum neyle test etmem lazım
 
Çok katı evet, X veya nokta atabilirsin ama X daha iyi sonuç veriyor. Onun dışında zor ama yaymak da mümkün, yayarım diyorsan yay derim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu nedir? Mx6 kullanıyordum hiç sevmiyorum bu yüzden mx7 aldım o da böyle sakız gibi
mx7'nin mx6'dan kalın olabileceğini nasıl kestiremedin :D Mx6'nin ilk revizyonu iyiydi, sonra 2. ve 3. revizyonda kalınlaştı. Şu anki 4. revizyon. Bence nereye gittiği çok belli, mx7 neredeyse tam bir putty, 8'i zaten putty diye çıkartırlar.
 
Artık macunların yerini tamamen PTM almalı. Macunun varlığını unuttursunlar mümkünse.
 
Pump out etkisini azaltmak için mx7 daha katı formdadır diğer macunlara nazaran o yüzden yaydırması zordur bundan dolayı noktalı veya x yaparak sür sonra soğutucu takarak işini görecek düzeyde yayar. Eğer kasam rahat olsun daha uzun süre uğraşmak istemem dersen PTM tavsiye ederim cidden çok etkili.

Tüm mesajları okumadım söylenenleri tekrarladıysam helal et.
 
birazdan -30, +200 mhz, 1.20 veya 1.25 soc unvervolt deneyeceğim değerler muhtemelen düşecektir ama stabileteyi bilmiyorum neyle test etmem lazım
kanka ilk başta 30 la başlama 20 25 gibi bir rakamla başla ve y cruncher le başla ben tüm testlerimi öyle yapıyorum bi kaç saat test yap hata vermezse 30 a çıkar mesela uzun süren bir işlem bu anında yapamazsın
 
MX7 ve MX6 Viskozitesi yoğundur nokta veya çarpı şeklinde sıkıp soğutucuyu takın yaymaya uğraşırsanız sakız gibi olur bir yerde toplanır. MX4 misal viskozitesi daha düşüktür onu İHS'nin üzerine yaymakta sorun yaşamazsınız

kısaca termal macunun yapısından ötürü
 
undervolt yaparken agresif değerler genelde tam yükte sorun çıkarmıyor çünkü anakart o sırada işlemciye sürekli yüksek voltaj basıyor. Asıl sıkıntı işlemci boştayken ya da bir klasör açıp kapattığın, youtubeda gezdiğin ani yük değişimlerinde oluyor. Transient response ve vdroop araştır. İşlemci bir anda frekans yükseltmek istediğinde voltaj yetersiz kalıyor sistem çöküyor. bilgisayarın yük altında değil de boştayken veya hafif işlerde çökerse şaşırma. testleri buna göre yap. zamanın varsa çekirdek çekirdek yapmak daha iyi. ben tek tek uğraşıp yaptım 9950x3d de.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,248,191
Mesajlar
11,369,035
Üyeler
205,501
Son üye
tontyxz
Geri
Top