Neler Yeni

Yardım Yaptığım Overclock Doğru Mu ?

Reaksiyon skoru
28
Merhaba Ben Asus Tuf Gtx 1650 O4GD6-P- Ekran Kartını Kullanıyorum Karta Overclock Yapmaya Karar Verdim Ekran Kartım Asus Olduğu İçin Gpu Tweak 2 Doğru Overclock Değerlerini Sizin İçin Yapıyor Dediler Bende Oc Scanner İle Tarama Yaptım Birkaç Ayar Yaptı Ayarlarım Msi Afterburner İle Baktığımda Şöyle Oldu
Power Limit 100--->110 (Sonra Geri 100 e Çektim Herhangi Bir Sorum Yok 2 Haftadır)
Core Clock--Curve
Memory Clock Mhz---> +200
Isı Değerlerim 66 Dereceyi Geçmiyor Furmark İle Test Ettim Oyunlarda Fps Artışı Oldu Sorum Şu Bu Overclock Doğru Mu Yapılmış Ve Power Limit i Geri 100 E Çekmem Sorun Yaratır Mı ?

Otomaik overclocklar genelde çok başarılı olmuyor.
Memory Clock zaten çok az artmış +200 neredeyse hiçbir şey
Core Clock da Curve şeklinde olduğu için yorum yapamayacağım Afterburner’da CTRL F basıp çıkan grafiği atarsan bakabilirim.

Bu şekilde olan performans artışı çok azdır sana psikolojik olarak bile yansımış olabilir.

Bu arada Power Limit %100 de kalsa daha iyi olur.
Onu yükselltikçe kart daha fazla ısınır ama belki birazcık daha fazla overclock çıkarabilirsin karttan.
Power Limit arttırmayı önerdiğim senaryo senin kendin manuel olarak sınırları zorlayacağın zaman olur
Şu aşamada Power Limit 100 de kalsa daha iyi olur çünkü otomatik overclock neredeyse overclock bile yapmamış

Otomaik overclocklar genelde çok başarılı olmuyor.
Memory Clock zaten çok az artmış +200 neredeyse hiçbir şey
Core Clock da Curve şeklinde olduğu için yorum yapamayacağım Afterburner’da CTRL F basıp çıkan grafiği atarsan bakabilirim.

Bu şekilde olan performans artışı çok azdır sana psikolojik olarak bile yansımış olabilir.

Bu arada Power Limit %100 de kalsa daha iyi olur.
Onu yükselltikçe kart daha fazla ısınır ama belki birazcık daha fazla overclock çıkarabilirsin karttan.
Power Limit arttırmayı önerdiğim senaryo senin kendin manuel olarak sınırları zorlayacağın zaman olur
Şu aşamada Power Limit 100 de kalsa daha iyi olur çünkü otomatik overclock neredeyse overclock bile yapmamış
Nasıl Bir Overclock Yapmalıyım Msi afterburner oc scanner ile yapsam olurmu kendim yaparsam sanirim batiririm

Nasıl Bir Overclock Yapmalıyım Msi afterburner oc scanner ile yapsam olurmu kendim yaparsam sanirim batiririm
Afterburner overclock scanner da çok kötü ki.
Benim sana tavsiyem Power limit arttırmadan +1000 Memory clock ver +100 de Core Clock ver
Arkaplanda oyun aç bir tane ve +1000 ve +100 stabil mi diye kontrol et
stabil mi diye kontrol et derken oyunda görüntüde bir gariplik var mı veya oyun crashliyor mu gibi gibi.
Eğer +1000 ve +100 stabilse arttır yavaş yavaş Memory Clock 100'er 100'er arttır core clock ise 10'ar 10'ar
En son stabil olmadığı yeri bulduğun zaman bir önceki stabil olduğu ayara döndür ve kullan

Afterburner overclock scanner da çok kötü ki.
Benim sana tavsiyem Power limit arttırmadan +1000 Memory clock ver +100 de Core Clock ver
Arkaplanda oyun aç bir tane ve +1000 ve +100 stabil mi diye kontrol et
stabil mi diye kontrol et derken oyunda görüntüde bir gariplik var mı veya oyun crashliyor mu gibi gibi.
Eğer +1000 ve +100 stabilse arttır yavaş yavaş Memory Clock 100'er 100'er arttır core clock ise 10'ar 10'ar
En son stabil olmadığı yeri bulduğun zaman bir önceki stabil olduğu ayara döndür ve kullan
Power limit vermeden çok değilmi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran Kartını Yakmayalım

Power limit vermeden çok değilmi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran Kartını Yakmayalım
Çok falan değil.
Normal değerler
Ekran kartını isteseniz de yakamazsınız korumaları var kendini kapatır zaten
Ayrıca Power Limit vermeme sebebimiz ısınmasın diye ısınmasını istiyorsan Power Limit verebilirsin yani.

Geri