Acer Aspire 5750G ısınma ve şarj sorunu

Mortis06

80+
Reaksiyon skoru
2
Kuzenim bir kaç yıl önce bilinçsiz olarak Acer Aspire 5750g (i5 2450m , GT 630(2gb), 8gb ram) satın aldı. Laptop zaman içerisinde boşta 90 dereceleri aşmaya başlamış ve ani kapanmalar yaşıyormuş. Bu sorun beraberinde, Laptop pil ile çalışırken şarja bağlanırsa Power tuşu ve Şarj ışığı sürekli yanıp sönüyor ve şarj olmuyor. Ancak cihaz kapalıyken şarj oluyor ve çalıştırınca da şarj olmaya devam ediyor, pilsiz kullanmak istenirse de yerinden oynadığı an kapanıyordu. Pil sağlığı çok iyi değil ancak şarjdan çektiğinizde bir süre daha cihazı çalıştırabilir seviyede.
Bu gün cihazın termal macunlarını yeniledim, Cihazın anakartını, fan ve soğutma ızgarasını Elektronik devre temizleme spreyi ile temizledim. Bios Update yaptım. Şarj soketindeki temassızlığı giderdim. Cihaz şu an boşta 40-45, Google 'da gezerken 60-65 derece civarlarında geziyor. Ancak cihaz Hafif yük altındayken gerek pil takılı gerek pilsiz kullanımda bir süre sonra kapanıyor. Ancak normal kullanımında bir kasma donma gibi problemi yok. Bu sorunun Acer Aspire modellerinde sık rastlandığını gördüm ancak herhangi bir kesin çözüm bulamadım. Yardımınızı bekliyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Bu Sorun Acer 5750g nin kullanmış olduğu NVIDIA GeForce GT 630M ekran kartından kaynaklanmaktadır...

Zamanla ekran kartı çipinin altındaki top lehim ayakları Aşırı sıcak ve soğuk ilişkisinden dolayı
soğuk lehime düşüyor. Veri yolları arasında kopmalar ve temasızlıklar oluyor bu yüzden laptopta donmalar kilitlenmeler ve benzeri durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çözüm için : Ekran Kartı çipi değişecek yada sökülüp lehim topları tazelenecek yani Reballing işlemi yapılacak yada aygıt yöneticisinden NVIDIA GeForce GT 630M ekran devre dışı bırakılacak... En azından cihaz Intel(R) HD Graphics 3000 ekran kartını kullanarak yoluna donmalar olmadan devam edecektir.

Tecrübe ile sabittir.

Kolay gelsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,172,629
Üyeler
186,217
Son üye
BayBatur