Ryzen 5 3600 Overclock ,CPB, PBO

Slackers

80+
Reaksiyon skoru
0
Başlıktan da anlaşıldığı gibi r5 3600 işmlemcim var. Bu zamana kadar stok fanla kullandım. Baktım zorlanıyor gibi macunu da bitmek üzereydi. Fırsattan istifade kule tipi Arctic Freezer 34 Esports Duo aldım. Şimdi sıkıntı ben cpb kapatmıştım dayanmıyodu stok fana zaten. 90 üstü derecelere çıkıyodu. Şimdi kule tipi bi soğutucu da geldi cpb açmak faydalı mı verdiği ısı kadar performans sağlar mı? Yoksa onun yerine manuel overclock mu yapmalıyım? Ama bazı forumlarda da 3000 serisi işlemcilerin manuel overclockun sadece güç isteyen işlerde performans sağladığını ve tek çekirdek düşük güç isteyen işlerde performansının düştüğünü okudum. Ne kadar doğrudur bilemem. Onun dışında birde pbo var ne olduğu hakkında çok bir fikrim yok. Çok işlemci tüketen oyunlar da oynamıyorum ama vegasdan ufak renderlar alıyorum.

Manuel oc o işlemci için daha iyi oluyor. CPB zaten o serilerde genelde çok iyi performanstan ziyade astronomik voltajlar veriyor, o yüzden mantıklı değil.

Manuel oc olarak da başlangıç için 4ghz 1.25v öneririm, stabilse de daha iyi bir değer önerebilirim.

Stabilliğini anlamak için de aida64deki kararlılık testini kullanabilirsiniz.

Başlıktan da anlaşıldığı gibi r5 3600 işmlemcim var. Bu zamana kadar stok fanla kullandım. Baktım zorlanıyor gibi macunu da bitmek üzereydi. Fırsattan istifade kule tipi Arctic Freezer 34 Esports Duo aldım. Şimdi sıkıntı ben cpb kapatmıştım dayanmıyodu stok fana zaten. 90 üstü derecelere çıkıyodu. Şimdi kule tipi bi soğutucu da geldi cpb açmak faydalı mı verdiği ısı kadar performans sağlar mı? Yoksa onun yerine manuel overclock mu yapmalıyım? Ama bazı forumlarda da 3000 serisi işlemcilerin manuel overclockun sadece güç isteyen işlerde performans sağladığını ve tek çekirdek düşük güç isteyen işlerde performansının düştüğünü okudum. Ne kadar doğrudur bilemem. Onun dışında birde pbo var ne olduğu hakkında çok bir fikrim yok. Çok işlemci tüketen oyunlar da oynamıyorum ama vegasdan ufak renderlar alıyorum.
3. nesilin oc performansı çok iyi değil diye biliyorum ekran kartınız nedir

Dostum elindeki işlemci güzelse 1.25v ver 4.3Ghz dene.
R20 testi at donarsa kapanırsa pc voltajı 1.275v ver R20 testi at baktın donma olmadı 3-4 kere ardı ardına at Bakton sorun yok.
1.275v 1.265v ile 3-4 kere daha dene.

Dostum elindeki işlemci güzelse 1.25v ver 4.3Ghz dene.
R20 testi at donarsa kapanırsa pc voltajı 1.275v ver R20 testi at baktın donma olmadı 3-4 kere ardı ardına at Bakton sorun yok.
1.275v 1.265v ile 3-4 kere daha dene.
nerden oc yapmamı önerirsiniz? ryzen master yüklü ama kullanmadım. ve oc yaptığımda ne kadar performans alırım? Verdiği sıcaklığa değer mi yani?

nerden oc yapmamı önerirsiniz? ryzen master yüklü ama kullanmadım. ve oc yaptığımda ne kadar performans alırım? Verdiği sıcaklığa değer mi yani?
Bios üzerinden halledebilirsin.
Oc yapmadan değerler ile oc yaptıktan sonra değerleri karşılaştırabilirsin.
Verdiği sıcaklığı oc yaptıktan sonra hep beraber göreceğiz.

Bende R5 3600 vardı zamanında 1.2v ile 4.4Ghz Günlük kullanıyordum Sogutucu olarak Mugen5 Rev.B
1630417530253.png

1630417535961.png

1630417549621.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,631
Üyeler
186,217
Son üye
BayBatur