Letuidis
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Arda Yavuz
- Bütçe
- 12500
Agalar öncelikle haftalardır hatta aylardır araştırıyorum ve yarın alıcam fakat inanılmaz bir karambole düştüm sizden akıl danışmak istiyorum. Şimdi bütçem asgari ücret fakat max 12 bin felan harcamam lazım. İşlemcim intel i5 12400f şuanki, ekran kartım ise 3080 OC edition olduğu için bariz bir şekilde darboğaz yapıyor pc bundan dolayı yükseltmek istiyorum. Eğer ki 5800x alırsam 240mm'lik veya biraz daha zorlarsam 360mm'lik (biraz zor) sıvı soğutucu alabilirim. Eğer 5800x 3D alırsam sıvı soğutma alamam ve şuanki işlemcimin stok fanını kullanmak zorunda kalırım. 5800x 3D çok istiyorum fakat stok fan bu işlemcinin ısısı için yeterli kalırmı bilmiyorum. Eğerki 5800x alırsam benim kasanın üst kısmı 240mm'lik , ön tarafı ise 360mm'lik fan soğutma alabiliyor bu ihtimalde de 360mm'Lik sıvı soğutmayı alıp öndeki stok fanları çıkarıp o stok fanlarının 2 tanesini üst ızgaraya koyarım ve elimde bir adet fazladan stok kasa fanı kalır. Soğutma yönünden baktığımda 5800x çok mantıklı geliyor bana fakat performans olarak 5800x 3D. Şu konularda yardımcı olabilecekler lütfen yardımcı olabilir mi?
Sıvı soğutma için benim kasanın linki :
www.asus.com
Sıvı soğutma için benim kasanın linki :

TUF Gaming GT301|Kasa|ASUS Türkiye
TUF Gaming kasalar, hava akıÅını optimize edip düzenleyen fanlar içerir ve ayrıca geniÅ bir kablo yönlendirme alanı sunar. TUF Gaming'in imza estetiÄini gururla taÅıyan bu kasalar, TUF Gaming donanımının geliÅen ekosistemiyle uyumlu, kullanıcı dostu sistemlere olanak tanır.