Neler Yeni

Hem ekran kartı hem de işlemcinin dahili grafiğini kullanmak mümkün mü?

levent35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Levent
Bu zaten laptoplarda var ama benim merak ettiğim şey masaüstü bilgisayarlarda da bios'dan falan ayar yapıp açabiliyor muyuz? Mesela oyun oynarken harici ekran kartını kullansın ama aynı anda video izliyorum diyelim yan ekranda, işlemcinin ekran kartını kullansın. Mümkün mü böyle bir şey?

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
Asla değil.

Aolzarin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fatih Öztürk
Ne demek asla değil. Ben öyle kullanıyorum işte ? Çok basit hemen anlatayım konuyu açan arkadaşa.. Biostan dahili grafik kartını da açıyoruz, ondan sonrasında tarayıcının ayarlarında bulunan " Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmasını kullan " özelliğini kapatıyoruz ki Harici ekran kartımızı kullanmasın, dahiliyi (işlemci içindekini) kullansın.

Örneğin oyun oynarken 4080 i kullanıyorum. Video izlerken 7800X3D içerisinde bulunan Radeon grafik kartını kullanıyorum.

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
Ne demek asla değil. Ben öyle kullanıyorum işte ? Çok basit hemen anlatayım konuyu açan arkadaşa.. Biostan dahili grafik kartını da açıyoruz, ondan sonrasında tarayıcının ayarlarında bulunan " Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmasını kullan " özelliğini kapatıyoruz ki Harici ekran kartımızı kullanmasın, dahiliyi (işlemci içindekini) kullansın.

Örneğin oyun oynarken 4080 i kullanıyorum. Video izlerken 7800X3D içerisinde bulunan Radeon grafik kartını kullanıyorum.
Zaten konu sahibi sırasıyla dememiş aynı anda demiş yani ana ekranda oyun çalışırken harici ekran kartıyla,ikinci monitörde dahili ekran kartıyla video izlemek istemiş.Konu sahibinin yazdıklarını iyi oku.

Top Bottom