Öncelikle anakartımda 4 slot var, ben normalde 1 ve 3 kullanıyordum ancak termal macun için işlemciyi çıkarttığımda ve geri taktığımda ve bilgisayarı başlatınca ekran gelmeyeye başladı, bilgisayar açılıyor ancak ekran gelmiyor. Sornasında sorunun ram slotlarında olduğunu anladım, birçok farklı ram denedim her slotta ve sonunda slot 3 ve 4ün problemli olduğunun sonunca vardım.
Şu an 2x16 gb ram slot 1 ve 2de çalışıyor, ve herhangi bir ram slot 3 ve 4e takıldığında an ekran gelmiyor.
Problemi çözmek için slotlara hava üfledim, diş fırçası ile temizledim, cmos bataryasını çıkartıp taktım, bios güncelledim ve işlemciyi yuvasından çıkartıp pinleri temizleyip geri taktım ancak hala her şey aynı.
Şu an 2x16 gb ram slot 1 ve 2de çalışıyor, ve herhangi bir ram slot 3 ve 4e takıldığında an ekran gelmiyor.
Problemi çözmek için slotlara hava üfledim, diş fırçası ile temizledim, cmos bataryasını çıkartıp taktım, bios güncelledim ve işlemciyi yuvasından çıkartıp pinleri temizleyip geri taktım ancak hala her şey aynı.