Neler Yeni

RAM slot 3 ve 4 çalışmıyor.

tarum9k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Murat Polat
Öncelikle anakartımda 4 slot var, ben normalde 1 ve 3 kullanıyordum ancak termal macun için işlemciyi çıkarttığımda ve geri taktığımda ve bilgisayarı başlatınca ekran gelmeyeye başladı, bilgisayar açılıyor ancak ekran gelmiyor. Sornasında sorunun ram slotlarında olduğunu anladım, birçok farklı ram denedim her slotta ve sonunda slot 3 ve 4ün problemli olduğunun sonunca vardım.

Şu an 2x16 gb ram slot 1 ve 2de çalışıyor, ve herhangi bir ram slot 3 ve 4e takıldığında an ekran gelmiyor.

Problemi çözmek için slotlara hava üfledim, diş fırçası ile temizledim, cmos bataryasını çıkartıp taktım, bios güncelledim ve işlemciyi yuvasından çıkartıp pinleri temizleyip geri taktım ancak hala her şey aynı.

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
İşlemci pinlerine zarar vermiş olabilirsin, pinler anakart üzerinde ise anakarttaki pinlere zarar vermiş olabilirsin

tarum9k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Murat Polat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci pinlerine zarar vermiş olabilirsin, pinler anakart üzerinde ise anakarttaki pinlere zarar vermiş olabilirsin
İşlemci pinlerini kontrol ettim ancak bir yamukluk vs yok gibi duruyor ki zaten alkol ve diş fırçası ile temizledim yani pinlerde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ancak yine de sorunun tek kaynağı ya işlemci ya da anakart gibi duruyor.

epalo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Durmuş T.
Anakart ne? Normalde 2-4 takılır tek ise 2 slota siz neden ısrarla 3-4'e takıp çalışmıyor diyorsunuz anlamadım.

tarum9k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Murat Polat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart ne? Normalde 2-4 takılır tek ise 2 slota siz neden ısrarla 3-4'e takıp çalışmıyor diyorsunuz anlamadım.
Anakart Gigabyte B550M DS3H, aslında eklemeyi unuttum ben tüm dört slotuda kullanıyordum, termal macun değiştirmesinden sonra bu problem ortaya çıktı. Tüm ramleri satıp 2 tane 16 gblik almak zorunda kaldım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,023
Üyeler
159,570
Son üye
seloss
Top Bottom