Thh başvurdum bilginize
03 Ekim 2024 tarihinde Hepsiburada.com üzerinden Lenovo Legion R27QE marka/model monitör siparişi verdim. Siparişimi 4.299 TL tutarındaki uygun fiyat nedeniyle gerçekleştirdim. Ürünün indirimsiz satış fiyatı ise 6.799 TL’dir. Bu kapsamda, 2.500 TL tutarında bir indirim, piyasa koşullarında makul bir kampanya fiyatı olarak değerlendirilebilir. İnternette bu ürünü benimle aynı fiyat üzerinden satın alan diğer kullanıcılar da müşteri hizmetleri ile görüşmüş ve bu fiyatın hatalı olmadığını teyit etmişlerdir. İlgili görüşmelere dair ekran görüntüsünü ek olarak sunmaktayım.
Ancak, siparişimin üzerinden saatler geçtikten sonra, “genel sistemsel fiyat hatası” gerekçe gösterilerek siparişim iptal edilmiştir. Buna rağmen, aynı ürün 6.799 TL fiyatla satışa devam etmektedir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 54. maddesinin 2. fıkrası açıkça belirtmektedir ki; “Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.”
Bu yasal dayanak doğrultusunda, ürünün tarafıma satın almış olduğum 4.299 TL tutarındaki fiyattan teslim edilmesini talep ediyorum. Ayrıca, bu sistemsel hata gerekçesiyle yüzlerce benzer şikayetin de bulunduğu bilinmektedir.
Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.