Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör Sepette 6.799TL

SadeceSeyf

80+ Gold
Bugün aldığım karardan itibaren monitörü iade etmeye karar verdim. Bana 6K ya geldi ama ne olursa olsun bence değmez. 3 Işık sızması 1 adet ölü piksel var :( eski monitörüm asus vg27aq sattığım arkadaş geri vereyim dedi onu alayım bari

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
mecit burak kılıç
alanların %80i iade ediyor bu fiyatın bir sebebi varmış demek ki

SadeceSeyf

80+ Gold
Şu monitörde dikkat çekecek kadar black smearing yok. 10 normal insana göster 10'u da hiçbir şey görmez.

Çok çok hassas insanlar var ghosting, black smearing'e evet. Ama bana saçma geliyor.

Tam tersi aslında. 2024 yılında IPS gibi saçma bir teknolojinin olması aşırı saçma. Bakın yanlış anlaşılmasın, ultra fast VA dışında -ki bunlar bir elin parmağını geçmez- asla asla VA önermeyen ve daima insanlara VA'nın neden neredeyse her zaman daha kötü bir seçim olduğunu söyleyen biriyim. Çünkü Ultra Fast VA dışında diğer VA'lardaki black smearing ve aşirı yavaşlık IPS'in her türlü sorunundan daha kötü. Ama bu IPS'i iyi yapmıyor. 15-20 yıldır lanet IPS glow ve leş gibi kontrast ile, mat tırtıklı ekranla uğraşıyoruz:
Görüyor musunuz şu berbatlığı? Ve yıllar içinde iyiye gitmek yerine daha kötüye gitti bunlar.
5K da verseniz 25K da verseniz düz IPS düz IPS'tir. Üzerine çok az şey katıyor. Öyle ki çoğu normal bir IPS üzerine para vermeye değmiyor aslında. Sırf çözünürlük ve yenileme hızina para ödüyoruz.

Tam burada bu yeni VA'lar devreye giriyor. Çok daha iyi kontrast oranları ve glow gibi saçma sorunlar yok. Aynı zamanda IPS gibi hızlılar ve QD hariç diğer IPS'ler ile gamutları aynı. Uzun zamandır düz LCD'lerde böyle bir gelişme olmamıştı. İşte gerçekten üzerine para vermeye değer bir gelişme.

Tabii asıl temennim OLED'lerin hem dayanıklılık anlamında hem de diğer sorunlar anlamında yeterince gelişmesi ve fiyat olark ulaşılabilir olması ile LCD'nin rafa kaldırılması artık.
Bugün farkettim. DP kablosunu takarken kıvılcım gibi bir şey çıkıyor giriş yerinden değince. Bu problem yaratır mı ?

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre
Bugün farkettim. DP kablosunu takarken kıvılcım gibi bir şey çıkıyor giriş yerinden değince. Bu problem yaratır mı ?
Sürekli tak çıkar mı yapıyorsunuz hocam? elektrikte olunca cızırtı oluyor tam oturunca zaten böyle bir şey olmaz. Takıp çıkaracağınızda kapatıp öyle takın böyle bir sorun olmaz. Taktıktan sonra zaten sistemi ve ekranı açarsınız

SadeceSeyf

80+ Gold
Sürekli tak çıkar mı yapıyorsunuz hocam? elektrikte olunca cızırtı oluyor tam oturunca zaten böyle bir şey olmaz. Takıp çıkaracağınızda kapatıp öyle takın böyle bir sorun olmaz. Taktıktan sonra zaten sistemi ve ekranı açarsınız
Hayır 4 5 ay önce sattığım asus 2k monitörü geri aldım. Bugün dp kablosunu çıkartırken oldu. Asus da olmayan şey lenovo da neden oluyor. Onu merak edip yazdım. Gerçi iade edeceğim. Bu arada ASUS VG27QA monitörü renklerde ikiye katlıyor kalite olarak ama ışık sızması ve ölü piksek var

Fantastiktürk

80+ Bronze
Hayır 4 5 ay önce sattığım asus 2k monitörü geri aldım. Bugün dp kablosunu çıkartırken oldu. Asus da olmayan şey lenovo da neden oluyor. Onu merak edip yazdım. Gerçi iade edeceğim. Bu arada ASUS VG27QA monitörü renklerde ikiye katlıyor kalite olarak ama ışık sızması ve ölü piksek var
Önemli bir şey olduğunu sanmıyorum ama @icero 'nun dediği gibi yapmanız lazım.

Bir de evet VG27AQ artık eski bir model. Geniş gamut bile sayılmaz. %94DCI-P3 ve 1300-1400:1 Lenovo çok daha canlı duracaktır.

Bu monitörü sorunsuz alanlar uygun fiyata çok iyi ürün almış oldu. Ama kalite kontrol malum, ışık sızması ve ölü piksel şikayeti diger modellerden fazla. Sorunsuz almanız daha zor.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre
Ben monitör çalışırken güç kablosunu sökerken aklıma gelmedi ilk aldıgımda bir cızırtı duydum o da tam oturtamadıgımdan onun haricinde bir şey yok. Hafif bir ışık sızması yada ips glow denilen şey var sol altta o da zaten belli bile değil o yüzden iade etmedim kullanıyorum. Ölü pikselden bende korkuyor ve nefret ediyorum ama diğerleri benim için pek önemli değil. 3 tane aldım 3ünde de ısık sızması var. Bende yok diyen sanırım pek görmüyor farketmiyor. Arkadaşa aldık ondada ışık sızması var. Demem o ki azlı çoklu hepsinde var yada gördüğümüz ıps glow ışık sızması değil bilmyorum. Toplamda 3 adet aldım hepsinde irili ufaklı ısık sızması var ama hiç birinde ölü piksel denkgelemedi . Arkadaşta hem ısık sızması var (bence hepsinde var) 3 adette ölü piksel vardı onda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önemli bir şey olduğunu sanmıyorum ama @icero 'nun dediği gibi yapmanız lazım.

Bir de evet VG27AQ artık eski bir model. Geniş gamut bile sayılmaz. %94DCI-P3 ve 1300-1400:1 Lenovo çok daha canlı duracaktır.

Bu monitörü sorunsuz alanlar uygun fiyata çok iyi ürün almış oldu. Ama kalite kontrol malum, ışık sızması ve ölü piksel şikayeti diger modellerden fazla. Sorunsuz almanız daha zor.
Işık sızması aldıgım hepsinde vardı hocam. Olmayan bence yok 4 adet geldi toplamda arkadaşla bana hepsinde vardı ısık sızması

Fantastiktürk

80+ Bronze
Ben monitör çalışırken güç kablosunu sökerken aklıma gelmedi ilk aldıgımda bir cızırtı duydum o da tam oturtamadıgımdan onun haricinde bir şey yok. Hafif bir ışık sızması yada ips glow denilen şey var sol altta o da zaten belli bile değil o yüzden iade etmedim kullanıyorum. Ölü pikselden bende korkuyor ve nefret ediyorum ama diğerleri benim için pek önemli değil. 3 tane aldım 3ünde de ısık sızması var. Bende yok diyen sanırım pek görmüyor farketmiyor. Arkadaşa aldık ondada ışık sızması var. Demem o ki azlı çoklu hepsinde var yada gördüğümüz ıps glow ışık sızması değil bilmyorum. Toplamda 3 adet aldım hepsinde irili ufaklı ısık sızması var ama hiç birinde ölü piksel denkgelemedi . Arkadaşta hem ısık sızması var (bence hepsinde var) 3 adette ölü piksel vardı onda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Işık sızması aldıgım hepsinde vardı hocam. Olmayan bence yok 4 adet geldi toplamda arkadaşla bana hepsinde vardı ısık sızması
Hayır. Işık sızması ve ölü piksel olabilen/olmayan sorunlar. Glow ise her IPS'te olur.

Bunda çoğunda çıkması (en azından forumdaki yazanlara göre) düşük kalite kontrole işaret ediyor işte.

Ölü/sıkışmış piksel ise ekranın ortasında ya da başka göze çarpan rahatsız edici bir yerde değilse yıllarca kullanır fark etmezsin. Hatta ölü piksel ortada olsa bile fark etmeyecek insan sayısı çoğunlukta. Hatırlatırm bu monitörde 2560x1440=3.6 milyon piksel var. Bir toz bile ölü pikselden daha fazla yer kaplayabilir. Dolayısıyla bence daha az rahatsız edici. Ama tabii buradaki arkadaşlar gibi çok çıkarsa ya da cok göze batan bir yerdeyse ya da ileride artarsa iade/değişim/servis. Sorunsuz mal almak hakkı tüketicinin.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre
Hayır. Işık sızması ve ölü piksel olabilen/olmayan sorunlar. Glow ise her IPS'te olur.

Bunda çoğunda çıkması (en azından forumdaki yazanlara göre) düşük kalite kontrole işaret ediyor işte.

Ölü/sıkışmış piksel ise ekranın ortasında ya da başka göze çarpan rahatsız edici bir yerde değilse yıllarca kullanır fark etmezsin. Hatta ölü piksel ortada olsa bile fark etmeyecek insan sayısı çoğunlukta. Hatırlatırm bu monitörde 2560x1440=3.6 milyon piksel var. Bir toz bile ölü pikselden daha fazla yer kaplayabilir. Dolayısıyla bence daha az rahatsız edici. Ama tabii buradaki arkadaşlar gibi çok çıkarsa ya da cok göze batan bir yerdeyse ya da ileride artarsa iade/değişim/servis. Sorunsuz mal almak hakkı tüketicinin.
Hocam bilginize hayranım ilk öncelikle onu belirtmem gerek.

Daha öncede konusmustuk ama cahilliğime verin sadece siyahta belli sol altta var. Açıyı değiştirince azalıyor diyelim şimdi bu ips glow mu şık sızması mı ?

Orix

80+
almanı isterdim açıkcası. aynı panel olmasına rağmen hp omen o paneli o kadar güzel işlemişki o renklerdeki derinlik 3D panel gibi deneyim yaşatıyordu. o renkler o akıcılık müthişti. ah ahh keşke bende kullandığım hp omen 25i hazır sistemle beraber satmasaydım. çok pişman olmuştum çok :)
Peki şuan 5k maks 6k bandında monitör öneriniz var mi hocam. 4060 kart düşünüyorum. 2k oyunculuga şu anlık gerek yok benim için.

Fantastiktürk

80+ Bronze
Hocam bilginize hayranım ilk öncelikle onu belirtmem gerek.

Daha öncede konusmustuk ama cahilliğime verin sadece siyahta belli sol altta var. Açıyı değiştirince azalıyor diyelim şimdi bu ips glow mu şık sızması mı ?
Estağfurullah.

Glow hocam. Glow açı ile değişir + köşelerde olur + mavi/sarı renkli olur.
Sızma açı ile değişmez + kenarlarda olur + beyaz renkli olur.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Emre
Estağfurullah.

Glow hocam. Glow açı ile değişir + köşelerde olur + mavi/sarı renkli olur.
Sızma açı ile değişmez + kenarlarda olur + beyaz renkli olur.
Anladım hocam o zaman dediğiniz gibi sorun yok diyelim. Çok karıştırılıyor kendimden biliyorum. Teşekkürler her şey için

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Furkan Değer
Bu arada merak eden varsa belirteyim, aldığım iki monitörden birini iade etmiştim; bugün Hepsiburada iadeyi onayladı. İade sırasında herhangi bir sebep vs. belirtmedim.

Top Bottom