Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör Sepette 6.799TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Jaap Bakker
şuan hedefime sizin önerdiğiniz MSI 27" MAG 274QRF QD modeli girdi. ve son yazdığınız asusu inceliyorum. Limitimin üzerine çıkmış oluyorum ama en azından daha doğru bir tercih olacağını düşünüyorum.
bir de msi Optix MAG274QRF-QD şöyle bir modelini gördüm. 274 modelinin optix versiyonu şeklinde düşündüm.
inanılmaz sayıda model var ve doğru olanı bulmak çok çok zor :(

Optix olmayan MAG 274QRF-QD diye bir model yok, tek bir 274QRF-QD var ve şu an üretilmiyor. PttAVM'de ucuza satıldığını görürseniz almayın, iade ya da tamir görmüş (refurbished) üründür çok çok büyük ihtimalle. MAG 274QRF-QD-E2 modeline bakın.

G2724D ABD'de 180'a satılıyor, o nedenle tavsiye etmiştir Rtings. G2725D satışa çıkmış yakın zamanda, 200$ ABD fiyatı. Amazon Japonya'da ise 26.800 Yen'den satılıyor (6161 TL ). Türkiye'de Gaming.gen.tr listelemiş, yakında satmaya başlarlar. Arayıp tahmini fiyatını sorun isterseniz. Fakat çok yeni bir model olduğu için Çince inceleme bile yok henüz.

Amazon'da satılan G274QPF E2'nin satıcısı Amazon olmasa da Prime kapsamında, bu nedenle Amazon deposundan gönderimi yapılıyordur. Kolaygelsin kargoları en itinalı taşıyan şirket. Bir gün geç gelmesini kafaya takmayın, ürüne ve ambalajına zarar vermeden teslim edeceklerdir size.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Mehmet
monitör alma maceram lenovo ile başladı ve şuana kadar ki yaşadığım tecrübelerimi birilerinin işine yarayacağını düşündüğüm için yazdım. belki bu konuda bilgi paylaşımı yapabileceğimiz birileri çıkar diye yazdım.
sizi burada rahatsız eden konu nedir?
Hani konu r27qe konusuya senin anlattıklarınında bu monitor ile alalası olmadığından olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
Hani konu r27qe konusuya senin anlattıklarınında bu monitor ile alalası olmadığından olabilir mi?
1- Tanımadığın insana karşı saygısızca konuşuyorsun.
2- Konudaki her yazılanlar o monitörle alakalı değil.
3- İnsanlar istediği şekilde yazabilir buna sen karar veremezsin.
Konuyu uzatarak insanlara rahatsızlık vermenin sebebinin, Yaşının küçük olduğundan ya da başka bir sıkıntın olması nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Zira konu dışı yazılar seni bu kadar rahatsız etseydi başka insanları da rahatsız ederdin. Dahası, konu dışı yazılar bu kadar seni rahatsız ediyorsa konuyu okumaz, takip etmez, bu konuda konu dışı konuşmazdın.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Mehmet
1- Tanımadığın insana karşı saygısızca konuşuyorsun.
2- Konudaki her yazılanlar o monitörle alakalı değil.
3- İnsanlar istediği şekilde yazabilir buna sen karar veremezsin.
Konuyu uzatarak insanlara rahatsızlık vermenin sebebinin, Yaşının küçük olduğundan ya da başka bir sıkıntın olması nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Zira konu dışı yazılar seni bu kadar rahatsız etseydi başka insanları da rahatsız ederdin. Dahası, konu dışı yazılar bu kadar seni rahatsız ediyorsa konuyu okumaz, takip etmez, bu konuda konu dışı konuşmazdın.
Hatalısın hala uzatıyorsun.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
şuan hedefime sizin önerdiğiniz MSI 27" MAG 274QRF QD modeli girdi. ve son yazdığınız asusu inceliyorum. Limitimin üzerine çıkmış oluyorum ama en azından daha doğru bir tercih olacağını düşünüyorum.
bir de msi Optix MAG274QRF-QD şöyle bir modelini gördüm. 274 modelinin optix versiyonu şeklinde düşündüm.
inanılmaz sayıda model var ve doğru olanı bulmak çok çok zor :(

Optix olmayan MAG 274QRF-QD diye bir model yok, tek bir 274QRF-QD var ve şu an üretilmiyor. PttAVM'de ucuza satıldığını görürseniz almayın, iade ya da tamir görmüş (refurbished) üründür çok çok büyük ihtimalle. MAG 274QRF-QD-E2 modeline bakın.

G2724D ABD'de 180'a satılıyor, o nedenle tavsiye etmiştir Rtings. G2725D satışa çıkmış yakın zamanda, 200$ ABD fiyatı. Amazon Japonya'da ise 26.800 Yen'den satılıyor (6161 TL ). Türkiye'de Gaming.gen.tr listelemiş, yakında satmaya başlarlar. Arayıp tahmini fiyatını sorun isterseniz. Fakat çok yeni bir model olduğu için Çince inceleme bile yok henüz.

Amazon'da satılan G274QPF E2'nin satıcısı Amazon olmasa da Prime kapsamında, bu nedenle Amazon deposundan gönderimi yapılıyordur. Kolaygelsin kargoları en itinalı taşıyan şirket. Bir gün geç gelmesini kafaya takmayın, ürüne ve ambalajına zarar vermeden teslim edeceklerdir size.
Tam onu diyecektim ben de. @jaapbakker90 ağzımdan aldı. Benim önerdiğim model MAG274QRF QD E2 modeli. E2 olmayanı çok eski.
Ayrıca siz miydiniz hatırlamıyorum ama ben önce Samsung Odyssey G6 G65B önermiştim. Yine de tercih sizin tabii.

@jaapbakker90 utra fast VA'lardaki scanline problemleri hakkında bilgin var mı hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
Tam onu diyecektim ben de. @jaapbakker90 ağzımdan aldı. Benim önerdiğim model MAG274QRF QD E2 modeli. E2 olmayanı çok eski.
Ayrıca siz miydiniz hatırlamıyorum ama ben önce Samsung Odyssey G6 G65B önermiştim. Yine de tercih sizin tabii.

@jaapbakker90 utra fast VA'lardaki scanline problemleri hakkında bilgin var mı hocam?

Bu model hakkında bir değerlendirmeniz olur mu acaba?​

Samsung Odyssey G3 LS27AG320NUXUF​

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Jaap Bakker

@Fantastiktürk Hocam ben oyundan ziyade iş için monitör bakıyordum, düşük ölçek ile fazla alan benim önemli o nedenle G7 ve G8'lerle ilgili bayağı araştırdım. Samsung Neo'ların 27-inch G6 hariç hepsinde (G7 2020 QHD olanlar, G7/G8 4K olanlar, G9) bu scanline şikayetini ya Reddit'teki kullanıcı yorumlarında okudum ya da inceleme videolarında gördüm. Neo G8 ile ilgili olan bir şikayette Samsung'un monitörlerde kullandığı anakart ve düşük kalite kontrol süreci nedeniyle olduğunu söylüyorlardı. Firmware güncellemesi ile geçtiğini iddia edenler de var, bir şey değişmedi diyenler de. Bence de firmware update ile geçmesi mümkün değil çünkü G8'ler 120Hz'e alınca geçtiğini söyleyenler var, donanımsal bir şey muhtemelen.

32-inch adam gibi 4K ips panel monitör de yok Türkiye'de. AOC 31.5" U32G3X/BK aldım İtopya'dan, beyaz dağılımı inanılmaz kötüydü. Excel ya Revit'te beyaz/açık gri renkli ekranlarda monitörün bazı yerlerinde açık kırmızı gölge oluşuyor, white retention/image retention diyorlar. AOC Servisi düzgün olduğu için iade edebildim. Ben de en sonunda 4K 31,5-inch oledler ucuzlayana ve daha güvenilir hala gelene ikinci ekran olarak kullanmak için R27QE aldım.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Bu model hakkında bir değerlendirmeniz olur mu acaba?​

Samsung Odyssey G3 LS27AG320NUXUF​

Kesinlikle uzak durun.
@Fantastiktürk Hocam ben oyundan ziyade iş için monitör bakıyordum, düşük ölçek ile fazla alan benim önemli o nedenle G7 ve G8'lerle ilgili bayağı araştırdım. Samsung Neo'ların 27-inch G6 hariç hepsinde (G7 2020 QHD olanlar, G7/G8 4K olanlar, G9) bu scanline şikayetini ya Reddit'teki kullanıcı yorumlarında okudum ya da inceleme videolarında gördüm. Neo G8 ile ilgili olan bir şikayette Samsung'un monitörlerde kullandığı anakart ve düşük kalite kontrol süreci nedeniyle olduğunu söylüyorlardı. Firmware güncellemesi ile geçtiğini iddia edenler de var, bir şey değişmedi diyenler de. Bence de firmware update ile geçmesi mümkün değil çünkü G8'ler 120Hz'e alınca geçtiğini söyleyenler var, donanımsal bir şey muhtemelen.

32-inch adam gibi 4K ips panel monitör de yok Türkiye'de. AOC 31.5" U32G3X/BK aldım İtopya'dan, beyaz dağılımı inanılmaz kötüydü. Excel ya Revit'te beyaz/açık gri renkli ekranlarda monitörün bazı yerlerinde açık kırmızı gölge oluşuyor, white retention/image retention diyorlar. AOC Servisi düzgün olduğu için iade edebildim. Ben de en sonunda 4K 31,5-inch oledler ucuzlayana ve daha güvenilir hala gelene ikinci ekran olarak kullanmak için R27QE aldım.
Aynen ben de G6 hakkında pek bir şikayet bulamadım.

Ama bu düşük kalite parça işi doğru değil bence. Çünkü siğer bütün Ultra Fast VA'larda oluyor. MSI, Asus VB. Panelle alakalı direk diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
Kesinlikle uzak durun.

Aynen ben de G6 hakkında pek bir şikayet bulamadım.

Ama bu düşük kalite parça işi doğru değil bence. Çünkü siğer bütün Ultra Fast VA'larda oluyor. MSI, Asus VB. Panelle alakalı direk diye düşünüyorum.
önerdiğiniz bu iki model arasında hangisi mantıklı olur sizce?

ASUS ROG Strix XG27ACS
MSI 27" MAG 274QRF QD E2

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet
Selamlar.
Neyse ki istediğiniz monitörün çok detaylı bir incelemesi yapılmış:

Not: Yapacağım yorumlar fiyattan bağımsızdır.
Eğer IPS alacak olsaydım bunu ya da XG27ACS'yi alırdım. İkisini detaylı karşılaştırmadım. 2K 144-180HZ düz IPS segmentinin top modelleri. MSI olan da gerçekten çok iyi. Özellikle görüntü kalitesi konusunda. Çok iyi renkler (%100 DCI-P3, %80 Rec.2020(Rec MSI verisi) gamutu), çok iyi parlaklık (500 nit), çok iyi kontrast (1300-1400:1). Renk doğrulukları bu modelde gayet iyi çıkmış bu incelemede (ΔE2000 ort. 1.57 ve 1i hariç hepsi 3'ün altında) ama yine de tam emin değilim. QD panellerde renk doğrulukları çok sıkıntı oluyordu eskiden. Herkesin fark edebileceği berbat renk doğrulukları olan modeller vardı. Yani dikkatli olmak lazım. Ve bu inceleme yalnızca ΔE2000'e bakmış. ΔEITP değerini de görmek lazım. Görüntü kalitesi konusunda tek yakındığım şey kontrast, parlaklık ve renkler bu kadar iyi iken HDR'a dinamik kontrast koymamaları oldu. O da olsaydı HDR400 ve 600'ler arasında iyi bir HDR'ı var derdim ama şu haliyle pek bir şeyi yok.
Hareket performansı orta. Kötü değil ama iyi de değil. Biraz ghosting var ama siz kullandığınızda fark etmezsiniz, memnun kalırsınız. Ama sorarsanız 180Hz'de çok daha hızlı modeller var. VRR gayet güzel çalışıyor ama VRR kullandığınızda düşük Hz'lerde overshoot (ters-ghosting) oluyor çünkü tüm Hz'ler için optimum bir overdrive ayarı yok. Ama yine büyük bir sıkıntı değil. Yapı kalitesi de gayet güzel. Yalnızca bir göz attım ama herhangi bir sorun göremedim.

Samsung ile karşılaştırmasına gelirsek... Ben değişim/iade imkanı olan bir yerden alındığında ve sorun olursa garantiye göndermekte sıkıntı yaşamayacak biri için Samsung öneririm. Evet QD değil dolayısıyla renk gamutu biraz daha düşük (%93 DCI-P3, %65 Rec.2020) ama HDR çok az kullanacaksınız ve SDR için MSI ile arasında pek bir fark olmayacaktır. Ona karşılık 1) MSI'dan çok çok daha iyi kontrast'ı var. MSI IPS'e göre iyi ama yine de IPS olduğu için Samsung ile yan yana koyduğunuzda gri kalacaktır. Samsung'da elbette OLED kadar olmasa da gerçekten siyah denebilecek siyahlar var. 2) Samsung'da IPS glow gibi iğrenç bir sorunu yaşamak zorunda değilsiniz çünkü VA. 3) Samsung'da biraz black smearing olsa da bu yine siz kullandığınızda fark etmeyeceğiniz ve tamamen memnun olacağınız değerecede. Ona karşılık diğer renklerde Samsung MSI'dan çok daha hızlı (Evet, çok daha.) ve 240Hz. Dolayısıyla hareketli nesneleri çok daha net göreceksiniz:
Gördüğünüz üzere Samsung daha net. Yani hareket performansı ufak black smearing dışında VA olmasına rağmen çok daha iyi. Zaten alınabiliyorsa 240Hz taraftarıyım çünkü günümüzde 144-180Hz eskini 75Hz'i olmuş durumda.
4) Samsung aynı zamanda akıllı TV oluyor. Pek çok ekstra özelliği var. Buna wifi, ethernet VB. şeyler dahil. 5) Yine yapı kalitesi güzel ve hoparlör diğer monitörlerin aksine idare edebilecek seviyede.

İşte Samsung'un tek sıkıntısı scanline problemi. O konuda şunu söylemiştim:
"Bu yeni nesil süper hızlı VA'larda ekranda çizgi sorunu olabiliyormuş. Samsung'a özel değil. Örneğin Asus XG27WCS de aynı şekilde. Ancak bizde olmadı, bu modelde çok fazla olmuyormuş ve son güncellemelerle büyük oranda çözülmüş olmalı ama ne olur ne olmaz diye Amazon'dan alın. Sıkıntı olursa da garanti kapsamında bir sorun."
Ve şunu:
"Ben değişim/iade imkanı olan bir yerden alındığında ve sorun olursa garantiye göndermekte sıkıntı yaşamayacak biri için Samsung öneririm."
Hocam detaylı anlatım için çok teşekkür ederim arkadaşımla bu msi modeline karar verdik gerçekten ips 2k olarak bu fiyat bandında en iyilerinden denilebilir sadece kararsız kaldık g6 ile arasında git gel yaşıyoruz sürekli ips olması bizi 1 tık daha da cezbediyor ama curved deneyimi de yaşamak ayrı bir zevk gibi geliyor bu yüzden en son msi da karar kıldık ama hala içimde ukte kalabilir g6 ips in bir artısı var response time da daha iyi va panele göre biz genellikle oyun için tercih edeceğiz değerli yorumunuz için teşekkür ederim siz olsanız bu ikisi arasından hangisini alırdınız genellikle oyun için arada dizi film için kullanım amacınızın olduğunu düşünün şimdiden değerli yorumunuzu bekliyorum ya da 1 2 k üstüne verebileceğim daha iyi bir monitör tavsiyenizde olabilir teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

ASUS ROG Strix XG27ACS
MSI 27" MAG 274QRF QD E2
Msi tâbi ki şahsi fikrim ipsler arasında araştırmalar sonucunda bu fiyat bandında bu monitör tercih edilebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
Hocam detaylı anlatım için çok teşekkür ederim arkadaşımla bu msi modeline karar verdik gerçekten ips 2k olarak bu fiyat bandında en iyilerinden denilebilir sadece kararsız kaldık g6 ile arasında git gel yaşıyoruz sürekli ips olması bizi 1 tık daha da cezbediyor ama curved deneyimi de yaşamak ayrı bir zevk gibi geliyor bu yüzden en son msi da karar kıldık ama hala içimde ukte kalabilir g6 ips in bir artısı var response time da daha iyi va panele göre biz genellikle oyun için tercih edeceğiz değerli yorumunuz için teşekkür ederim siz olsanız bu ikisi arasından hangisini alırdınız genellikle oyun için arada dizi film için kullanım amacınızın olduğunu düşünün şimdiden değerli yorumunuzu bekliyorum ya da 1 2 k üstüne verebileceğim daha iyi bir monitör tavsiyenizde olabilir teşekkür ederim

Msi tâbi ki şahsi fikrim ipsler arasında araştırmalar sonucunda bu fiyat bandında bu monitör tercih edilebilir
ben de msi düşünüyordum ama buradaki incelemelere bakınca aklım karıştı. neredeyse tüm değerlerde asus önde.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    660.3 KB · Hit: 49
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet
ben de msi düşünüyordum ama buradaki incelemelere bakınca aklım karıştı. neredeyse tüm değerlerde asus önde

Valla kardeşim attığın model msi e2 değil dikkatini çekerim

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ips in bir artısı var response time da daha iyi va panele göre biz genellikle oyun için tercih edeceğiz
Yani özellikle G6'nın VA olmasına rağmen oyunda çok daha iyi olduğunu söylemişim ama... Hem response time'da hem Hz'de Samsung önde.

Ben fikrimi zaten belirttim:
Ben değişim/iade imkanı olan bir yerden alındığında ve sorun olursa garantiye göndermekte sıkıntı yaşamayacak biri için Samsung öneririm

ASUS ROG Strix XG27ACS
MSI 27" MAG 274QRF QD E2
ben de msi düşünüyordum ama buradaki incelemelere bakınca aklım karıştı. neredeyse tüm değerlerde asus önde.
Hocam dediğim gibi QRF QD ile QRF QD E2 modeli farklı monitörler. Bir de RTINGS'in puan kısmı oradaki incelemelerin ne olduğunu detaylıca bilmeyen biri için hiçbir şey ifade etmiyor. Yani güyaa anlamayan kolayca karşılaştırabilsin diye veriyorlar onları ama tam tersi işe yarıyor...

Henüz karşılaştırmaya vaktim olmadı.

Son düzenleme:
Top Bottom