Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör 4.299TL

D3ATHLY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Y K
Bende de durum böyle, avukatımla görüşeceğim müsait vakit :)

1728302594894.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Hakan Arman
Bakalım 3. davamı kazanabilecekmiyim daha yeni güç kaynağı yüzünden satış kısmında yanlış bilgi verdikleri için THH ye vermiştim üst modeli gönderdiler karar çıkınca
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende de durum böyle, avukatımla görüşeceğim müsait vakit :)

Alıntıyı görüntüle
Avukatlık bir durum yok karar olumlu olumsuz dönüş olur eğer sen kazanırsan ve hepsiburada karara itiraz davası açarsa o zaman avukata gidersin

D3ATHLY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Y K
Bakalım 3. davamı kazanabilecekmiyim daha yeni güç kaynağı yüzünden satış kısmında yanlış bilgi verdikleri için THH ye vermiştim üst modeli gönderdiler karar çıkınca
Mesaj otomatik birleştirildi:

Avukatlık bir durum yok karar olumlu olumsuz dönüş olur eğer sen kazanırsan ve hepsiburada karara itiraz davası açarsa o zaman avukata gidersin

Ben istediğim fiyatta satarım, beni THH'ye yada mahkemeye verirlerse itiraz davasıyla karşıdan bolca para kazanırız diye bir kanun mu var ki? varsa bu bir yöntem o zaman.

GirayHan

80+ Platinum
Ben istediğim fiyatta satarım, beni THH'ye yada mahkemeye verirlerse itiraz davasıyla karşıdan bolca para kazanırız diye bir kanun mu var ki? varsa bu bir yöntem o zaman.
davayı kaybedersen bir üst mahkemeye giderse hepsiburada bu noktada avukata ihtiyacın olacak. eğer kazanırlarsa avukat masrafları ve giderleri karşı taraf eğer kaybedersen de sen karşılıyorsun masrafları.

thh'inde çıkan karara itiraz edilirse tüketici mahkemesine gidiliyor. yani üst mahkemeye.bunu da not düşelim.

fruko.gzz

80+ Silver
davayı kaybedersen bir üst mahkemeye giderse hepsiburada bu noktada avukata ihtiyacın olacak. eğer kazanırlarsa avukat masrafları ve giderleri karşı taraf eğer kaybedersen de sen karşılıyorsun masrafları.

thh'inde çıkan karara itiraz edilirse tüketici mahkemesine gidiliyor. yani üst mahkemeye.bunu da not düşelim.
haydaa bize kitlemesin şimdi bunlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Hakan Arman
O iş öyle olmuyor. İtiraz davası açarsada ancak ve ancak senin başvuruyu yaptığın THH il veya ilçeden bir tüketici mahkemesine itiraz yapmak zorunda bu da genelde istanbuldaysa başvurdukları bişey yoksa 4000 lira için kalkıp başka bir ile avukat yollamazlar yollasada astarı yüzünden pahalı olur. Bir diğeride diyelim sana itiraz davası açtı tüketici mahkemesinde kaybetsen bile sen tüketici olarak avukat masrafını ödemiyorsun sadece davaya konu olan tutar üzerinden %10 nispi vekalet ücreti ödüyorsun 400 tl gibi bir tutar çıkacaktır maksimum.

tüketiciler lehine istisna getirildi. bin lira tutarındaki bir uyuşmazlık için tüketici hakem heyeti kararına karşı firma tarafından itiraz edilmesi halinde, tüketiciler 990 lira avukatlık vekalet ücreti ödemek durumunda kalabiliyordu. Bu düzenleme uyarınca tüketiciler uyuşmazlık bedelinin yüzde 12'si kadar yani bin lira için 120 lira avukatlık vekalet ücreti ödeyecekler. Böylece tüketicilerin, daha yüksek miktarda bir karşı taraf vekalet ücretiyle karşılaşma korkusuyla hak arama yolundan vazgeçmesine gerek kalmayacak."

Son düzenleme:

GirayHan

80+ Platinum

GirayHan

80+ Platinum

GirayHan

80+ Platinum
önce hb ile konuşup olumsuz cevap alırsan Tekrar thh ye gideceksin bu sefer misli ile değişim isteyebilirsin
yanlış anladın sanırım.

davayı kazandı ürünü aldı. ürün artık tüketicinin. aldığı tarihten itibaren ( fatura tarihi ) tüketicinin hakları doğar. thh tekrar gitmesine gerek yok. ayıpsız misli ile değişim talep edebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,675
Üyeler
159,379
Son üye
THE_SHERİF
Top Bottom