Bu arkadaş lenovo dan prim falanmı alıyor nedir. Her satılan monitörden komisyonmu alıyorsun hocam sen. Millet benim dediğim şeyin aynısın diyor ama bu arkadaş takmış hala menü den şu ayarı yap bu ayarı yap. Yaw kardeşim anlasana bu monitör BOK gibi işte. Herkes bir önceki monitör ile kıyaslıyor ve yanında sönük mat soluk kalıyor ki , bizzat bende bugün her ince ayarı yaptım berbat ötesi bir ekran. panelin renk ve parlaklık dağılımı bile rezil. sağ bakıyorsun karanlık gibi ortası daha canlı sol taraf biraz daha soluk gibi. öven arkadaş sen çok beğendiysen madem bu monitörü alsana kendine. al kullansana madem o kadar çok beğendin. ya bırakın ya beş para etmez bir monitör diyoruz kimse dinlemiyor. ADAM 6.800 TL Para verip ekran alıyor kutudan sağlam çalışır çıkınca seviniyor AAA benimki çalıştı diye mutlu oluyor. Yaw kardeşim sen buna 7 bin lira para vermişsin tabii ki çalışıcak sıfır monitör alıyorsun sonuçta. Ama lenovo sağolsun 100 tane monitör sattıysa 50 tanesi bozuk gitmiştir insanlara. Ve hala leş ekranı öven var. ne diyim bilemedim artık.
Tüm forumlarda adam akıllı cihazlı incelemleri yaygınlaştırmaya çalışan, sponsorluklu saçma sapan işleri her yerde anlatıp gömen, youtuberlarla atışan ben ve birkaç kişi varız. Abdullah (Donanimarsivi sahibi) monitör incelemelerine beni etiketliyor. Bu tarz insanlar da daima balta koyuyor işte. Prim alanlar ghostingin ne olduğunu bilmeden milyonlar izlenme alan monitör karşısında oturma videosu çekenler. Azıcık kafanızı kullansanız sabahtan beri "monitör patladı, çalışmayan monitör mü gelir" diyorum zaten. Kalite kontrol yerlerde diyoruz. Sabır yarabbim ya.
Edit: mesaj 32'ymiş yeni hesap... Boş versene ya... Sabahtan beri OSD atmamakta ısrarcısın kapa çeneni otur.
Bu arada panelin parlaklık dağılımı ciddi bir sorun. Aslında burada bahsetmediğim bir iki sorun daha var ama monitörlerde yaygın olmadığı için anlatma gereği duymadım (Lenovo'da var anlamında demiyorum.). Çoğunu inceleme kanalları test etmez bile. Bulutlanma, parlaklık bütünlüğü vb. Sizdeki parlaklık bütünlüğü. Bazı noktalar daha parlakken bazıları daha karanlık, bazıları daha sarı/maviyken bazıları daha beyazsa değişim. Çözümü yok. İade/değişim. Ama nadir bir sorun olduğunu hatıraltayım.
-----------
@Kırali Hocam, Allahını sversen. Neden tek bir menunün fotoğrafı var? Ayrıca sorunu büyük ihtimalle buldum. Ya 1) HDR'ı buradan açıp Windows'tan açmadınız muhtemelen... Bu eski konularım dahil 20. vaka falan aynısından. Windows'tan da monitör ayarlarından da kapayın HDR'ı. Açacaksanız ikisini bir açmalısınız.
Bu dedigimi yapmazsanız şöyle olur:
(Orijinali siyah)
Bu sorunu yaşayanlara duyurulur.
Ya 2) Strobe ayarınız açık. Şu ayarı bulun elimde Lenovo monitör yok. Her marka buna farklı isim veriyor. Bu ayar aslında hareketli cisimlerin netliğiyle alakalı ama bu ayara özel monitör almadığınız sürece çok kötü çalıştığı için kapatmanız gerekior. Açık olunca ekranda titreme, parlaklık düşmesi ve renk bozulması yapar. Açıksa kapatın. Şu zıkkım OSD'nin hepsini atsanız ben bulurum aslında da...
Kimsenin şahsi ünitesindeki benzersiz arızayı tabii ki de bilemez. Ama ürün belli. Kullandığı panel belli. Yapılan test, alınan ölçüm belli. Belli olan şeylerin yanında "ben şöyle gördüm bana böyle geldi"lerin bir anlamı yok.
Bunu anlatmaya çalışıyorum işte. Daha önce böyle indirim konuları oldu 50şer sayfalık. Yine ucuz ürünlerdi. Mesela ocakta bi sürü Acer aldırdım kendim de aldım fiyatı çok iyiydi (O zamanlar Technopat'taydım.). Bir de ardından 2 hafta sorunları çözmekle uğraştık. Kimi sRGB'ye almış, kimi HDMI ile bağlamış, kimi HDR'ı bir yerden açıp birinden kapatmış monitör bembeyaz bana sövüyor, kimi overdrive max yapmış iz çıkıyor diyor, kimi renk ayarlarının içinden geçmiş, kimi MBR açmış görüntü çamur... Hepsi çözüldü sonunda. Bunları ilk yaşamadığım için eminim biliyorum. Daha moniörün Hz'ini yükseltmeyi bilmeyip 60'ta kullananlar var. Bunu küçümsemek için demiyorum adam bilmiyor. Dolayısıyla düzeltemiyor. Ben buna yardımcı olurum. Kızdığım kısım söylediklerimi yapmak yerine dikine gidip bana saçma sapan ithamlarda bulunmaları.
Biz bu profesyonel incelemeleri kullanıp 1-2-3-5 model almadık. Ve bu bize has bir şey de değil. Bütün adam akıllı yabancı monitör sunucuları, forumları, redditine gidin hepsi böyle çalışır. Dünya'nın en iyi monitör kanalları da aynı videoları çekiyor. Siz ise bunun yanlış olduğunu iddia ediyorsunuz 3 gram bilginizle...
Lenovo falan da değil mesele. Parasına göre iyi olan o an neyse onu öneriyoruz. x marka falan fark etmiyor. Sizin saçınızın teli kadar inceleme izledik pek çok monitör aldık aldırdık. Ama buradaki 2-3 kıçıkırık kendilerinin haklı olduğunu iddia etmeye devam ediyor.
Diyorum ki OSD çekin atın. Yok. Atmıyorlar. O zaman yazmayın kardeşim.