Arkadaslar merhaba. Monitoru cumartesi teslim almistim, fakat renkler cok cansiz ve parlaklik cok dusuk sikayetiyle iade etmistim. Belki bendeki urunde sorun vardir diye dusunerek tekrar almistim ptesi gunu. Ikinci urun de elime ulasti ve evet gercekten parlaklik ve canlilik yerlerde. IPS mi VA mi deseler muhtemelen VA derim urune.
Karsilastirma/referans icin kullandigim urun Gigabyte M27Q rev1.0. Normalde kullandigim urune ikinci monitor olarak alacaktim fakat su anda da test ettigim uzere almanin bir manasi yok. Parlaklik sozde 450 nit ancak 400 nit olan M27Q'nin 2/3'u kadar parlakligi var. Kirmizilar kirmizi degil, yesiller yesil degil, bir tek maviler duzgun gorunuyor. Beyaz ekranlar M27Q ile karsilastirdigimda bariz sari. Konuda bahsi gecen renk ayarlarini, karanlik dengeleme ayarlarini vs yaptigim halde durum bu.
Ayrica ilk urunde 2 olu piksel ve sol altta isik sizmasi vardi. Ikinci urunde 4 olu piksel ve sag ustte isik sizmasi var. Asagidaki goruntuler ikinci urun ile cekildi.
Fotograflarda cok belli olacagini sanmiyorum ama ciplak gozle bakildiginda cidden cok kalitesiz bir panele sahipmis gibi gorunuyor. Yorumlarim kesinlikle subjektif degil.
Alıntıyı görüntüle
Bu resimde beyaz farkini belli etmeye calistim ama cok belli olmuyor. Sagdaki ekran bariz sari.
Alıntıyı görüntüle
Burada ise parlakligi esitlemeye calistim. Soldaki M27Q 30 parlaklik 50 kontrastta.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
HDR acikken masaustunu cektim. Aradaki ton ve parlaklik farki cok bariz belli oluyor.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Parlakligi esitleyip ayarlari esitlemeye calistigim senaryoda yine renk doygunlugu farkini gorebiliyorsunuzdur. R27qe kontrasti 75 parlakligi 50 saturation 50 renk tonu neutral seciliydi. M27Q'da kontrast 50 parlaklik 30 saturation 50 renk tonu normal secili.
Ozetle; telefonumun kamerasi gercek hayata gore inanilmaz insafli cekmis. Gercekte gorseniz farki soka girersiniz. Ne kadar ekmek o kadar kofte mantigi ile alinabilecek bir urun fakat ben bu fiyati bu urune vermezdim. Ikinci urunu de iade edecegim. Tavsiyem farkli bir urune yonelmeniz olacaktir.