Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör Sepette 6.799TL

SadeceSeyf

80+ Gold
İadeler her zaman, nasıl çekildiyse o şekilde yapılır.
Yo ben 6 taksit yaptım direk hepsini yatırdı taksit taksit yatırmadı yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam baya mesaj atmışsınız uzun uzun, elinize sağlık. Yalnız şu an okuyacak vaktim yok. Sizce konudaki lenovo mu, 7.4e paylaşılan msi mı, yoksa bu fiyat segmentindeki farklı bir monitör mü mantıklı?
Ben de bu yoruma cevap bekliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Furkan Değer

Limitiniz total tutar kadar açılır ama gelecek 6 ay boyunca taksit taksit harcama ve iade görürsünüz

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam baya mesaj atmışsınız uzun uzun, elinize sağlık. Yalnız şu an okuyacak vaktim yok. Sizce konudaki lenovo mu, 7.4e paylaşılan msi mı, yoksa bu fiyat segmentindeki farklı bir monitör mü mantıklı?
7.4 MSI iyi değil hocam. %78DCI-P3 (MSI iddiası) ile %94 (test) arasındaki canlılık farkı çok bariz seçilir. Lenovo ozellik bakımından çok iyi ama ölü piksel ve ışık sızmasından dolayı değişimle uğraşmanız gerekebilir. İade/değişimle uğrasır temizini alırım diyorsanız Lenovo çok iyi.

Diğer modeller için: bu fiyatta genelde ya giriş seviyesi büyük kusuru olan modeller oluyor (250 nit, düşük gamut vs.). 2024'te bayaği yeni model çıktı ve çoğunu takip edemedim ama yine de bu özelikte olanı görmedim henüz.

Dediğim gibi fiyat da özellik de Lenovo'da çok iyi. Ama konuda yazılanları okuduktan sonra kalite kontrol konusunda arkasında duramam tabii 😅

• Beğen
Reaksiyonlar: B1L0

Griffith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Cem Temeltaş

Kız arkadaşıma aldım monitörü. Parlaklık ve renkler imzamdaki monitörle yarışır. Ne ghosting var ne backlight bleed. Güneş alan odada parlaklık muazzam. MSI'ı düşünmeniz bile hata. Standı da tank gibi ayrıca. Lenovo yapmış valla bu sefer.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kız arkadaşıma aldım monitörü. Parlaklık ve renkler imzamdaki monitörle yarışır. Ne ghosting var ne backlight bleed. Güneş alan odada parlaklık muazzam. MSI'ı düşünmeniz bile hata. Standı da tank gibi ayrıca. Lenovo yapmış valla bu sefer.
Elinizdeki model QD yani Quantum Dot model. Ya QD olmayan modeli aldınız iki farklı model olduğundan habersizsiniz ya da renk gamutundan anlamıyorsunuz. Çünkü Quantum Dot paneller rakipsiz geniş gamuta sahip olur genelde. Elinizdeki model %98 DCI-P3, %94 Adobe RGB, %80 Rec.2020 gamutuna sahiplen Lenovo %94, %85, %68.

DCI gamutları arasındaki fark az olduğu için SDR içerikte benzer gözükmüş olabilirler ama adam akıllı bir HDR videoyu monitörleri HDR'a alıp izleyin bakayım kim daha canlı. Lenovo çok sönük kalır o durumda.

Ve MAG274 QD bundan da iyi.

G274QPF-QD ve MAG274QPF-QD Lenovo'dan daha iyiler. Ama G274'ün renk doğrulukları ile alakalı ciddi sıkıntiları var.

Bari şu mesajı ayrı konu olarak açayım da daha çok kişi görsün... Her seferinde 30-40 sayfalık indirim konusuna yazıyorum çok az kişi görüyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Other world
7.4 paylaşılan monitör hangisi? 7.4 u anladım da.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,800
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak

Griffith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Cem Temeltaş
Elinizdeki model QD yani Quantum Dot model. Ya QD olmayan modeli aldınız iki farklı model olduğundan habersizsiniz ya da renk gamutundan anlamıyorsunuz. Çünkü Quantum Dot paneller rakipsiz geniş gamuta sahip olur genelde. Elinizdeki model %98 DCI-P3, %94 Adobe RGB, %80 Rec.2020 gamutuna sahiplen Lenovo %94, %85, %68.

DCI gamutları arasındaki fark az olduğu için SDR içerikte benzer gözükmüş olabilirler ama adam akıllı bir HDR videoyu monitörleri HDR'a alıp izleyin bakayım kim daha canlı. Lenovo çok sönük kalır o durumda.

Ve MAG274 QD bundan da iyi.

G274QPF-QD ve MAG274QPF-QD Lenovo'dan daha iyiler. Ama G274'ün renk doğrulukları ile alakalı ciddi sıkıntiları var.

Bari şu mesajı ayrı konu olarak açayım da daha çok kişi görsün... Her seferinde 30-40 sayfalık indirim konusuna yazıyorum çok az kişi görüyor.
Farkındayım kullandığım monitörün. Lenovo'nun renkleri o kadar iyi ki bu monitörle bile "yarışır" diyorum zaten. Tabii ki daha iyi olacak hali yok. HDR content dışında yanyana bakınca zaten dediğiniz gibi bir durum olduğundan bu ifadeyi kullandım.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömür Can Gezer
Yanlış anlamayın hocalarım da şuraya bi like alayım nedense benim inceleme konuları 0 görüntülenme gidiyor...Daha çok gözüksün.
Başlık 'Lenovo R27QE IPS/27"/2K(QHD)/180Hz/1ms İnceleme' https://forum.donanimarsivi.com/konu/lenovo-r27qe-ips-27-2k-qhd-180hz-1ms-inceleme.1007928/
Beğendim hocam. Ekstra olarak eklemek isterim ki arkadaşlar herkese ölü pikselli geliyor, herkese şöyleli böyleli geliyor yorumlarına çok takılıyorlar. Ürünü sağlam gelen insanlar zaten buraya uğramıyor bile. Alacak arkadaşlara kesin tavsiyemdir. R25i'nin piyasası belli. Bu ürün 9-10k bandından aşağıya indirimde bile düşmez.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Beğendim hocam. Ekstra olarak eklemek isterim ki arkadaşlar herkese ölü pikselli geliyor, herkese şöyleli böyleli geliyor yorumlarına çok takılıyorlar. Ürünü sağlam gelen insanlar zaten buraya uğramıyor bile. Alacak arkadaşlara kesin tavsiyemdir. R25i'nin piyasası belli. Bu ürün 9-10k bandından aşağıya indirimde bile düşmez.
10'a bundan kötü modeller var ama bu demek değildir ki bu 9-10 eder. 11'e QD'li modeller var. O 10 olanların fiyat abartı.

Bi de hocam bunu inceleme konusuna atın oradan devam edelim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,018,008
Üyeler
161,376
Son üye
eşşektuccari55