Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör Sepette 6.799TL

D3ATHLY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
882
İsim
Y K
Alıntıyı görüntüle
6k gibi bi fiyata almıştım bu fiyata çok ucuz gelmişti denemek istedim, 2gün boyunca tek tek ayar denedim sadece sync açıp overdrivea vs ellemediğim sürece sıkıntı olmuyordu, en ufak ayarda çok fazla farkediliyordu. Belki bendeki ürün sorunludur dicem ama arkadaşta da aynı sorun oldugunu gorunce yazdım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ipslerin çogunda oluyo; g27qpf-qdm monitörümde de vardı bundan önceki su an kullandıgım vg27aqml1a'da da var çok çok küçük sağ üstte var ama uzaktan bakmam gerekiyor ve çok dikkatli olmadıkça farkedilmiyor. Seni rahatsız etmiyorsa bi sıkıntı yaratmaz.

extreme modda kullandığım sürece ghosting var ama haricinde ben çok memnunum.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

MSI 27" G272QPF E2 mı bu mu peki? :D

msı olanı alırsam 7600e gelecek
Dediğim gibi G272QPF'nin bile incelemesi yoktu. E2'nin en son yoktu. Gece bi bakarım çıkmışsa ona göre bir şey derim.
Edit: Baktım yokmuş.
Hangileri hocam

O fiyata MSI dışında önerebileceğiniz monitör var mı acaba?
Asus vardı bir tane. Şu an teldeyim ve meşgulum gece evde bakarım.
Edit: Asus XG27ACS. İyi monitor.MAG274QRF-QD de iyi. Ama ben o fiyatta kesinlikle yeni nesil VA olan Samsung Odyssey G6 G65B öneririm.
Hiçbirşey anlamadığım halde sizleri ayakta alkışlıyorum. Bu kadar bilgiyi üşenmeden yazarak bizimle paylaştığınız için. Benim gibi bir sürü arkadaş vardır basit cevaplar almak isteyen, mesela ben sadece cs oynayan biriyim. 5600x işlemcim ve 6700xt ekran kartım mevcut. Aoc c24g1 kullanmaktayım. Sizce bu monitöre geçilir mi ? 2k da oynamak istiyorum. 280hz monitörde alabilirim ama zaman zaman fps 280lerin altına düşmekte.Bu konuda da şüphelerim var.
Olabildiğince açık ve basit yazmaya çalıştım ama çok kavram var. Bilmeyen birinin anlaması zor olmuş olabilir.

Ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız 24 inç FHD ve 240-360Hz daha mantıklı. Ama grafik ağırlıklı hikayeli de oynarım, film izlerim VS. diyorsanız Lenovo mantıklı.
Ayrıca 2K monitörde 1080p görüntü 1080P monitörde 1080p'den daha kötü olur. Bu yüzden ekran kartınız oynadığinız oyunlarda 2K'yı yeterince düzgün oynatmıyorsa 2K monitör önermem. 6700XT ayar kısmadıkca 2K'da yeni oyunlarda zorlanacak bir kart.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Other world
Merhaba dostlar,
Ben de bu monitör ile msi g274qpf e2 modeli arasında kaldım. Arasında yaklaşık 2k fiyat var bunu biliyorum ama, ileride sorun yaşamak da istemiyorum.
Önerilerinizi rica ediyorum.
Ekran kartım asus 4060ti 8gb

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yukarıdaki arkadaş iyi hatırlattı.
FHD'den 2K'ya geçmek netliği ve keskinliği hatrı sayılır şekilde iyileştiriyor, özellikle yazılar daha net ve keskin. Gündelik işler için de çok daha iyi. Oyunlarda 2K'ya çekmeyip FHD ayarlarda bile oynasanız bir dezavantaj olduğunu düşünmüyorum bazı oyunları FHD denedim gayet güzel görüntü veriyordu yani ekran kartınız şu an 2K görüntü veremeyecek bir kartsa bile alıp ileriye dönük bir yatırım yapabilirsiniz.
İleriye dönuklüğü siz bilirsiniz ama diğer yazdıklarım için yukarıdaki geçerli. 2K monitörde 1080P görüntü 1080P monitörde 1080P'den kötü olur. Çünkü 2K, 1080p'nin tam katı değil. Piksel yerleşmesi olarak şöyle bir sorun oluyor:
1728394404182.png

Anlamadıysanız translate kullanın. Elim kırildı artik 😅

emreyol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yunus emre yolgiden
Ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız 24 inç FHD ve 240-360Hz daha mantıklı. Ama grafik ağırlıklı hikayeli de oynarım, film izlerim VS. diyorsanız Lenovo mantıklı.
Ayrıca 2K monitörde 1080p görüntü 1080P monitörde 1080p'den daha kötü olur. Bu yüzden ekran kartınız oynadığinız oyunlarda 2K'yı yeterince düzgün oynatmıyorsa 2K monitör önermem. 6700XT ayar kısmadıkca 2K'da yeni oyunlarda zorlanacak bir kart.
Sistemimi sadece CS2 için kullanmaktayım. O halde biraz gereksiz bir monitör olacak. Dediğiniz gibi yüksek HZ, FHD monitör bakacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Furkan Değer
Hemen hemen herkeste varmis sanirim bu panel yapisjnda oluyormus hocam varmi böyle birsey
Işık sızması ile IPS Glow aynı şey değil. IPS Glow'un olmadığı bir IPS ekran imkansız gibi bir şey ama söz konusu ışık sızması ise olmaması gayet mümkün. Yine de sizi rahatsız etmiyorsa tutabilirsiniz. İlerleyecek bir şey değil.

icero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Emre
Işık sızması ile IPS Glow aynı şey değil. IPS Glow'un olmadığı bir IPS ekran imkansız gibi bir şey ama söz konusu ışık sızması ise olmaması gayet mümkün. Yine de sizi rahatsız etmiyorsa tutabilirsiniz. İlerleyecek bir şey değil.
Yenisi siparis ettim hocam

btu66aa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
osman g
umarım ölü pixel çıkmaz yenisinde pişman olmassın çunku IPS lerde ışık sızması normal sonra yine paketle iade ile uğraşcaksın

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Işık sızması ile glow farkını anlatmaktan yoruldum.

btu66aa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
osman g
kusura bakma alışkanlık olmuş öyle yazmışım bende 4 tane stuck pixel mevcut sence iade edeyim mi rahatsız etmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

kusura bakma alışkanlık olmuş öyle yazmışım bende 4 tane stuck pixel mevcut sence iade edeyim mi rahatsız etmiyor
sadece siyah çok koyu ekranda belli oluyor yakından bakınca

aethious

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Hüseyin Durmaz
Ürün bugün elime ulaştı, ölü piksel yok sorunsuz çalışıyor.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,800
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Hocam baya mesaj atmışsınız uzun uzun, elinize sağlık. Yalnız şu an okuyacak vaktim yok. Sizce konudaki lenovo mu, 7.4e paylaşılan msi mı, yoksa bu fiyat segmentindeki farklı bir monitör mü mantıklı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer kerem
3 taksit alırsam ve bir sıkıntı yaşandı diyelim iade için gönderdim yenisini alıcam taksit taksit mi geri yatırıyorlar yoksa düz şekildemi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,008
Üyeler
161,376
Son üye
eşşektuccari55
Top Bottom