Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms Monitör Sepette 6.799TL

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Mert Can
Ben de siparişi iptal ettim. Hepsiburada sözünde durmadı. Telefonla aradım. Tedarikte sorun olduğunu söylediler. Madem sorun var neden satışta duruyor anlaşılır gelmedi.
Bu iki ürünü bende inceledim. Aralarında sadece parlaklık farkı görünüyor.
Biri 300 diğeri 400. Yanlış mıyım?

bu MSI birbirine çok yakın model çıkarıyor, ne fark var doğru dürüst de anlamıyorum. bende MSI 27" G272QPF E2 bu modeli almakla almamak arasında kaldım

Fantastiktürk

80+ Bronze
Ben de siparişi iptal ettim. Hepsiburada sözünde durmadı. Telefonla aradım. Tedarikte sorun olduğunu söylediler. Madem sorun var neden satışta duruyor anlaşılır gelmedi.
Bu iki ürünü bende inceledim. Aralarında sadece parlaklık farkı görünüyor.
Biri 300 diğeri 400. Yanlış mıyım?

275QF icin şu mesajıma bknz.:
Ya hocam yeter ki isteyin sorun yok. Şu 3iq arkadaslar gibi çöp bk yazıp sonra ortadan kaybolmayın yeter ki.

Şu kadar emek verip insanlara mantığıyla, neden sonucuyla, yd'de nasil yapıldığıyla anlatıyorum. Alip almadıgi bile bello 30 mesajlî yeni hesaplar bk attı diye insanlar emeklerime şaibeli gözuyle bakıyor. Mantığınızi kavrayamıyorum.

Alip da G274QPF-QD ile karsılastirip ayni diyen arkadasi kimse takmazken 30 mesajlı yeni hesaplı biri yazinca şaibeli oluyor. Mükemmel.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu model görüntü kalitesi acisindan cok kötü hocam. Bu konuda yazmistim gidip bakabilirsiniz.

Ona ek olarak şunu da fark ettim: gamut çok az ama bir de yüksek gözüksün diye CIE1976 standardında yazmışlar gamutu. Bizim kullandığımız 1931'de karşılığı daha düşuk. O mesajda yazdigimdan daha kötü yani.
G274QPF modeli guzel ancak fiyatindan dolayı önermiyorduk daha iyileri vardı. QPF E2 modelinin incelemesi olmadıği için bilmiyorum nasıldır. Ama "İLLAKİ" bu 2'si arasıdnan tercih yapacağim diglrsanız G274QPF E2, MAG 275QF'den çok daha iyi her türlü.

Ama ben o fiyata çıkıyorsanız kesinkes Samsung Odysses G6 G65B öneririm. Yeni nesil VA. Mini incelemem için bknz.:
Bundan 3-4 tane akrabalarıma aldım. Kendim de bir sorun olmadığini onayladım. Ghosting (black smearing) testi internette zaten var ama isteyen olursa kendi çektiğimi de atabilirim.
Bu modelin 2 sıkıntisi var: 1) Ebrar Bilgisayar ölü piksel ve ışik sizması durumunda değişime/iadeye sıkıntı çikarır mı? 2) Samsung yeni nesil VA'larında (G7 Neo gibi) yazılım hataları olduğunu duymuştum ama bu modelde benim aldıklarımda rastlamadım. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Other world

G274QPF modeli guzel ancak fiyatindan dolayı önermiyorduk daha iyileri vardı. QPF E2 modelinin incelemesi olmadıği için bilmiyorum nasıldır. Ama "İLLAKİ" bu 2'si arasıdnan tercih yapacağim diglrsanız G274QPF E2, MAG 275QF'den çok daha iyi her türlü.

Ama ben o fiyata çıkıyorsanız kesinkes Samsung Odysses G6 G65B öneririm. Yeni nesil VA. Mini incelemem için bknz.:
Bundan 3-4 tane akrabalarıma aldım. Kendim de bir sorun olmadığini onayladım. Ghosting (black smearing) testi internette zaten var ama isteyen olursa kendi çektiğimi de atabilirim.
Va paneli daha önceki yazılarınız da önermemistiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bu modele de Bakıyorum şimdi.
Qpf e2 8.549tl şuanda

durall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Dural ÖZPINAR
Üstadlar monitörü pazartesi teslim alanlardanım. Yeğene hediye olarak aldım ama teslim etmeden 2-3 gün deneyeyim dedim. Bana gelen monitör de ışık sızması, ölü piksel veya farklı bir sıkıntı çıkmadı. Hatta mevcutta kullandığım ASUS ROG Strix XG27ACS ile yan yana koyduğum da Asus ta IPS Glow olduğunu fark ettim. Kullandığım şu 2-3 günlük süreçte Asustan tek eksiği renk canlılığı diyebilirim. Asusun srgb değeri %133 iken, Lenovo %99 diye biliyorum. Geri kalan hiçbir şeyde Asustan geri kalmadı. Aradaki fiyat farkını düşünürsek (10900-6800=4100 TL) fiyat performans olarak fazlası ile yeterli. Asus' u almamış olsaydım, ya da ikinci bir 27" monitör kullanabilecek alanım olsa idi, elimdekini kendim kullanır, yeğene yenisini sipariş geçerdim. Kişisel görüş ve deneyimindir. İyi forumlar dilerim.

Fantastiktürk

80+ Bronze
Va paneli daha önceki yazılarınız da önermemistiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bu modele de Bakıyorum şimdi.
Qpf e2 8.549tl şuanda
Evet birkaç tane özel VA var hocam. Samsung ve TCL CSOT üretiyor o panelleri. G6 G65B onlardan biri.
Üstadlar monitörü pazartesi teslim alanlardanım. Yeğene hediye olarak aldım ama teslim etmeden 2-3 gün deneyeyim dedim. Bana gelen monitör de ışık sızması, ölü piksel veya farklı bir sıkıntı çıkmadı. Hatta mevcutta kullandığım ASUS ROG Strix XG27ACS ile yan yana koyduğum da Asus ta IPS Glow olduğunu fark ettim. Kullandığım şu 2-3 günlük süreçte Asustan tek eksiği renk canlılığı diyebilirim. Asusun srgb değeri %133 iken, Lenovo %99 diye biliyorum. Geri kalan hiçbir şeyde Asustan geri kalmadı. Aradaki fiyat farkını düşünürsek (10900-6800=4100 TL) fiyat performans olarak fazlası ile yeterli. Asus' u almamış olsaydım, ya da ikinci bir 27" monitör kullanabilecek alanım olsa idi, elimdekini kendim kullanır, yeğene yenisini sipariş geçerdim. Kişisel görüş ve deneyimindir. İyi forumlar dilerim.
hayır Lenovo'nunki de %100 üzerinde. Lenovo'da yazılan değer sRGB renk sınırlaması açıldığında oluşan gamut. Asus ise açmadan yazmış çok gözüksün diye. Lenovo'yu test edenler gerek olmadıği için test edilmemiş ama aşağı yukarı benzerdir sRGB'leri.

Ama evet Asus her anlamda daha iyi bir model. 2K düz IPS 144-180Hz segmentinin en iyilerinden.
Edit: Asus yanlış değilsem SDR 440 nit olması lazım. Lenovo ise SDR 340, HDR 450 nit. Daha az parlak görmeniz doğru.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Other world

Bu modelin 2 sıkıntisi var: 1) Ebrar Bilgisayar ölü piksel ve ışik sizması durumunda değişime/iadeye sıkıntı çikarır mı? 2) Samsung yeni nesil VA'larında (G7 Neo gibi) yazılım hataları olduğunu duymuştum ama bu modelde benim aldıklarımda rastlamadım. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Şimdi baktım da MAG 275QF modelinde pivot özelliği de yokmuş. Sanıyorum tercihim 264qpf e2 olacak.
Ben rekabetçi oyunlar oynamıyorum. Daha çok grafik video ve photo işleri üzerine. Biraz da oyun sadece.
Çok fazla model var beyin yandı benim. 🙄

Fantastiktürk

80+ Bronze
Şimdi baktım da MAG 275QF modelinde pivot özelliği de yokmuş. Sanıyorum tercihim 264qpf e2 olacak.
Ben rekabetçi oyunlar oynamıyorum. Daha çok grafik video ve photo işleri üzerine. Biraz da oyun sadece.
Çok fazla model var beyin yandı benim. 🙄
Grafik, foto VB. işler için bu monitörler iyi değil. Öyle bir uğraşınız varsa MAG274QRF-QD almanızı ve bir kalibrasyon cihazı kiralamanızı öneririm.
Tabii bunu derken renk doğruluğunun lazım olduğu iş uygulamalarından bahsediyorum.

Aksi halde Odysses G6 G65B rakipsiz.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,698
İsim
yusuf ecer
Fiyat 6450tlye düşmüş.
Hepsiburada premiumunuz varsa 1ay süreç içindeki indirim tutarları amazondaki gibi iade ediliyor tarafınıza. Ama sanırım alt limitsiz kupon olarak iade ediliyordu. Monitörü sorunsuz olup bunun için iade edecekler varsa desteğe durumu anlatıp çözebilirsiniz.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Oğuz
Monitör 6460 TL’ye düşmüş dnnfmdmd

Bu arada monitörü ikinciye aldım şu kadar yorumdan sonra fantastik arkadaştan destek alacağım. Baktım yok hayır iade ederim tekrardan 😂
Benimde üçüncü monitör geldi. Test ettim şu an bir sorun yok. Gece ışık sızması ve ölü pixel testi yapacağım bakalım ne olacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Other world
Grafik, foto VB. işler için bu monitörler iyi değil. Öyle bir uğraşınız varsa MAG274QRF-QD almanızı ve bir kalibrasyon cihazı kiralamanızı öneririm.
Tabii bunu derken renk doğruluğunun lazım olduğu iş uygulamalarından bahsediyorum.

Aksi halde Odysses G6 G65B rakipsiz.
Kalibrasyon cihazı nedir?

Fantastiktürk

80+ Bronze
Kalibrasyon cihazı nedir?
Basitçe monitörun renk değerlerinin ölçülüp düzeltilmesini sağliyor.

Benimde üçüncü monitör geldi. Test ettim şu an bir sorun yok. Gece ışık sızması ve ölü pixel testi yapacağım bakalım ne olacak.
Nasıl hocam sizde niye aşırı düşük parlaklik, cansız renkler yok (!)

Asus XG27ACS veya MSI G274QPF-QD gibi tepe modellerle karşılaştıranlarda ve diğer alanlarda bir sorun yok ama 2-3 tane cevap yazıp kaybolan yeni hesap nasıl olduysa monitorun bk gibi olduğunu iddia ediyor. Ben prim aliyor oluyorum.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Oğuz

Asus XG27ACS veya MSI G274QPF-QD gibi tepe modellerle karşılaştıranlarda ve diğer alanlarda bir sorun yok ama 2-3 tane cevap yazıp kaybolan yeni hesap nasıl olduysa monitorun bk gibi olduğunu iddia ediyor. Ben prim aliyor oluyorum.
Bana göre monitörün renginde menginde bir şey yok. Bana ölü pixel olmasın sorunsuz olsun yeter.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,698
İsim
yusuf ecer

G27qpf-qdden sonra Vg27aqml1a bile çamur gibi geliyo bana xd

Top Bottom