Neler Yeni

27' IPS panel mi VA panel mi

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Mert Can
Va panelin tek artısı kontrast oranı ve ucuz olması. Diğer anlattıklarının hepsi ips panelde daha iyi. Mesela oled panellerde her konuda ips panelden iyi. Bu iş tercih değil somut sıralamadır. Tn<va<ips<oled artık bu genel geçer bilgidir. Satın alma tercihlerini fiyat belirler. Aynı 32 inç 4k monitörü sırf 3te 1 fiyatına diye va aldım. Param olsa ips daha çok param olsa oled alırdım. Yani hiç birini gömmüyorum, bilimsel sunulan verilere bakarak konuşuyorum.

Sağlamaz. Va paneller ips panele göre daha soluk renkler sunar. Tek iyi yaptığı siyah rengi ips panele göre daha siyah vermesidir. O siyah da bir oled siyahı değildir. Tn panel 700:1, ips panel 1000:1, va panel 2000:1, oled panel 1000000:1 kontrast oranına sahiptir. Bu da sadece siyahları daha doğru vermesine yarar. Renk gamutu srgb, adobergb ve dci-3 gibi değerlerle ölçülür. Bunlarda da ips panel daha iyidir.

Ggosting kısmında da va paneller yüksek ghosting yaşıyor. Panel yapısı gereği (modelden modele değilse de aynı kalitede ürünler alınca) ipsten daha fazla oluyor.
Samsung Odyssey G65B 27inch modeli hakkında bir fikrin var mı hocam? black smearing, ghosting vs o da VA panel

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Samsung Odyssey G65B 27inch modeli hakkında bir fikrin var mı hocam? black smearing, ghosting vs o da VA panel
Kullanmadığım için bir şey diyemem. Ghosting testi yapan incelemelere bakman lazım. Genelde black smearing testi yapmıyorlar ama belki youtube yazarak yaşayan varsa bulabilirsin.

erenzmk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
Merhaba arkadaşlar,
Ben iki monitör arasında kaldım oyun oynuyorum fakat bir o kadar da film dizi youtube izliyorum bunun için VA panel mi almalıyım yoksa IPS panel mi almalıyım karar veremedim bu konuda desteğinizi rica ediyorum genellikle oyun oynuyorum ekranların 27' olma sebebi ise 24' ekranlardan daha büyük fiyat olarak mantıklı olması neden VA ya da IPS almalıyım ACİL!
Oyunlar BF1 VALO CS2 L4D2 ASASİN C.O.D GTA5 RDR2 ETS2 ASETTO CORSA CHİVALRY2 VS VS
.
LİNKLER ;
.
Viewsonic VA VA2708-HDJ 27" 5 MS 100 Hz Ips Fhd Pivot Monitör 4.599 TL yerine 4.299 TL
https://www.n11.com/urun/viewsonic-...ips-fhd-pivot-monitor-56170490?magaza=victory
.
Kesinlikle ips, va panellerde ghosting oluyor çoğunlukla

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Selim
Va panelin tek artısı kontrast oranı ve ucuz olması. Diğer anlattıklarının hepsi ips panelde daha iyi. Mesela oled panellerde her konuda ips panelden iyi. Bu iş tercih değil somut sıralamadır. Tn<va<ips<oled artık bu genel geçer bilgidir. Satın alma tercihlerini fiyat belirler. Aynı 32 inç 4k monitörü sırf 3te 1 fiyatına diye va aldım. Param olsa ips daha çok param olsa oled alırdım. Yani hiç birini gömmüyorum, bilimsel sunulan verilere bakarak konuşuyorum.

Sağlamaz. Va paneller ips panele göre daha soluk renkler sunar. Tek iyi yaptığı siyah rengi ips panele göre daha siyah vermesidir. O siyah da bir oled siyahı değildir. Tn panel 700:1, ips panel 1000:1, va panel 2000:1, oled panel 1000000:1 kontrast oranına sahiptir. Bu da sadece siyahları daha doğru vermesine yarar. Renk gamutu srgb, adobergb ve dci-3 gibi değerlerle ölçülür. Bunlarda da ips panel daha iyidir.

Ggosting kısmında da va paneller yüksek ghosting yaşıyor. Panel yapısı gereği (modelden modele değilse de aynı kalitede ürünler alınca) ipsten daha fazla oluyor.
Bazıları dogru bazıları yanlış. En olmamasi gerekeni de kendi fikirlerini bilimsel gerçek diye servis etmen. Ben oled panel konusunda bir sey soylemedim. Konu va ve ips. Yazdığın va panel kontrast orani bile yanlis yani cogu va panelde oran o degil. Sana tavsiyem bu konuyu etraflıca araştırman. Bildiğini sandığın şeyler her zaman doğru olmayabilir. Vesselam

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
İyi bir ghosting olmayan VA panel bulursan her zaman IPS paneli tokatlar. Çünkü 3000:1 kontrast sunar va panel. IPS paneller hiç bir zaman o kadar yüksek kontrasta ulaşamaz. Siyah sahneli oyunlarda IPS paneller iyi degil rengi grimsi verir ve yüzüne sanki birisi el feneri tutuyormuş gibi yüzüne yüzüne ekran parlar. Göz saglıgı açısından tehlikeli bir durum.

VA Kontrastı iyi verdigi için detaylar daha belirgin olur. IPS panel aslında bulanık ve puslu görüntü verir bunu kimse farketmiyor. VA panelde ghosting olma sebebi daha fazla detay vermesi. IPS panelde o kadar detay olmadıgı için ghostingde yok. İşte hızlı va panel bulursan hem fazla detay görürsün görüntü daha keskin olur bulanık olmaz hemde ghosting olmaz. Hemde ıps glow olmaz siyah sahnelerde daha iyi görürsün. ıps'in tek artısı rengin biraz daha doygun olması olur. Oda göreceli bir görüş açısı çünkü bazıları renklerin o kadar canlı olması IPS'de göz yorgunluguna sebep oldugunu söylüyor.

atosupp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Atakan
IPS.
Bu bütçede daha iyi monitörler alınabilir.
Amacım iyisi değil kalitelisini almak viewsonic benim gözümde monitör sıralamasında aoc ile bire birdir üst segment olarak tanımlarım kendimce ve fiyat max 4k ona göre bulur atarsan bakarım destek için teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence bütçe arttırıp daha iyi bir şey almasın önerim ise: https://www.akakce.com/monitor/en-u...l-hd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,534387835.html
1080p bence 27 inç'de pikselleşebiliyor, 24 inç monitör olarakda bunu öneriyorum: https://www.akakce.com/monitor/en-u...ms-full-hd-ips-oyuncu-u-fiyati,676252237.html
Malesef bütçe 4k çalışıyorum ama hakkımı kazanamıyorum maaş yetersiz işten çıkmayı düşünüyorum 4k max

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Selim
İyi bir ghosting olmayan VA panel bulursan her zaman IPS paneli tokatlar. Çünkü 3000:1 kontrast sunar va panel. IPS paneller hiç bir zaman o kadar yüksek kontrasta ulaşamaz. Siyah sahneli oyunlarda IPS paneller iyi degil rengi grimsi verir ve yüzüne sanki birisi el feneri tutuyormuş gibi yüzüne yüzüne ekran parlar. Göz saglıgı açısından tehlikeli bir durum.

VA Kontrastı iyi verdigi için detaylar daha belirgin olur. IPS panel aslında bulanık ve puslu görüntü verir bunu kimse farketmiyor. VA panelde ghosting olma sebebi daha fazla detay vermesi. IPS panelde o kadar detay olmadıgı için ghostingde yok. İşte hızlı va panel bulursan hem fazla detay görürsün görüntü daha keskin olur bulanık olmaz hemde ghosting olmaz. Hemde ıps glow olmaz siyah sahnelerde daha iyi görürsün. ıps'in tek artısı rengin biraz daha doygun olması olur. Oda göreceli bir görüş açısı çünkü bazıları renklerin o kadar canlı olması IPS'de göz yorgunluguna sebep oldugunu söylüyor.
Ah be kardeşim anlatamıyoruz..

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
IPS tabii ki nasıl soru bu

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
Ah be kardeşim anlatamıyoruz..

Aslında oyun için en iyisi TN panel çünkü. Maliyet daha az. Modifiye ederek ıps ile aynı fiyata getirebilrsin TN paneli örnek veriyorum: gerçek gsync modülü falan takarsın. Daha fazla led takarsın 7-8.000 lira olacagına 11.000 lira olsun ama premium olsun. Üreten kalmadı tn paneli.

va panele gelince ghosting olmayanı bulmak zor bir elin parmagını geçmiyor.

ıps panel bana sorarsan oyun için degil ama çogu ıps panelde ghosting olmadıgı için oyun oynayanlar mecbur alıyor ve memnun kalıyor.

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Selim
Aslında oyun için en iyisi TN panel çünkü. Maliyet daha az. Modifiye ederek ıps ile aynı fiyata getirebilrsin TN paneli örnek veriyorum: gerçek gsync modülü falan takarsın. Daha fazla led takarsın 7-8.000 lira olacagına 11.000 lira olsun ama premium olsun. Üreten kalmadı tn paneli.

va panele gelince ghosting olmayanı bulmak zor bir elin parmagını geçmiyor.

ıps panel bana sorarsan oyun için degil ama çogu ıps panelde ghosting olmadıgı için oyun oynayanlar mecbur alıyor ve memnun kalıyor.
Tabii aslinda ips daha profesyonel işler için daha mantıklı ama göz alıcı bir görünüşü var goze daha cok hitap ediyor bu yüzden tercih ediliyor. Tn de dedigin gibi kalmadi artık.

Top Bottom