Neler Yeni

2K Monitör tavsiyesi

gdburak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Burak

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Monitörde önemsediğim şey canlı renk ve FPS oyunlarındaki performansı(Gecikme, ghosting vb.)
Ağırlıklı ne oynadığınıza bağlı. Eğer çok ağırlıklıysa M27Q X öneririm. Yok hikayeli de oynuyorum, fil izliyorum, rekabetçide üst seviyede değilim donanımın en iyisi olmasına gerek yok diyorsanız G65B (şerhli) ya da G274QPX öneririm.
FPS oyunlarında IPS daha iyi diyorlar ama G65B'de sıradan bir VA değil burdaki yorumlardan anladığım kadarıyla.
Evet değil. Ultra fast VA denilen VA türünden. Samsung Display ve TCL CSOT'un ürettiği VA'lar. Hala biraz black smearing olsa da yukarıda bahsettiğim durum dışında rahatsız edecek bir şey yok. Hatta 10 normal insandan 9'u IPS ile arasındaki farkı anlayamaz. Başka bir arkadaşa milyar birinci sefer bu monitörü açıklıyordum tam da. O mesajı ve açtığım konuyu okumanız anlamanıza yeterli olacaktır:

Yalnız scanline (tarama çizgisi) probleminden haberiniz var mı bu monitörün? Başka mesajlarda bahsetmiştim ama siz görmediyseniz tekrar yazabilirim.
Birde 240hz'den vaz geçip daha canlı renklere sahip Msi Mag 274QRF QD E2'yi de tercih edebilirim.
Samsung alınmayacaksa açıkcası 240Hz 274QPX dururken değmez gibi. Renk performansında QD olduğu için 274QRF QD E2 daha iyi. Hem gamut hem doğruluk olarak. Ama parlaklık ve kontrast olarak her ikisi de çok iyi olmakla birlikte G274QPX daha iyi. Sonuç olarak aralarında aman aman bir fark yok. Fiyat farkı da 700-800TL galiba.

274QPX'in tek sıkıntısı 240Hz için fazla yavaş olması:
1729283909038.png
1729283912713.png

(Resmi anlamadıysanız MSI'ın IPS, Samsung'un VA olduğunu hatırlatayım.)

Ama yine Samsung'da dediğim geçerli bu konuda.
Ha Samsung alınmayacaksa, G274QPX fazla yavaş bulunduysa bu sefer de M27Q X'e bakılabilir. Her açıdan MAG274QRF QD ya da G274QPX'den daha kötü ama aralarında devasa bir fark yok ve M27Q X daha hızlı:
1729283982081.png

Demem o ki MAG274QRF QD E2 çok güzel ama fiyat bir tık tuzlu. İnmesi lazım.
Rtings'de ki testlere göre en iyi gecikmeyi veren modelde Gigabyte M27Q X imiş
Evet ama Samsung'da söylediğim geçerli + Samsung'a öyle dememin nedeni sadece karanlık renklerde biraz yavaş olması. Yavaştan kastım da G274QPX ile kapışır durumda hızlı hala (Samsung daha yavaş). Kalan renklerde gayet hızlı:

1729284091996.png

1729284111789.png
1729284114615.png
1729284117256.png

Ufonun netliğine bakınız :ROFLMAO:
Emredersin paşamda, niye bütçem varken Msi Mag 274QRF QD E2 yerine bu MSI'yı tercih edeyim? Bu özelliklerde bir şey alacak olsam zaten iade ettiğim Philips Evnia'yı tekrar alırım.
Sen o monitörü al 😉
Mesaj otomatik birleştirildi:

Attığım monitör ile MSI MAG274QRF-QD E2 aynı paneli kullanıyor. Quantum dot mot için 3k fazla vermeye gerek yok.
Zaten çoğu büyük oyunda 180 üstü fps alamıyacaksın. Fps oyunları oynuyosan bile 180hz üzmez. 1ms gecikme değeri var.
Monitör renk konusunda da çok iyi.
Bu arkadaş geçen öneri konusu açmıştı. Öneri yapacak kadar monitör bilgisi ve model bilgisi olmadığını söyledim diye benle dalga geçiyordu. Açıklamak ile uğraşmak istememiştim büyük ihtimalle egosuna yenilecekti ve dinlemeyecekti çünkü. Açıklamama gerek kalmadı buradaki mesajlarımızdan zaten anlamıştır da... Çok güldüm yahu. İyi kayaya toslayınca cevabını güzel almış.

Aynen @Canberk86 'nın dediği gibi. Birkaç gömlek üst segmenti MAG veya 274QPX dururken alt model önerim bir de göz kırpma atıyor. Dünyadan haberi yok.
Fanboy gibi tüm 2k monitör önerilerinin altına yazıyorum ama Dell g2724d öneririm hocam vadedilen değerleri sağlıyor ve satış sonrası desteği çok iyi bende attığın modellere bakıyordum bı anda bunu aldım
Hocam çok iyi modelde Amerikada 200 doların altına sattığı model avrupada nerdeyse 250 dolara satıyor Dell, ederinden çok daha pahalı gibi geliyor bana 7000 TL civarı olması lazım Amerika fiyatına bakarsan ve o fiyatlarda olsa kaçırmam ama 10bine satılıyor malesef.
Bu modeli forumda yaygınlaştıran ben, conkbayırı, berkay VS. idik ama artık önermiyorum. 2024 modeller daha F/P + Dell bu modelde biraz çakallık yapıyor. Pek çok kullanıcı farklı panel varyantının olduğundan ve bu monitörü güçlü yapan kontrast VS. değerlerin o panellerde çok kötü olduğundan bahsediyor. Girilecek risk değil.
2 kişi önerdi senle beraber, tercih edebilirim. Renkler nasıl? Gecikme nasıl? 180 ile 240 arasında ne kadar fark vardı?
Yukarıda açıkladım hocam.
rog xg27acs öneririm
Güzel model, berbat TR fiyatı maalesef. MAG274QRF QD E2, Samsung Odyysey G6 G65B, G274QPX, M27Q X dururken alınmaz.

-----

@Canberk86 Araştırmışsınız he hocam :ROFLMAO: Az çok anlıyorsunuz. Tebrikler.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Ağırlıklı ne oynadığınıza bağlı. Eğer çok ağırlıklıysa M27Q X öneririm. Yok hikayeli de oynuyorum, fil izliyorum, rekabetçide üst seviyede değilim donanımın en iyisi olmasına gerek yok diyorsanız G65B (şerhli) ya da G274QPX öneririm.

Evet değil. Ultra fast VA denilen VA türünden. Samsung Display ve TCL CSOT'un ürettiği VA'lar. Hala biraz black smearing olsa da yukarıda bahsettiğim durum dışında rahatsız edecek bir şey yok. Hatta 10 normal insandan 9'u IPS ile arasındaki farkı anlayamaz. Başka bir arkadaşa milyar birinci sefer bu monitörü açıklıyordum tam da. O mesajı ve açtığım konuyu okumanız anlamanıza yeterli olacaktır:

Yalnız scanline (tarama çizgisi) probleminden haberiniz var mı bu monitörün? Başka mesajlarda bahsetmiştim ama siz görmediyseniz tekrar yazabilirim.

Samsung alınmayacaksa açıkcası 240Hz 274QPX dururken değmez gibi. Renk performansında QD olduğu için 274QRF QD E2 daha iyi. Hem gamut hem doğruluk olarak. Ama parlaklık ve kontrast olarak her ikisi de çok iyi olmakla birlikte G274QPX daha iyi. Sonuç olarak aralarında aman aman bir fark yok. Fiyat farkı da 700-800TL galiba.

274QPX'in tek sıkıntısı 240Hz için fazla yavaş olması:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
(Resmi anlamadıysanız MSI'ın IPS, Samsung'un VA olduğunu hatırlatayım.)

Ama yine Samsung'da dediğim geçerli bu konuda.
Ha Samsung alınmayacaksa, G274QPX fazla yavaş bulunduysa bu sefer de M27Q X'e bakılabilir. Her açıdan MAG274QRF QD ya da G274QPX'den daha kötü ama aralarında devasa bir fark yok ve M27Q X daha hızlı:
Alıntıyı görüntüle

Demem o ki MAG274QRF QD E2 çok güzel ama fiyat bir tık tuzlu. İnmesi lazım.

Evet ama Samsung'da söylediğim geçerli + Samsung'a öyle dememin nedeni sadece karanlık renklerde biraz yavaş olması. Yavaştan kastım da G274QPX ile kapışır durumda hızlı hala (Samsung daha yavaş). Kalan renklerde gayet hızlı:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ufonun netliğine bakınız :ROFLMAO:

Bu arkadaş geçen öneri konusu açmıştı. Öneri yapacak kadar monitör bilgisi ve model bilgisi olmadığını söyledim diye benle dalga geçiyordu. Açıklamak ile uğraşmak istememiştim büyük ihtimalle egosuna yenilecekti ve dinlemeyecekti çünkü. Açıklamama gerek kalmadı buradaki mesajlarımızdan zaten anlamıştır da... Çok güldüm yahu. İyi kayaya toslayınca cevabını güzel almış.

Aynen @Canberk86 'nın dediği gibi. Birkaç gömlek üst segmenti MAG veya 274QPX dururken alt model önerim bir de göz kırpma atıyor. Dünyadan haberi yok.

Bu modeli forumda yaygınlaştıran ben, conkbayırı, berkay VS. idik ama artık önermiyorum. 2024 modeller daha F/P + Dell bu modelde biraz çakallık yapıyor. Pek çok kullanıcı farklı panel varyantının olduğundan ve bu monitörü güçlü yapan kontrast VS. değerlerin o panellerde çok kötü olduğundan bahsediyor. Girilecek risk değil.

Yukarıda açıkladım hocam.

Güzel model, berbat TR fiyatı maalesef. MAG274QRF QD E2, Samsung Odyysey G6 G65B, G274QPX, M27Q X dururken alınmaz.

-----

Hocam gayet detaylı cevap verdiğiniz için teşekkürler öncelikle, diğer arkadaş gibi direk bunu almanı emrediyorum demek yerine verileri ortaya koyup bu model daha mantıklı demek çok daha verimli bence.
G65B'nin ABD fiyatının attığım diğer modellerden daha pahalı olması ama türkiyede tam tersi durum olma sebebi ne sizce?

Bu testler anladığım kadarıyla bir renkten başka bir renge geçmeyi test ediyor ama birde İnput lag testleri oluyor, bu geçiş testlerinde Samsung çok iyi sonuçlar verirken input lag testinde özellikle düşük FPS'lerde kötüleşiyor beni tek düşündüren şey o bu monitörle alakalı.

Samsung
1729285290606.png

Gigabyte
1729285350828.png

Birde G65B'de sanırım Frame gen özelliği varmış Loseless Scaling gibi, var mı böyle bir özellik kullandınız mı? Oyunlarda AFMF2 veya FSR frame gen varken kullanmamda, eğer videoları dizileri 2 katı fps'e yükseltebiliyorsa çok iyi bir özelliktir diye düşünüyorum.

Teşekkürler hocam:ROFLMAO:, bir yerden sonra hastalık oluyor bu böyle cimrilik mi denir bilmiyorum ama bütçemde en iyi ne varsa onu almak istiyorum alamayınca kötü hissediyorum. Bir şey alacaksam en az 2-3 gün araştırıyorum belki çok az fark edecek araştırmasam direkt alsam yine memnum olacam ama heralde araştırmaktan ve forumda insanlara danışmaktan keyif alıyorum.

Son düzenleme:

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
alp
240 hz bir şey önerebilir misin?

2 kişi önerdi senle beraber, tercih edebilirim. Renkler nasıl? Gecikme nasıl? 180 ile 240 arasında ne kadar fark vardı?
60 ile 120 arasındaki kadar bariz bir fark yok ben 165ten geçtim gayet akıcı ve düşük gecikmeli geldi nede olsa high fps = Low latency renkleri kurcalamadım gece modu falan var karanlık yerleri aydınlık yapıyor ben warzone oynuyorum renkleri soluk ve bütün karanlık kısımları görmemi sağlayacak şekilde ayarladım

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
G65B'nin ABD fiyatının attığım diğer modellerden daha pahalı olması ama türkiyede tam tersi durum olma sebebi ne sizce?
Normal bir durum. Bazı firmalar bazı kategorielrde ya da ürünlerde bölgeye göre değişiklik gösteren fiyatlar koyabiliyor. Örneğin Apple ile Samsung telefonların ABD fiyatı aynı iken TR'de Samsung'un yerel fiyatlandırma uygulayıp daha ucuza satması gibi.

Bir de nereye baktığınız ve fiyat geçmişi de önemli tabii.
Bu testler anladığım kadarıyla bir renkten başka bir renge geçmeyi test ediyor ama birde İnput lag testleri oluyor, bu geçiş testlerinde Samsung çok iyi sonuçlar verirken input lag testinde özellikle düşük FPS'lerde kötüleşiyor beni tek düşündüren şey o bu monitörle alakalı.
Aynen öyle. Input lag da giriş gecikmesi değeri. Yalnız büyük bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim: "düşük FPS'lerde" değil "düşük Hz'de". Düşük Hz'i de yalnızca VRR (G-sync/Free-sync) açıkken kullanacaksınız. Bilmiyorsanız VRR, monitör Hz'inizi oyun FPS'inize eşitleyerek görüntüdeki yırtılmaları engelliyor. Bu konu hakkında videolar bulabilirsiniz. Ancak VRR açıp Hz'i düşüreceğiniz oyunlar zaten yüksek tepki süresi gerektirmeyen oyunlar olacaktır + düşük Hz input lag'ı da o kadar kötü değil. Dolayısıyla sorun olmaz.

Daha önce belirttiğim gibi scanline problemine odaklanmanız lazım asıl.
Birde G65B'de sanırım Frame gen özelliği varmış Loseless Scaling gibi, var mı böyle bir özellik kullandınız mı? Oyunlarda AFMF2 veya FSR frame gen varken kullanmamda, eğer videoları dizileri 2 katı fps'e yükseltebiliyorsa çok iyi bir özelliktir diye düşünüyorum.
Benzer gibi ama yok hocam, ekran kartlarına özel bir şey monitörde nasıl olsun :ROFLMAO:

Samsung'un bu modeli dahili olarak TizenOS ve TV donanımlarıyla birlikte geliyor. Yani isterseniz TV olarak da kullanabiliyorsunuz. TV'lerde de MEMC denilen bir özellik var. Hareket telafisi gibi bir anlamı oluyor Türkçe'de galiba. Basite indirgersek ekran kartlarındaki gibi görüntüyü yumuşaklaştırıyor ancak ekran kartlarındaki gibi donanım ve yapay zeka desteği olmadığı için bunu kötü yaparak görüntüyü çoğu zaman daha kötü yapıyor ve çok fazla da input lag ekliyor.

Belli bazı filmlerde falan kullanılabilir belki. Kullanmayacağınız bir özellik.
Teşekkürler hocam:ROFLMAO:, bir yerden sonra hastalık oluyor bu böyle cimrilik mi denir bilmiyorum ama bütçemde en iyi ne varsa onu almak istiyorum alamayınca kötü hissediyorum. Bir şey alacaksam en az 2-3 gün araştırıyorum belki çok az fark edecek araştırmasam direkt alsam yine memnum olacam ama heralde araştırmaktan ve forumda insanlara danışmaktan keyif alıyorum.
Ben de öyleyim. Monitörden hiç anlamazdım. Buraya nasıl geldim sanıyorsunuz :ROFLMAO: Ama bütçe meselesi de yani. Tek bir defa pahalı sayılabilecek bir ürün alabiliyorum örneğin. Sorunsuz ve parasının en iyi olmasını istiyorum.
60 ile 120 arasındaki kadar bariz bir fark yok ben 165ten geçtim gayet akıcı ve düşük gecikmeli geldi nede olsa high fps = Low latency renkleri kurcalamadım gece modu falan var karanlık yerleri aydınlık yapıyor ben warzone oynuyorum renkleri soluk ve bütün karanlık kısımları görmemi sağlayacak şekilde ayarladım
Yüksek Hz her zaman daha iyidir. Evet Hz arttıkça kazanç azalıyor (60-144 gibi olmuyor örneğin.) ama çok yüksek gereksiz diyenler tamamen yanılıyor. Tıpkı ghostingi göremeyen arkadaşlar gibi siz de bakmayı bilmediğinizden anlayamıyorsunuz. İnsanlar yüksek Hz'i Nvidia videosundaki CS karakterlerinin erken görünmesi sanıyor sadece. Halbuki Hz ne kadar yüksekse hareketli cisimlerin bulanıklığı o kadar azalır. Örneğin 540Hz strobe monitör kullanan biri siz hareketliyken de sizi duruyormuşcasına, camdan dışarı bakıyormuşcasına net görürken siz onu bulanık ve izli görüyorsunuz. Şu iki videoyu önerebilirim:

-
Edit: ben forumdaşlarımı biliyorsam kimse videoyu izlemeyecek. En azından 1-2 resim atayım da anlayın.

Çok hızlı 144-180Hz bir IPS:
1729290139722.png

Konuda geçen Hz'ine göre yavaş sayılabilecek G274QPX ve ortalama M27Q X 240Hz IPS'ler:
1729290195787.png
1729290208260.png

Bu da 540Hz strobe TN LCD ile 480Hz OLED:
1729290244386.png
1729290253704.png

Asus'da hareket olduğunu hatırlatırım. Hareketli halde pikselleri sayabiliyorsunuz :ROFLMAO:

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ben görmedim sanırım üstad ama seni de yormak istemiyorum.
Hocam kısaca bu Ultra Fast VA'larda tarama çizgilerinin ekranda çıkması sorunu oluyor. Samsung'un bu modeline özel değil.

Bu sorunu çok sık yaşatan pek çok model olmuş vaktinde. Ancak G6 (özellikle de 27 modeli) içlerinden daha az görülen bir model. Son firmware güncellemeleri ile de daha da azaltıldığı söyleniyor. Aldırdığım tanıdıklarda da yaşamadık. Ancak eğer yaşarsanız sorun garanti kapsamında. Diyorsanız ki eğer bu sorun çıkarsa garantiye göndermekle uğraşırım sıkıntı olmaz, o zaman pek dert etmeye gerek yok. Ama vakti olmayan, uğraşmak istemeyen ve tamamen sorunsuz ürün isteyen pek çok kullanıcı olacaktır ki haklılar. O zaman G6 G65B'ye bulaşmamalarını öneriyorum.

Sorunun resmi:
1729290671498.png

Açıkcası çok çok iyi bir model fiyatına göre. Ben o fiyattaki ve segmentteki tüm IPS'leri elerim bunun için. Hızlı ama kontrastı yüksek, glow sorunu yok ve özellikleri (QD'lere ve G274QPX'e göre renk gamutu dışında) segmentindeki hepsinden daha iyi. İlk 2'si yıllardır LCD'lerin başına bela olmuş ve "Biz bunlara boşuna para veriyoruz." dedirten sorunlar. Böyle yazıp geçiyorum ama müthiş yani. Tabii OLED, Mini-LED VS. dışında.

Böyle bir sorunu olması çok yazık.

Daha durun, ucuza gerçek HDR deneyimi yaşatan Mini-LED VA'lar gelsin buralara, OLED'lerin fiyatları düşsün... Ne yenilikler var... Piyasa çok değişir.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Daha önce belirttiğim gibi scanline problemine odaklanmanız lazım asıl.
Scanline dışı birde ölü piksel gibi sorunlarda var yapacak bir şey yok bunlar seri üretim sorunlar olabiliyor, ya iade ederim yada servise yollarım. Monitör kasadan bile çok daha uzun ömürlü bir şey, düzgün bir şey alana kadar 2-3 hafta 1-2 ay eziyet çekerim, sorun yok sonuçta 5+ yıl bunu kullanıcam.
Aynen öyle. Input lag da giriş gecikmesi değeri. Yalnız büyük bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim: "düşük FPS'lerde" değil "düşük Hz'de". Düşük Hz'i de yalnızca VRR (G-sync/Free-sync) açıkken kullanacaksınız. Bilmiyorsanız VRR, monitör Hz'inizi oyun FPS'inize eşitleyerek görüntüdeki yırtılmaları engelliyor. Bu konu hakkında videolar bulabilirsiniz. Ancak VRR açıp Hz'i düşüreceğiniz oyunlar zaten yüksek tepki süresi gerektirmeyen oyunlar olacaktır + düşük Hz input lag'ı da o kadar kötü değil. Dolayısıyla sorun olmaz.
Okey o zaman pek dert edinilecek bir şey değilmiş, zaten anlığım kadarıyla modern hızlı panellerde kolay kolay yırtılma yaşanmıyor, iade ettiğim Philips'te VRR'yi açmamıştım bile Low İnput Lag ayarı vardı onu açmak için kapatmak zorundaydım diye.
Yüksek Hz her zaman daha iyidir. Evet Hz arttıkça kazanç azalıyor (60-144 gibi olmuyor örneğin.) ama çok yüksek gereksiz diyenler tamamen yanılıyor. Tıpkı ghostingi göremeyen arkadaşlar gibi siz de bakmayı bilmediğinizden anlayamıyorsunuz. İnsanlar yüksek Hz'i Nvidia videosundaki CS karakterlerinin erken görünmesi sanıyor sadece. Halbuki Hz ne kadar yüksekse hareketli cisimlerin bulanıklığı o kadar azalır. Örneğin 540Hz strobe monitör kullanan biri siz hareketliyken de sizi duruyormuşcasına, camdan dışarı bakıyormuşcasına net görürken siz onu bulanık ve izli görüyorsunuz. Şu iki videoyu önerebilirim:
Evet bunu bende fark ettim bu erken görme olayı aslında hertz yükseldikçe azalan ekran kartı gecikmesi falan gibi şeylerden oluyor, asıl etkilediği şey görüntüyü çok daha akıcı hissettirmek ve hareketli nesnelerin netliği.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Scanline dışı birde ölü piksel gibi sorunlarda var
Ölü piksel için özel bir şey duymadım. Açıkcası onun için TR verilerine bakmak lazım. YD konularda pek çok yerden pek çok kişi yazıyor. Genelde de sorunu olan yazıyor zaten. Aldırdıklarımdan yalnızca 1'ine yaptım bir şey çıkmadı. Diğerlerine yapma imkanım yoktu maalesef.
Okey o zaman pek dert edinilecek bir şey değilmiş, zaten anlığım kadarıyla modern hızlı panellerde kolay kolay yırtılma yaşanmıyor, iade ettiğim Philips'te VRR'yi açmamıştım bile Low İnput Lag ayarı vardı onu açmak için kapatmak zorundaydım diye.
Aslında tersi. Yırtılma monitörün tepki süresiyle alakalı bir durum değil. VRR kısmını daha iyi araştırmanızı öneririm. Çoğu zaman VRR ile kullanmak daha mantıklı günümüzde.

Yine de dert edinmek değil direk sorun değil dedim çünkü o Hz'e düşürecek oyunda o input lagı hissedemezsiniz. Yüksek de değil zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
sinan
Hocam kısaca bu Ultra Fast VA'larda tarama çizgilerinin ekranda çıkması sorunu oluyor. Samsung'un bu modeline özel değil.

Bu sorunu çok sık yaşatan pek çok model olmuş vaktinde. Ancak G6 (özellikle de 27 modeli) içlerinden daha az görülen bir model. Son firmware güncellemeleri ile de daha da azaltıldığı söyleniyor. Aldırdığım tanıdıklarda da yaşamadık. Ancak eğer yaşarsanız sorun garanti kapsamında. Diyorsanız ki eğer bu sorun çıkarsa garantiye göndermekle uğraşırım sıkıntı olmaz, o zaman pek dert etmeye gerek yok. Ama vakti olmayan, uğraşmak istemeyen ve tamamen sorunsuz ürün isteyen pek çok kullanıcı olacaktır ki haklılar. O zaman G6 G65B'ye bulaşmamalarını öneriyorum.

Sorunun resmi:
Alıntıyı görüntüle

Açıkcası çok çok iyi bir model fiyatına göre. Ben o fiyattaki ve segmentteki tüm IPS'leri elerim bunun için. Hızlı ama kontrastı yüksek, glow sorunu yok ve özellikleri (QD'lere ve G274QPX'e göre renk gamutu dışında) segmentindeki hepsinden daha iyi. İlk 2'si yıllardır LCD'lerin başına bela olmuş ve "Biz bunlara boşuna para veriyoruz." dedirten sorunlar. Böyle yazıp geçiyorum ama müthiş yani. Tabii OLED, Mini-LED VS. dışında.

Böyle bir sorunu olması çok yazık.

Daha durun, ucuza gerçek HDR deneyimi yaşatan Mini-LED VA'lar gelsin buralara, OLED'lerin fiyatları düşsün... Ne yenilikler var... Piyasa çok değişir.

Teşekkür ederim hocam. Gayet güzel açıklamışsınız. Bu scanline sorunu sonradan ortaya çıkabiliyor mu ? Yani ürünü direk gelince test ediyoruz zaten başta yoksa ideal mi diyeceğiz.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Teşekkür ederim hocam. Gayet güzel açıklamışsınız. Bu scanline sorunu sonradan ortaya çıkabiliyor mu ? Yani ürünü direk gelince test ediyoruz zaten başta yoksa ideal mi diyeceğiz.
Sonradan çıkıyor hocam.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Ölü piksel için özel bir şey duymadım. Açıkcası onun için TR verilerine bakmak lazım. YD konularda pek çok yerden pek çok kişi yazıyor. Genelde de sorunu olan yazıyor zaten. Aldırdıklarımdan yalnızca 1'ine yaptım bir şey çıkmadı. Diğerlerine yapma imkanım yoktu maalesef.
Ya burda G65B'de ölü pixel sorunu var demek istemedim, Her monitörde olabilicek bir sorun diye yazdım. Önemlide değil yani hem garanti kapsamında hemde 14 gün içinde koşulsuz iade hakkımız var.
Aslında tersi. Yırtılma monitörün tepki süresiyle alakalı bir durum değil. VRR kısmını daha iyi araştırmanızı öneririm. Çoğu zaman VRR ile kullanmak daha mantıklı günümüzde.

Yine de dert edinmek değil direk sorun değil dedim çünkü o Hz'e düşürecek oyunda o input lagı hissedemezsiniz. Yüksek de değil zaten.
Demek istediğimi anlamadınız ya, Philips monitörün oyun ayarları kısmında low input lag ayarı var on off şeklinde ayarlanan o ayarı açamıyordum VRR'ı kapatmadan, ama pek anlamadığım bir konu VRR evet. Şuan geçici olarak ana ekran olarak kullandığım LG 22MK400H-B'de Freesync var, hep açık kullanıyorum ama yırtılmayı engellediğini görmedim bile. V-Sync'i açmayacınca yırtılıyor her türlü ama iade ettiğim monitörde öyle bir şey yoktu ne V-sync açtım ne Freesync ama bir kere yırtılmadı o yüzden yeni monitörlerde böyle bir sorun yok dedim.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,726
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Yaklaşık 2 hafta önce Philips evnia 27m2n5500 almıştım ve gayet memnundum ama çizilmesi üzerine amazona danışıp iade verdim. Müşteri hizmetleri %99 iade kabul olur dedi, şuan iade'yi bekliyorum. İade kabul olursa yeni monitör alacağım.

Monitörde önemsediğim şey canlı renk ve FPS oyunlarındaki performansı(Gecikme, ghosting vb.)
Aklımda Samsung Odyssey G65B var ama 3 bin TL bütçeyi arttırıp yakın özelliklere sahip IPS alınabiliyor, FPS oyunlarında IPS daha iyi diyorlar ama G65B'de sıradan bir VA değil burdaki yorumlardan anladığım kadarıyla. Amerika fiyatlarına baktığımda ise Türkiyenin tam tersi şekilde G65B en pahalı model bu yüzden kafam karışık, sanki Samsung Türkiyeye özel bir fiyat politikası uyguladığı için daha ucuzmuş gibi G65B daha kalitesiz olduğu için değil.

Birde 240hz'den vaz geçip daha canlı renklere sahip Msi Mag 274QRF QD E2'yi de tercih edebilirim.

Rtings'de ki testlere göre en iyi gecikmeyi veren modelde Gigabyte M27Q X imiş, onuda tercih edebilirim ama ingilizce yorumlarda hep kötü kalite kontrolden bahsetmişler, Ölü piksel IPS Glow vb. çokmuş sanırsam.

Aklımdaki modellerin linkleri:

Sizce hangisi tercih etmeliyim?
Kral bende bu var çokta memnunum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,621
Üyeler
162,038
Son üye
winstonredd