Ağırlıklı ne oynadığınıza bağlı. Eğer çok ağırlıklıysa M27Q X öneririm. Yok hikayeli de oynuyorum, fil izliyorum, rekabetçide üst seviyede değilim donanımın en iyisi olmasına gerek yok diyorsanız G65B (şerhli) ya da G274QPX öneririm.
Evet değil. Ultra fast VA denilen VA türünden. Samsung Display ve TCL CSOT'un ürettiği VA'lar. Hala biraz black smearing olsa da yukarıda bahsettiğim durum dışında rahatsız edecek bir şey yok. Hatta 10 normal insandan 9'u IPS ile arasındaki farkı anlayamaz. Başka bir arkadaşa milyar birinci sefer bu monitörü açıklıyordum tam da. O mesajı ve açtığım konuyu okumanız anlamanıza yeterli olacaktır:
Herşeyi oynuyorum. %70 rekabetçi geriye kalan diğer türler. 1729168420 İşte 24 inç bide güzel monitör alabilirsem. 240 hz bende düşündüm de. İşte bakalım. 180 e karar vermiştim. Herkes diyor arada fark var 240 al Rampage, gamebooster ve James Donkey gibi monitörler önermem bu arada.
forum.donanimarsivi.com
Sonradan önemli ek: kronik scanline problemi için konudaki mesajları okuyunuz. ----- Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim. UFO GHOSTİNG TESTİ Overdrive (Tepki süresi)...
forum.donanimarsivi.com
Yalnız scanline (tarama çizgisi) probleminden haberiniz var mı bu monitörün? Başka mesajlarda bahsetmiştim ama siz görmediyseniz tekrar yazabilirim.
Samsung alınmayacaksa açıkcası 240Hz 274QPX dururken değmez gibi. Renk performansında QD olduğu için 274QRF QD E2 daha iyi. Hem gamut hem doğruluk olarak. Ama parlaklık ve kontrast olarak her ikisi de çok iyi olmakla birlikte G274QPX daha iyi. Sonuç olarak aralarında aman aman bir fark yok. Fiyat farkı da 700-800TL galiba.
274QPX'in tek sıkıntısı 240Hz için fazla yavaş olması:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
(Resmi anlamadıysanız MSI'ın IPS, Samsung'un VA olduğunu hatırlatayım.)
Ama yine Samsung'da dediğim geçerli bu konuda.
Ha Samsung alınmayacaksa, G274QPX fazla yavaş bulunduysa bu sefer de M27Q X'e bakılabilir. Her açıdan MAG274QRF QD ya da G274QPX'den daha kötü ama aralarında devasa bir fark yok ve M27Q X daha hızlı:
Alıntıyı görüntüle
Demem o ki MAG274QRF QD E2 çok güzel ama fiyat bir tık tuzlu. İnmesi lazım.
Evet ama Samsung'da söylediğim geçerli + Samsung'a öyle dememin nedeni sadece karanlık renklerde biraz yavaş olması. Yavaştan kastım da G274QPX ile kapışır durumda hızlı hala (Samsung daha yavaş). Kalan renklerde gayet hızlı:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ufonun netliğine bakınız
Bu arkadaş geçen öneri konusu açmıştı. Öneri yapacak kadar monitör bilgisi ve model bilgisi olmadığını söyledim diye benle dalga geçiyordu. Açıklamak ile uğraşmak istememiştim büyük ihtimalle egosuna yenilecekti ve dinlemeyecekti çünkü. Açıklamama gerek kalmadı buradaki mesajlarımızdan zaten anlamıştır da... Çok güldüm yahu. İyi kayaya toslayınca cevabını güzel almış.
Aynen
@Canberk86 'nın dediği gibi. Birkaç gömlek üst segmenti MAG veya 274QPX dururken alt model önerim bir de göz kırpma atıyor. Dünyadan haberi yok.
Bu modeli forumda yaygınlaştıran ben, conkbayırı, berkay VS. idik ama artık önermiyorum. 2024 modeller daha F/P + Dell bu modelde biraz çakallık yapıyor. Pek çok kullanıcı farklı panel varyantının olduğundan ve bu monitörü güçlü yapan kontrast VS. değerlerin o panellerde çok kötü olduğundan bahsediyor. Girilecek risk değil.
Yukarıda açıkladım hocam.
Güzel model, berbat TR fiyatı maalesef. MAG274QRF QD E2, Samsung Odyysey G6 G65B, G274QPX, M27Q X dururken alınmaz.
-----
@Canberk86 Araştırmışsınız he hocam
Az çok anlıyorsunuz. Tebrikler.