Neler Yeni

Yardım Monster Laptoplar gerçekten ısınıyor mu?

Claw's

80+ Silver
Şu konuya bir açıklık getirelim.

Ben de dahil bu forumda çoğu kişi "monster alma ısınıyor" teranesini okuyor. Benim bunu dememdeki sebep belli, birkaç yıl önce yakın akrabalarımın birinde monster laptop soğutmasını yakından deneyimleme imkanım oldu. Ve evet, hatırladığım kadarıyla ısınan bir laptop. Isınmasının nedeni kullanıcının laptobun içini temizlememesi veya termal macununu yenilememesi olabilir tabi.

Isınmadan kastım 90 derece üstünde, 95-100 derecelerde çalışması. (Standart bir laptop büyük oyunlarda 80-90 derece işlemci sıcaklığı görür.)

Şimdi Monster kullananlara veya monster laptop ile sorun yaşayanlara soruyorum.

Monster laptoplar hala ısınıyor mu?
Monster laptop almamak için ne gibi sebepler var?
Monster laptop ısınma sorunu yaşayanlar veya farklı sorunlar yaşayanlar deneyimlerini aktarsın.

Son düzenleme:

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
828
İsim
Ahmet Yıldırım
Tüm laptoplar ısınır sadece monster'a özel bir durum değil. Monster'ın bazı modellerinin anakartı kötü bir firma tarafından üretiliyor ona dikkat edilmeli. Bidiğim kadarıyla monster alınıyorsa tulpar modellerinden alınmalı. Onun dışında ömür boyu bakım garantisi beni cezbediyor. HP'de bu durum söz konusu bile değil.

tlepatyyu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ege Ünnü
Tüm laptoplar ısınır sadece monster'a özel bir durum değil. Monster'ın bazı modellerinin anakartı kötü bir firma tarafından üretiliyor ona dikkat edilmeli. Bidiğim kadarıyla monster alınıyorsa tulpar modellerinden alınmalı. Onun dışında ömür boyu bakım garantisi beni cezbediyor. HP'de bu durum söz konusu bile değil.
Hocamın dediği gibi monster anakartlarını kötü bir firmaya yaptırıyor. O yüzden bürçene göre Asus HP Msi gibi laptop markalarını almanı tavsiye ederim. Hem soğutma performansları iyi hemde genel anlamda donanımsal sorun yaşama ihtimalin daha düşük. Bütçen 20-30k arasıyla Asus, 30-50k arası Hp, 50k veya üstü arıyorsan Msi almanı öneririm sana.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Görkem çetinkaya
Hp de bu durum soz konusu derken ısınmamasından mı bahsediyorsun.

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
abra a5 v 17.1 var bende evet ısınıyor ama işini çok iyi yapıyor şahsen ben performans için almıştım fanı da ses yapıyor ama sorun değil çünkü yeterki rander da teklemesein ki teklemior

Honda CRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Burak
Benim arkadaşımda yeni abra a7 var. Isınmayan panelden(ismini unuttum) 70 dereceyi geçtiğini görmedim GPUnun oyunda. Ama genel olarak alınmaz ACER varken.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Görkem çetinkaya
abra a5 v 17.1 var bende evet ısınıyor ama işini çok iyi yapıyor şahsen ben performans için almıştım fanı da ses yapıyor ama sorun değil çünkü yeterki rander da teklemesein ki teklemior
Dostum bu nasil bir mantik. Ses mevzusu onemli degil derken magarada tek yasiyor olman gerek. Kutuphanede dosya bile cikartamazsin fanlar ucar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
hasan
Tulpar t7 v20.2 var bende 3 yıldır kullanıyorum. Ptm7950 termal pad kullandim buz gibi çalışıyor. Daha soğuk çalışan cihaz yoktur o kadar iddialıyım

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
Dostum bu nasil bir mantik. Ses mevzusu onemli degil derken magarada tek yasiyor olman gerek. Kutuphanede dosya bile cikartamazsin fanlar ucar.
benim kullandığım o kadar rahatsız etmiyor. ses çıkarmıyor demiyorum. beni rahatsız etmiyor arkadaşlarla toplandığımızda da onlar hiç öyle bişey de söylemediler. sizin kullandığınız nasıl bilmiyorum. bu arada mantık hatası nerede ben çözemedim. laptop 85 derecede genelde. performanstan ödün vermiyor mantıksızlık neresi. abartma ben de kütüphanede kullandım sessiz modda ağır iş yapmadığım için sıkıntı olmadı. kağıtların uçtuğuda yok

Farex

80+ Silver
Monster dan ziyade casperı tercih ederim bu birinici, ikinci olay monsterlar kalitesiz yana ben sana genelleme konuşayım clevo ve tongfang cihazlarına etiket basan ne kadar firma varsa geç bir cacık olmaz o cihazlardan bir süre sonra parana yazık olur. Laptobun kralı MSI dır sebebi slice mod özelliği ile fan sesi yok olur ve kütüphane de sağda solda normal işlerini hallederken bile cihazı kullanabilirsin ama dersin ki fanları döndürmeden bu cihaz kendini nasıl soğutuyor evet kendisini %70-80 soğutuyor sıcaklığı kasaya iletiyor ve kasaya yayıyor zararlı mı çok değil ama yine de tavsiye edilmez devamlı o şekilde kullanmak. MSI ardından Asus un rog serisi onun ardından lenovo loq serisi diye gider.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Görkem çetinkaya
benim kullandığım o kadar rahatsız etmiyor. ses çıkarmıyor demiyorum. beni rahatsız etmiyor arkadaşlarla toplandığımızda da onlar hiç öyle bişey de söylemediler. sizin kullandığınız nasıl bilmiyorum. bu arada mantık hatası nerede ben çözemedim. laptop 85 derecede genelde. performanstan ödün vermiyor mantıksızlık neresi. abartma ben de kütüphanede kullandım sessiz modda ağır iş yapmadığım için sıkıntı olmadı. kağıtların uçtuğuda yok
Kutuphaneye gidince seni rahatsiz etmesi onemli degil etrafindakiler icin onemli. Arkadaslarin da monster kullaniyorsa alismislardir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,136
Üyeler
161,225
Son üye
Maviş Alkan
Top Bottom