Yenilenmiş SE bakan adama 15 pro öneriyorlar. Adama 6k ya alternatif telefon öneremiyorsanız boşuna başlığı meşgul etmeyin, 6k bütçem var diyor, 70klık telefon öneriyorlar.
Her neyse; Ben bu telefonu yakın zamana kadar kullandım. 5.yılına yaklaşan bir telefon olduğunu bilerek alırsanız sizi üzmez. Yani güncel teknolojinin sunduğu performansı beklemeyin ama 4 yaşında telefonlar arasında en iyisidir çünkü se lerin olayı zaten iç donanımının dönemininin amiral gemileriyle aynı olması, sadece kasa olarak eski bir görüntüsü var.
Hız yönünden iphone 11-12 eşleniğinde, onlardaki işlemci bu telefonda da var.
Kamera yönünden de; ana kamerası saydığım telefonlar ile aynı kalitede, gündüz fotoğrafları çok kaliteli. İkinci kamerası olmadığı için gece fotoğraflarında üzer.
Şu detay unutulmasın ki hala yeni iOs sürümlerini alabilen bir telefon.
Isınma probleminden bahsedilmiş ben pek yaşamadım fakat telefondan oyun oynayan birisi değilim. Sosyal medya ve dizi/film çok izlediğim oldu.
Asıl soruna gelirsek şarj gerçekten ciddi problem. Günde 2-3 defa şarja takmak zorunda kalabilirsiniz. Batarya sağlığı zaten azalmış olacak ve üzerine küçük bir telefonla gelen küçük bir bataryanız olacak ona göre değerlendirin şarj sorununu. Ama 20w hızlı şarjı destekliyor, telefon başında saatlerce beklemiyorsunuz. Ek olarak kablosuz şarj da var. Telefonda yok yok
Kısaca; tam bir f/p ürünü ama biraz eskidi, ben olsam yenilenmiş bir se2022 almayı zorlardım.
Yenilenmiş telefon olayına öcü olarak bakmayın. Bu telefonları çöpten toplamıyorlar. Artık eskisini getir-yenisini götür kampanyalarıyla telefon alıyor insanlar. Bu yüzden bu tarz telefonlardan elde çok kaldığı için böyle yenilenmiş telefon diye bir sektör oluştu. Evet risk var tabi ama garanti de var. Sadece şarjı çabuk biten bir telefon üzerine %85 pil sağlığı biraz düşündürüyor.