Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Yenilenmiş iphone SE 2020 5999₺

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,010
İsim
Murat Orhan
Memnun olmak için Nokia dan geçmen gerek hocam.
İphone 11 işlemcisi var içinde kasma donma hiçbir sıkıntı yaşamadım gerek oyun gerek fotoğraf gerek sosyal medya her işimi görüyor hocam. Parça ve işçiliği de bir nebze kolay ve ucuz

gunesss

80+
bu konuda forumda benden daha yetkin birisi olamaz, sebebini açıklamam da yasak :D asla SE alınmasını önermiyorum, almayın, aldırtmayın.

Tefnut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
John Smith
SE lerin hepsini kullandım, halende kullanıyorum, gayet memnunum. Hızlı, akıcı, donmaz, kasmaz. Mis gibi alet.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Memnun olmak için Nokia dan geçmen gerek hocam.
Hocam abartmayın bu arada bence gayet kullanılabilir günümüzde de
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu konuda forumda benden daha yetkin birisi olamaz, sebebini açıklamam da yasak :D asla SE alınmasını önermiyorum, almayın, aldırtmayın.
Benim çevremde de kullananlar var gayet de memnunlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

SE lerin hepsini kullandım, halende kullanıyorum, gayet memnunum. Hızlı, akıcı, donmaz, kasmaz. Mis gibi alet.
Bencede güzel telefonlar

Checkmate

80+ Silver
Yenilenmiş telefon: her tarafı oynanmış telefon ismi iphone sadece

Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Forumtirt
İlgilendiği Kategoriler
.
İphone 11 işlemcisi var içinde kasma donma hiçbir sıkıntı yaşamadım gerek oyun gerek fotoğraf gerek sosyal medya her işimi görüyor hocam. Parça ve işçiliği de bir nebze kolay ve ucuz
Hocam senin telefonda oyun oynarken ekranı görmekte zorluk yaşıyor muydun? Çünkü bende 6.8" telefon var gta san oynarken küçük hissettiriyor bazen.

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
762
İsim
Sercan SAYİT
Yenilenmiş telefonları düşmanıma bile tavsiye etmem, bir de C kalite diyor, bildiğin parayı çöpe atmakla eş değer. 6000 lirayı riske atacaksam gider bari çeşit çeşit şans oyunlarına basarım parayı, en azından katlama şansım olur, para batsa bile üzülmem.

A_TURAN_A

80+ Bronze
Yenilenmiş telefon almak bence çok mantıklı. 1 yıl garantisi var, taksit seçeneği var sıfır telefonlar taksitle alınmıyor, sıkıntılı tüm parçalar orijinal parçalarla değişiyor, fiyat olarak da çok uyguna geliyor. Sıfır 6 bin liraya taksitsiz çok giriş düzey bir telefon almaktansa bence yenilenmiş almak daha mantıklı. A kalite b kalite c kalite olayını da çoğu kişi bilmiyor galiba, sadece kozmetik olarak bir fark oluyor parça kalitesi ya da cihazın performansı değil yani. A kalitede hiç bir şekilde çizik VS bulunmuyor, b kalitede ufak gözle görülmesi zor kılcal çizikler oluyor, c de ise çizik var demek ama tüm kalitelerin performansı aynı sadece kozmetik değişiyor.

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Gökhan
Yenilenmiş telefon almak bence çok mantıklı. 1 yıl garantisi var, taksit seçeneği var sıfır telefonlar taksitle alınmıyor, sıkıntılı tüm parçalar orijinal parçalarla değişiyor, fiyat olarak da çok uyguna geliyor. Sıfır 6 bin liraya taksitsiz çok giriş düzey bir telefon almaktansa bence yenilenmiş almak daha mantıklı. A kalite b kalite c kalite olayını da çoğu kişi bilmiyor galiba, sadece kozmetik olarak bir fark oluyor parça kalitesi ya da cihazın performansı değil yani. A kalitede hiç bir şekilde çizik VS bulunmuyor, b kalitede ufak gözle görülmesi zor kılcal çizikler oluyor, c de ise çizik var demek ama tüm kalitelerin performansı aynı sadece kozmetik değişiyor.
zaten bu yüzden yenilenmiş ürün dediğin ikinci el telefon aslında artı bir yıl garantisi var sadece ama o garantisi ne kadar iyidir bilemiyorum

gunesss

80+
biraz açıklar mısınız hocam? almayı düşünüyorum açıkçası.

Öncelikle şunu belirterek başlayayım; eğer sürekli Android ve iOS kıyaslamasına giren birisi iseniz, Android'i daha üstün görüyorsanız Plus ya da Pro Max dışında hiçbir model sizi memnun etmeyecektir. iPhone cihazlarında genellikle en çok şikayet edilen şey pildir. iPhone 14 ile birlikte gelen Plus modeli bu cihazların babası olan Pro Max kadar bataryaya sahip ve ondan daha az güç harcaması sebebiyle "normal" kullanıcı için kesinlikle önerdiğim modeldir. Eğer pil ile alakalı aklınızda bir sakınca yoksa, normal modellerin pil performansı da (pek beni tatmin etmiyor) sizin için uygunsa iPhone 15 ve üzeri bir model seçmenizi öneririm. Çünkü 15'ten öncesine kadar tüm iPhone cihazlarında pil garanti koşulları 500 döngü ve %80 iken, 15 ile birlikte pildeki iyileştirmeler sonucunda 1000 döngü ve %80 olarak güncellendi. Çok uzun uzun detaylı yazardım fakat şimdi birisi çıkacak o öyle değil diyecek, ben de tav olacağım :D 15 ve üzerinde her model alınır, ama öneri Plus ve Pro Max'tir. SE'ye gelecek olursak; SE bildiğiniz maliyeti kısmak ve daha uyguna telefon satabilmek için üretilmiş bir model. Hiçbir alanda performans beklenemeyecek, uzun kullanımda ısı ve pil performansı sorunları oluşturacak bir ürün. Eminim ki kullanıp memnun kalan vardır fakat bir kullanıcı olarak, ki ben gayet normal bir kullanıcıyım, asla beni memnun edeceğini düşünmüyorum. SE ile alakalı hatırladığım en büyük şikayet ısınmasıydı sanıyorum. SE'den 3 memnun varsa 7 memnun olmayan vardır.

Eğer aldığınız ürünün kusursuz, sorunsuz olmayacağını kabul ediyor ve en ufak problemde "Ebıl yabamıyor ağbiiğ" diye söylenmiyorsanız her model alınır.

Şahsi görüşüm ise 15 altında bir modelin artık tercih edilmemesi gerektiği, eğer bütçeniz varsa Pro Max, yoksa Plus'a zorlanması yönündedir. 14 Plus'a ilk geçtiğimde pili bitmeyecek sanmıştım, alışmışız günde 2-3 kere şarj etmeye, 15 Plus ve Pro Max deneyimlediğimde ise çok bir pil performansı farkı hissetmesem de daha uzun ömürlü olacağı bariz belliydi.

Yenilenmiş ürünlerin çoğunda çıkma ya da yan sanayi parça kullanılıyor. Eğer cihazınızda yetkisiz müdehale olarak değerlendirilecek bir işlem uygulandıysa (bu hoparlör ızgaralarının çatlaması olarak bile olabilir) servisler cihazınızın garantisini tamamen görmezden gelir.

DÖNGÜ: Cihazınızın pilinin mah değeri açısından bir defa tam olarak dolması ve tüketilmesi anlamına geliyor. Buna 1 döngü denir.

alarmaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ender K
Yenilenmiş SE bakan adama 15 pro öneriyorlar. Adama 6k ya alternatif telefon öneremiyorsanız boşuna başlığı meşgul etmeyin, 6k bütçem var diyor, 70klık telefon öneriyorlar.
Her neyse; Ben bu telefonu yakın zamana kadar kullandım. 5.yılına yaklaşan bir telefon olduğunu bilerek alırsanız sizi üzmez. Yani güncel teknolojinin sunduğu performansı beklemeyin ama 4 yaşında telefonlar arasında en iyisidir çünkü se lerin olayı zaten iç donanımının dönemininin amiral gemileriyle aynı olması, sadece kasa olarak eski bir görüntüsü var.
Hız yönünden iphone 11-12 eşleniğinde, onlardaki işlemci bu telefonda da var.
Kamera yönünden de; ana kamerası saydığım telefonlar ile aynı kalitede, gündüz fotoğrafları çok kaliteli. İkinci kamerası olmadığı için gece fotoğraflarında üzer.
Şu detay unutulmasın ki hala yeni iOs sürümlerini alabilen bir telefon.
Isınma probleminden bahsedilmiş ben pek yaşamadım fakat telefondan oyun oynayan birisi değilim. Sosyal medya ve dizi/film çok izlediğim oldu.
Asıl soruna gelirsek şarj gerçekten ciddi problem. Günde 2-3 defa şarja takmak zorunda kalabilirsiniz. Batarya sağlığı zaten azalmış olacak ve üzerine küçük bir telefonla gelen küçük bir bataryanız olacak ona göre değerlendirin şarj sorununu. Ama 20w hızlı şarjı destekliyor, telefon başında saatlerce beklemiyorsunuz. Ek olarak kablosuz şarj da var. Telefonda yok yok :D
Kısaca; tam bir f/p ürünü ama biraz eskidi, ben olsam yenilenmiş bir se2022 almayı zorlardım.
Yenilenmiş telefon olayına öcü olarak bakmayın. Bu telefonları çöpten toplamıyorlar. Artık eskisini getir-yenisini götür kampanyalarıyla telefon alıyor insanlar. Bu yüzden bu tarz telefonlardan elde çok kaldığı için böyle yenilenmiş telefon diye bir sektör oluştu. Evet risk var tabi ama garanti de var. Sadece şarjı çabuk biten bir telefon üzerine %85 pil sağlığı biraz düşündürüyor.

Top Bottom