Merhaba Arkadaşlar İnternet Üzerinden böyle bir sistem satın aldım yaklaşık Bir yıl önce ve Sistemde Anakartın giriş seviyesi olduğunu düşünüyorum ve bu sisteme sizce hangi Anakart güzel olur degiştirmeyi düşünüyorum arkadaşlar
12400f 13400f 12100f 13100f gibi işlemciler için anakart güncellemek muazzam bir sıçrayış yaratmayacak. h610 bu işlemcilerde kullanılabilir. olurda yakın bir tarihte 13600k 13700k gibi işlemci upgrade yapmayı düşünüyorsanız hazır kasım indirimlerine girdiğimiz dönemde z690 veya z790 bakınmanız mantıklı olacaktır.Merhaba Arkadaşlar İnternet Üzerinden böyle bir sistem satın aldım yaklaşık Bir yıl önce ve Sistemde Anakartın giriş seviyesi olduğunu düşünüyorum ve bu sisteme sizce hangi Anakart güzel olur degiştirmeyi düşünüyorum arkadaşlar Alıntıyı görüntüle
Ram ile Anakart satıp DDR5 bir Anakart aldığım zaman işlemci kısmında bir sıkıntı olmazmı çok anlamıyorum kusura bakmayın teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilği içinAnakarti degistirecekseniz ramide satin Ddr5 Bir anakart alin
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bazen gaming gecesinde Z790 givi anakartlar 5kya dusebiliyo degerlendirin
Teşekkür ederim Vermiş olduğunuz bilgiler için Z790 Anakart alacak olursam 600W Güç kaynağında sıkıntı yaşarmıyım yoksa işimi görürmü bu şekilde12400f 13400f 12100f 13100f gibi işlemciler için anakart güncellemek muazzam bir sıçrayış yaratmayacak. h610 bu işlemcilerde kullanılabilir. olurda yakın bir tarihte 13600k 13700k gibi işlemci upgrade yapmayı düşünüyorsanız hazır kasım indirimlerine girdiğimiz dönemde z690 veya z790 bakınmanız mantıklı olacaktır.
power suppley'i anakartın üzerinde kullanacacağın potansiyel bileşenlere göre belirlemek gerekiyor, anakarta göre değil. örneğin 13700k + 7900gre kullanacaksan 600w psu konusunda sıkıntı yaşarsın. ama 13400f + 4060 kullanmaya devam edeceğim sadece anakartım z790 olacak diyorsan 600w hayli hayli yeterli olacaktır.Ram ile Anakart satıp DDR5 bir Anakart aldığım zaman işlemci kısmında bir sıkıntı olmazmı çok anlamıyorum kusura bakmayın teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilği için
Teşekkür ederim Vermiş olduğunuz bilgiler için Z790 Anakart alacak olursam 600W Güç kaynağında sıkıntı yaşarmıyım yoksa işimi görürmü bu şekilde
düşünmene gerek yok direk giriş seviye zaten H serisi çünküMerhaba Arkadaşlar İnternet Üzerinden böyle bir sistem satın aldım yaklaşık Bir yıl önce ve Sistemde Anakartın giriş seviyesi olduğunu düşünüyorum ve bu sisteme sizce hangi Anakart güzel olur degiştirmeyi düşünüyorum arkadaşlar
Çok teşekkür ederim şimdilik sadece Anakart almayı düşünüyorum bütçem bunu karşılıyor ama ilerde işlemçiyide degiştirmek istiyorum ozaman Power Suppy de alırım artıkpower suppley'i anakartın üzerinde kullanacacağın potansiyel bileşenlere göre belirlemek gerekiyor, anakarta göre değil. örneğin 13700k + 7900gre kullanacaksan 600w psu konusunda sıkıntı yaşarsın. ama 13400f + 4060 kullanmaya devam edeceğim sadece anakartım z790 olacak diyorsan 600w hayli hayli yeterli olacaktır.
Teşekkür ederim ama ben bunu almayı düşündüm buna alsam nasıl olur uyumlu olurmudüşünmene gerek yok direk giriş seviye zaten H serisi çünkü
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-lga1700-ddr5-micro-atx-fiyati,303417861.html
bunun yanına birde 32 gb ddr5 ram alacaksın elindeki rami satıp mis gibi işini görücekç.
Teşekkür ederim dediğiniz doğru söylüyorsunuz sıkıntı yaşamaktansa daha yüksek bir güç kaynağı alarak hiç yaşamamayı tercih ederimhocam al geç derim üst seviye bir anakart onun haricinde ramleri ddr4 ten DDR 5 geçir bence güç kaynağını da değiştirmeni öneririm her ne kadar kilitli olan bir işlemci kullansan da en azından 650 - 750 bandında bir güç kaynağı kullansan rahat edersin reis ne sistemlerde 750 w kullanılıyor diyenler olabilir eğer aradaki 50 w para ödemek istemiyorsan ikisini de alma 600 den devam et sana kalmış
hocam almak istediğin anakart ddr5 senin ramlerin ddr4.ya ramleri ddr5 olarak değiştireceksin ya da ddr4 te kalacaksınÇok teşekkür ederim şimdilik sadece Anakart almayı düşünüyorum bütçem bunu karşılıyor ama ilerde işlemçiyide degiştirmek istiyorum ozaman Power Suppy de alırım artık
Teşekkür ederim ama ben bunu almayı düşündüm buna alsam nasıl olur uyumlu olurmu
ASUS PRIME Z790-P 7200MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart
AI Cooling II, sistemlerin soğutma performansını ve akustik özelliklerini tek tıkla dengeler.www.gaming.gen.tr
DDR5 ANAKART ve Ram Alacağım Kesin olarak karar verdim ama ilk önceliğim Anakart olacak Saolsun Arkadaşlar bir Anakart bilğisi verdiler onu alacağım inşallahhocam almak istediğin anakart ddr5 senin ramlerin ddr4.ya ramleri ddr5 olarak değiştireceksin ya da ddr4 te kalacaksın
uyumlu olur ama dediğim gibi ramleri değiştirmen gerekirÇok teşekkür ederim şimdilik sadece Anakart almayı düşünüyorum bütçem bunu karşılıyor ama ilerde işlemçiyide degiştirmek istiyorum ozaman Power Suppy de alırım artık
Teşekkür ederim ama ben bunu almayı düşündüm buna alsam nasıl olur uyumlu olurmu
ASUS PRIME Z790-P 7200MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart
AI Cooling II, sistemlerin soğutma performansını ve akustik özelliklerini tek tıkla dengeler.www.gaming.gen.tr