Uvenix
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Onur Şimşek
- Bütçe
- 85000
ORTA-YÜKSEK SEVİYE SİSTEM ÖNERİSİ
Merhaba,
Beş buçuk yıl kadar kullandığım zamanında fiyat-performans odaklı olarak aldığım bilgisayarım sonunda artık kullanılamaz hale geldi. O yüzden kredi kartlarına boyun eğip yine en az dört beş yıl kadar kullanabileceğim bir sistem toplamayı düşünüyorum.
Sistemim hem oyun hem iş odaklı olacak. Yani örnek olarak oyun oynadığım bilgisayarla aynı zamanda tasarım, video editleri, hobi olarak yayın açmak ve aşırı büyük projeler olmasa da modelleme işleri yapmayı düşünüyorum (en azından eğitimi için uğraşırken blender falan kullanacağım). Kısada makinenin etinden sütünden yararlanacağım. Bütçem belirttiğim gibi 50.000-85.000₺ arası ancak arada 5.000-10.000 kadar esneklik gösterebilirim. Aklımda birkaç sistem oluşturdum ancak tam olarak uyumlu olur mu ya da o fiyata alınabilecek en iyi parçaları mı seçtim gibi sorunların arasında kaldım.
Bilgisayarda işlemciler arasında i7 14700KF, Ryzen 7 7800x3d, Ryzen 9 7900x işlemcileri arasında kaldım. Ryzen 7 7800x3d oyun için çok iyi ancak düşük çekirdek sayısından ötürü diğer konularda işimi görebilir mi çok emin olamadım.Bu modeller haricinde de öneriniz varsa onlara da açığım. Ekran kartı olarak RTX 4080 Super düşünüyorum ama fiyatından dolayı 4070Ti Super ya da Radeon RX 7900 XTX arasında kalıyorum. Piyasada en uygun fiyatlı olarak Galax'ın kartlarını buldum ama Inno3d, Powercolor, Palit gibi markaların kalitesi nasıl olur hiçbir fikrim yok lütfen detaylandırabilirseniz çok sevinirim. Galax'ı almamı önerir misiniz?
Ayrıca Ram olarak da Patriot Viper Venom RGB 64 GB(2x32) olarak düşünüyorum fiyatının uygun olmasından dolayı ancak bu da daha önce duyduğum ya da kullananına rastladığım bir marka olmadığından güvenemiyorum. Sizlerin de yukarıda yazdığım konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar.