Neler Yeni

IPhone 13 Nasıl Şarj Etmeliyim?

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Hasan
Yaklaşık 2 hafta önce aldım ve ilk günler sanki şarjım su gibi akıp gidiyor gibiydi. Şuan biraz daha iyi sanırım. Hala telefonu nasıl şarj etmeliyim aklımda sorular var. Biri diyor %20de tak %80de çek falan filan. Bakınca 13ün bataryası aman aman büyük bir batarya değil %80 beni nasıl bir gün götürsün? Ben de %20lerde takıp %100 olunca şarjdan çekiyorum. Genellikle uyumadan önce %100 oluyor ve telefonu şarjdan çıkarıyorum öyle uyuyorum ama sabah kalktığımda şarjım 90-95 oluyor. Son 10 gündür batarya performansımı aşağıya ekliyorum.
1730631221956.png

@şahin doğan hocam siz anlıyordunuz telefonlardan önerileriniz var mıdır? Değerler nasıl?

şahin doğan

80+ Platinum
Ekran süreleri normal. 20'nin altına düşürmemek daha sağlıklı olur. 100'e kadar şarj etmek, 20'den aşağı inmesinden daha az sıkıntılı. 20'nin, 25'in altına çok düşürmesen yeterli.

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Hasan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran süreleri normal. 20'nin altına düşürmemek daha sağlıklı olur. 100'e kadar şarj etmek, 20'den aşağı inmesinden daha az sıkıntılı. 20'nin, 25'in altına çok düşürmesen yeterli.
pil süresini uzatmak için yapabileceğim ayarlar var mıdır?

Gird4p

80+
Ne yaparsan yap o batarya eskiyecek. Zaten üretileli 3 sene olmuş. Ha şarjda falan çok oynamazsan çabuk eskimez ancak sıfır telefonlar kadar da uzun gitmesini bekleme. Ben hiç sallamıyorum 15 Pro'yu ön sipariş ile almıştım 88'de kaldı. En fazla ne olabilir ki? 80'e düşünce değiştirirsin bataryayı. 20'nın altına düşmesin 80'in üzerine çıkmasın dersen hem telefondan verim alamıyorsun hem boşa pimpirik yapıyorsun hem de batarya'nın %40'ına dokunmayarak güya onun ömrünü uzattığını düşünüyorsun.

Bilgisayar olsa şarja takılı kullan derdim batarya eskimemesi için ama telefonda yapacak bir şey yok o elektrik ille o batarya üzerinden regüle şekilde gidecek o anakarta. Bilgisayar gibi paralel direkt yol yok çipe.

şahin doğan

80+ Platinum
pil süresini uzatmak için yapabileceğim ayarlar var mıdır?
Ekstra bir ayar yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yaparsan yap o batarya eskiyecek. Zaten üretileli 3 sene olmuş. Ha şarjda falan çok oynamazsan çabuk eskimez ancak sıfır telefonlar kadar da uzun gitmesini bekleme. Ben hiç sallamıyorum 15 Pro'yu ön sipariş ile almıştım 88'de kaldı. En fazla ne olabilir ki? 80'e düşünce değiştirirsin bataryayı. 20'nın altına düşmesin 80'in üzerine çıkmasın dersen hem telefondan verim alamıyorsun hem boşa pimpirik yapıyorsun hem de batarya'nın %40'ına dokunmayarak güya onun ömrünü uzattığını düşünüyorsun.

Bilgisayar olsa şarja takılı kullan derdim batarya eskimemesi için ama telefonda yapacak bir şey yok o elektrik ille o batarya üzerinden regüle şekilde gidecek o anakarta. Bilgisayar gibi paralel direkt yol yok çipe.
13'ün üretimi 1-2 ay önce durdu. Max 6 aylık cihazdır şu an satılanlar. Ne yaparsan yap eskiyecek lafı sözde doğru olsa da kullanım çok önemli. Bu zamana kadar 5 farklı iPhone kullandım 1 tanesinde bile 2 yıl içerisinde 80 civarına gelen cihaz yoktu. 5 cihazın tamamında da şans olamaz.
Sizin 15 Pro'da pil döngüsü kaç?

ahmetwilliam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ahmet
ben 80 de çıkarıyorum iş yerinde yani genel bir gün işimi görüyor sürekli kullansamda

şahin doğan

80+ Platinum
İyileştirilmiş pil şarjını falan açık mı kullanmalıyım? Ne işe yaradığını da pek anlayamadım ama.
O ayar kullanımı öğreniyor. Mesela sen her akşam 12'de şarja takıp sabah 7'de çıkartıyorsan cihaz zamanla bunu anlayıp sabah saat 6'ya kadar pilin 80'de, 90'da kalmasını sağlayıp saat 7 olmadan pili 100'e getirerek boşu boşuna sürekli şarj etmesini engelliyor.

zyraxone

80+

Bende anlamıyorum ya :D telefonu alıp tam potansiyelde kullanmamak. Bazılarıda 120hz yerine 60 kullanıyor. Hayır pil azaldıktan donrada yenisiyle değiştirilebiliyorken gram mantıklı gelmiyor. Son yıllarda millet ağlama noktasına geldi pili düsüyor diye suan 87 benim telefon oturup ağlamam falan mı gerekiyor?

Trabzonlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Ömerfaruk
O ayar kullanımı öğreniyor. Mesela sen her akşam 12'de şarja takıp sabah 7'de çıkartıyorsan cihaz zamanla bunu anlayıp sabah saat 6'ya kadar pilin 80'de, 90'da kalmasını sağlayıp saat 7 olmadan pili 100'e getirerek boşu boşuna sürekli şarj etmesini engelliyor.
hocam 20de şarja takıp 80de çıkartmakmı gerekiyor en sağlıklı olması için 6 gün önce aldığım iPhone 15 pili ektedir.
1730632155241.png

şahin doğan

80+ Platinum

kojiro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mert Erçelik
kendim 20-80 arası kullanıyordum şarjı gece şarjda bırakmıyordum, iphone 11,13,14pro hepsinde aynısını yaptım rekorum 14 pro 7 ay 100 de kaldı sağlık sonra ani düşüş oldu :D

Gird4p

80+
13'ün üretimi 1-2 ay önce durdu. Max 6 aylık cihazdır şu an satılanlar.
Öyle düzenli mal getirdiklerini bilmiyordum. Benim yaşadığım yerde son çıkan gelir, satılmayanlar bir sonraki nesil çıkmadan Export edilir başka ülkelere. Eski model bulamazsın kolay kolay. Teknoloji mağazaları da dahil buna.
Sizin 15 Pro'da pil döngüsü kaç?
450 döngü %88 sağlık. Apple Care var. Gider değiştiririm çok eskirse ama şu an sıkıntı yaratmıyor. Yetiyor. Bilgisayar olmadıktan sonra mobil cihazlara çok kafa yoramıyorum ben, yapıma ters. Macbook M2 Pro 2023 16" cihazıma gözüm gibi bakarım üzerine toz konmaz mesela. Onun da döngüsü 1.5 senedir ola ola 30 dolaylarına dayandı. Bataryada kullanılmıyor mecbur olmadıkça.
Bu zamana kadar 5 farklı iPhone kullandım 1 tanesinde bile 2 yıl içerisinde 80 civarına gelen cihaz yoktu
15 hariç %80'e ulaşmadan ulaşılabilecek max pil döngüsü zaten 500 dolaylarındaydı. Sonra 800 olarak güncellendiler. Yoksa benim 82 dolaylarına düşmem lazımdı. Demek ki çok kullanmadınız cihazı.

Top Bottom