İPHONE KULLANIMI: Bazılarınızın bildiği, bazılarınızın bilmediği, çoğunuzun başlıkta gördüğü gibi kullandığım cihaz yurtdışı cihazı. Yurtdışı cihazı aldığınız zaman 4 ay fiziksel sim + 4 ay e sim olmak üzere her yıl 8 ay kullanım hakkınız bulunuyor. Çin cihazı bulabilirseniz Çin cihazları 2 fiziksel sim'e sahip olduklarından 12 ay boyunca sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.
Yılda 8 ay olan kullanım hakkınız her yıl yılbaşından sonra yenileniyor. Bu durum bazen yılbaşından sonra 2-3 hafta gecikebiliyor (Bende öyle oldu)
E sim nedir diye soranlara şöyle anlatayım. Hangi operatörü kullanıyorsanız mağazasına gidip e sim'e geçmek istediğinizi söylüyorsunuz (Hat sahibi olması lazım) bazı operatörler ilk geçişte bu işlemi ücretsiz yaparken bazı operatörlerde bu ücret 100-200 TL aralığında. Mağaza çalışanı fiziksel siminizi iptal edersek e sim oluşturuyor. size üzerinde QR kod olan bir kart veriyor. Bu kartı cihazınızın hücresel veri kısmından e sim ekle diyerek QR kodu okuttuktan sonra cihazınızın içine işliyorsunuz. İstediğiniz zaman gidip tekrardan fiziksel siminizi aktif edebilirsiniz.
Dediğin gibi o zamandan bu zamana kadar pek bir şey değişmedi. %1 Pil sağlığım düştü, yeni fotoğraflar eklendi. Pili nasıl korunacağını ve bir kaç ufak şey dışında farklı bir durum yok zaten.
Hocam selamlar haziran gibi italyadan telefon almayı düşünüyorum(abim gidecek) ilk sorum şu orada iphone 12 720 euro iphone 13 799 euro arada değecek kadar fark var mı alınmalı mı yani 13?
İkincisi 4+4 ay kullanımdan sonra telefonun icloudunu iphone7 de de girsek hattımız iphone 7 de takılı olsa 12 de çalar mı arandığımız zaman? ( böyle duymuştum youtube vsden) Teşekkürler.
Hocam selamlar haziran gibi italyadan telefon almayı düşünüyorum(abim gidecek) ilk sorum şu orada iphone 12 720 euro iphone 13 799 euro arada değecek kadar fark var mı alınmalı mı yani 13?
İkincisi 4+4 ay kullanımdan sonra telefonun icloudunu iphone7 de de girsek hattımız iphone 7 de takılı olsa 12 de çalar mı arandığımız zaman? ( böyle duymuştum youtube vsden) Teşekkürler.
Merhabalar doğru anlamış mıyım bugün yurtdışı iphone alsam ilk 4 ay fiziksel sim ile ardından e sime geçip ikinci 4 ay kullandıktan sonra 2024 yılına geliyoruz kullanım hakkımız tekrar 4 ay uzuyor peki 3. Kere 4 aydan sonra e simden fiziksel sime geçebiliyor muyuz yani bugün telefonu alsam 16 ay sonra mi kayitsiz kullanim hakkım bitiyor.
Merhabalar doğru anlamış mıyım bugün yurtdışı iphone alsam ilk 4 ay fiziksel sim ile ardından e sime geçip ikinci 4 ay kullandıktan sonra 2024 yılına geliyoruz kullanım hakkımız tekrar 4 ay uzuyor peki 3. Kere 4 aydan sonra e simden fiziksel sime geçebiliyor muyuz yani bugün telefonu alsam 16 ay sonra mi kayitsiz kullanim hakkım bitiyor.
yurtdışı apple cihazlarda satın alınırken e sim destekli olması yeterli oluyor doğrumudur? ve bu yöntemin belirli bir tarihi varmıdır uzun süre boyunca devam eder mi? vs iphone 11 almayı düşünüyorum
Cihaz soft insan telefonu. İOS olsun ama herhangi bir özelliğinden kısılmamış olsun, bataryası normal kullanımda bir günü çıkarsın, kamerası üzmesin, uzun ömürlü olsun cihazı. Herhangi bir yönüyle üzmez.
Yurtdışı olayı da şöyle:
Cihazı 4 ay fiziksel sim, 4 ay e sim ile kullanıyorsun ve yılın geri kalan 4 ayı telefon tablet gibi oluyor. Sim kartı taksanda okumuyor. Başka bir cihaza sim kartı takıp yanında taşıman gerekiyor.
Her yıl başı bu 8 aylık kullanım hakkın yenileniyor.
yurtdışı apple cihazlarda satın alınırken e sim destekli olması yeterli oluyor doğrumudur? ve bu yöntemin belirli bir tarihi varmıdır uzun süre boyunca devam eder mi? vs iphone 11 almayı düşünüyorum