BerQY
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4
- İsim
- Batuhan berke
2.el ekran kartı alıcam GALAX 4080 super SG 4 fan modeli, fakat pchocasının yaptığı test ile ekran kartını alacağım kisinin furmark testinde garip farklılıklar var bunların neden olduğunu neyin yanlış yapıldığını veya normal olup olmadığını bildirirseniz sevinirim. Şimdi olay şu kartı alacağım kişinin 4k monitörü olmadığı için 4k seçse de 1920 1080p ye zorluyor furmark o yüzden test goruntusunde 1924 x 1062 yazıyor ben sonradan 1920 1080 testini de yaptırdım değerler aynı çıkmış. Pchocasinin yaptiği test de 4k bir test bu detaylar şimdilik tamam. Pchocasının testinde ekran kartı markasının altında OpenGL yazıyor VRAM %11 kullanıyor, core 1740mhz çalışıyor, temp 58, hotspot da 66 civarı, en üstte de test kısmı FurMark ( GL ) ve fps de kartı satan adamınkinden yüksek mhz düşük olmasına rağmen. Şimdi kartı satanın değerleri şu kartın markasının altında Vulkan yazıyor VRAM %7 kullanıyor, core 2670mhz çalışıyor, temp 71, hotspot 82-85 cıvarı dolanıyor, en üstte test kısmı FurMark Knot ( VK ) yazıyor ama pchocasınin testte dümdüz FurMark ( GL ) bu bir fark yaratır mı? Bu değerler pchocasinda 4k iken karti alacağim adamda 1920 1080 olarak veriyor ve 4 k dan daha kötü durumda. Pchocası testi naked bir sistemde yapıyor sadece islemcide fan var anakart ve ekran kartı dışarıda, fakat 15-20 derece fark edeceğini de sanmam, kartı satan kişinin kasası da küçük bir kasa belki önemli bi detaydır söylemek istedim. Şimdi kartın temiz olduğunu da az çok biliyorum ama problem nedir, furmark testi mi yanlış yapılmış yoksa ekran kartı mı sorunlu aydınlatırsanız sevinirim. Aşağıya ekran görüntülerini bırakıyorum, ilk fotoğraf pchocasinin diğer ikisi kartı alacagım kişinin.