Neler Yeni

.

ege1881

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Ege Y.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Aynen 1,5 milyar nüfus, gelişmiş sanayi, gelişmiş ekonomi hiç önemli değil sadece Uygur Türklerinden dolayı dimi?
Uygur Türklerine yapılanı çok yakından bilen biri olarak söylüyorum bunu. Yakın bir tanıdığımın arkadaşının ailesi Uygur Türkü ve Çindeler. Yaşanan olaylar gerçekten iğrenç. O kendisini kurtarmış buraya gelmiş. Hala adamı arıyorlarmış Çinden şöyle yaparız böyle yaparız ailen burada vs. diye. Dünyadaki büyük ülkelerin hepsinin altında zaten tiksindirici gerçekler var. Masum olup da güçlü olan bir ülke yok şuanda. Bu mantıkla hareket edersen hiçbir şey alamazsın. İhtiyaç, avantaj ve istek maddelerini göz ardı etmemelisin. Durup dururken hoşuna gittiği için bir alışveriş yapılmamalı zaten bu boykot olmasa bile çok saçma bir şey. İnsanlar kapitalist sisteme ayak uydurmasa, ihtiyaçlarına daha çok ağırlık verse bunun bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Mesela Aula F75 klavye vardı geçen veya Aj159 Apex mouse vardı, bunların denklerini almak istesen 2500 lira gibi bir para ödemen lazım. Eğer ihtiyacın varsa gidip 2500 lira vermek yerine lira vermen daha iyi. Herkeste bu inanç yok tabi ama her şey dünya hayatından ibaret değil. Biz ihtiyacımız olanı alma hakkına sahibiz, fazlasını almadığınız sürece sıkıntı yok. İnşallah Devamı öbür dünyada görülür zaten

ege1881

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Ege Y.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynen 1,5 milyar nüfus, gelişmiş sanayi, gelişmiş ekonomi hiç önemli değil sadece Uygur Türklerinden dolayı dimi?
Uygur Türklerine yapılanı çok yakından bilen biri olarak söylüyorum bunu. Yakın bir tanıdığımın arkadaşının ailesi Uygur Türkü ve Çindeler. Yaşanan olaylar gerçekten iğrenç. O kendisini kurtarmış buraya gelmiş. Hala adamı arıyorlarmış Çinden şöyle yaparız böyle yaparız ailen burada vs. diye. Dünyadaki büyük ülkelerin hepsinin altında zaten tiksindirici gerçekler var. Masum olup da güçlü olan bir ülke yok şuanda. Bu mantıkla hareket edersen hiçbir şey alamazsın. İhtiyaç, avantaj ve istek maddelerini göz ardı etmemelisin. Durup dururken hoşuna gittiği için bir alışveriş yapılmamalı zaten bu boykot olmasa bile çok saçma bir şey. İnsanlar kapitalist sisteme ayak uydurmasa, ihtiyaçlarına daha çok ağırlık verse bunun bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Mesela Aula F75 klavye vardı geçen veya Aj159 Apex mouse vardı, bunların denklerini almak istesen 2500 lira gibi bir para ödemen lazım. Eğer ihtiyacın varsa gidip 2500 lira vermek yerine lira vermen daha iyi. Herkeste bu inanç yok tabi ama her şey dünya hayatından ibaret değil. Biz ihtiyacımız olanı alma hakkına sahibiz, fazlasını almadığınız sürece sıkıntı yok. İnşallah Devamı öbür dünyada görülür zaten
Tamam hadi her şeyi geçtim... bu kadar boş yere vergi vermek? 500 600 tl beleşten vergi

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Tamam hadi her şeyi geçtim... bu kadar boş yere vergi vermek? 500 600 tl beleşten vergi
O konu bizim ülkeye geliyor işte ben ona bir şey demekten bıktım artık. Herkes biliyor neyin ne olduğunu.

kedyfab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
omercan tekli
Niye, çünkü bu kadar ucuz olmasının sebebi UYGUR TÜRKLERİNİN zorla (bedavaya çalıştırılmaları) Lütfen Doğu Türkistan için boykot edelim. Çin mallarını kullanmayalım.
bütün türk dünyasında temu yasaklansa dahi o uygur türkleri yine köle işçi olarak çalıştırılmaya devam edecek, modern çağda boykotun pek bir anlamı yok özellikle konu otoriter çin olduğunda

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,159
İsim
Diyarhan
İsraili destekledim şimdi Temuyu desteklemezsem ayıp olur. Ben klavye alıcam ihtiyar

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Ben yinede kendi kanımdan olanların zulüm görmesini istemem. çok acil bir durum olmadıkça alışveriş yapmamak gerek şahsen ki acil durum olsa ben yine kendi ülkemden almaya çalışırım eğer gücüm yetiyorsa
Mesaj otomatik birleştirildi:

bütün türk dünyasında temu yasaklansa dahi o uygur türkleri yine köle işçi olarak çalıştırılmaya devam edecek, modern çağda boykotun pek bir anlamı yok özellikle konu otoriter çin olduğunda
Önemli olan niyetimiz bence hangi tarafta olduğunu göstermiş oluyorsun aslında faydası olmasada yapmaya çalışıyorum

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,510
İsim
Mehmet Aslan
Niye, çünkü bu kadar ucuz olmasının sebebi UYGUR TÜRKLERİNİN zorla (bedavaya çalıştırılmaları) Lütfen Doğu Türkistan için boykot edelim. Çin mallarını kullanmayalım.
Ülke olarak önce ekonomik bağımsızlığını kazan sonra ambargo uygularsın. Evet Uygur Türklerine korkunç bir şekilde soykırım uygulanıyor fakat buradan 3 5 kişinin ürün almamasıyla hiçbir şeyi değiştiremezsin. Tüketim toplumundayız. Sesiniz önce ülke yöneticilerine çıksın👍

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Mehmetcan İvrendi
Ülke olarak önce ekonomik bağımsızlığını kazan sonra ambargo uygularsın. Evet Uygur Türklerine korkunç bir şekilde soykırım uygulanıyor fakat buradan 3 5 kişinin ürün almamasıyla hiçbir şeyi değiştiremezsin. Tüketim toplumundayız. Sesiniz önce ülke yöneticilerine çıksın👍
Hocam Zaten günümüzde boykot çok büyük milyon kişilik toplumlar ile yapılmadığı sürece boş ama sorun şu senin için rahat ediyor mu? Yani senin almaman belki onları zarar ettirmeyecek ama tarafın belli olcak vicdan rahat olcak he şimdi alırsın ihtiyacın vardır ama imkanı olan biri almamalı.

Mesela ben İsrail mallarını almıyorum İsrail'e bir zararı oluyor mu hayır hatta bu mallar ülkeye girerken zaten adamlar parasını alıyor ama en azından içim rahat ediyor mesela arkadaşlarlayken falan Pepsi cocola vs. Falan uzattıklarında almıyorum çünkü aklıma o çocukların yaşadıkları geliyor sen burda ekonomi kötü olsada yiyip içip huzur içinde yaşayabiliyorsun ama orda insanlar her an üstüne bomba düşecekmiş gibiler rahat uyuyamıyolar tıpkı deprem zamanındaki halkımız gibi anneleri babalarını çocuklarını kaybediyorlar

-malesef ülkemizde bazı ahmaklar başta ateistler olmak üzere bu olayı dine bağlayıp alay geçiyolar Arap falan diyolar çünkü ahmaklar bilmiyoki biz dinimizden ziyade insanlığımızdan dolayı savunuyoruz Filistin'ni eğer İsrail ve Filistin sadece kendi aralarında Rusya İkranya gibi askerler ile savaşsaydı sorun yoktu her zaman savaş olur sorun utanmadan Kadın,çocuk hatta bebek dahi ayırt bile etmeden öldürüyolar sorun bu din falan değil yurt dışında Hristiyanlar başta olmak üzere bir çok dine mensup olan insanlar bile eylemler yapıyor din yüzünden mi hayır çünkü empati yapıyolar bizimkiler gibi ahmakça saçma sapan trol NPC gibi değiller Bak atalarına hangi atan kadınları çocukları bebekleri öldürdü sadece 1 tane padişah göster

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,865
Üyeler
160,896
Son üye
choicemite54899
Top Bottom