Neler Yeni

Ekran Kartı Darboğazlığı

Utrab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bartu Demir
Pcdeki sorun ekran kartım %100 çalışmıyor.
Bu sorunu şu ana kadar sadece 2 oyunda yaşadım 1. si Hogwarts Legacy 2. Enshrouded.
İşlemcim 7800x3d ekran kartım 4070 ti, ısıda herhangi bir sorun yok ikisi de 60 derecede çalışıyor motherboardum iyi (x670), ramlerim iyi 32 gb 6000mhz cl30, bios ayarlarımın hepsi yapılı, ssd samsung 990pro, sistemdeki bütün yazılımlar güncel. İşlemcim 1080p olmasına rağmen darboğazlık yapmıyor %20-30 arasında çalışıyo zaten grafikleri maxladım ona rağmen ekran kartı %80 civarı çalışıyor, ekran kartına yük binsin diye 1440p de çalıştırdım ona rağmen %80 civarı çalışıyor, bir şey değişmedi. Grafikleri kısmayı da denedim ama maximum 10 fps artıyo ve ekran kartı kullanımı %60lara düşüyor. Sorunu ilk başta kendim bulmak istedim benchmark videoarına falan baktım adamlar 5800x3d ile 4080s ile test ediyor 1080p de max ayarlar ama adamın ekran kartı %100 oluyor hiçbir videoda benim yaşadığım sıkıntıyı bulamadım yardım eder misiniz? Sağolun.

LoserIl

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bence bu bi' sorun değil hocam. %100 kullanmaması kötü bir şey değil yani. Zaten hikayeli oyunda en fazla kaç FPS ihtiyaç duyabilirsin ki? Dediğin gibi her şey yerli yerindeyken bir şey diyemeyiz

Utrab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bartu Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence bu bi' sorun değil hocam. %100 kullanmaması kötü bir şey değil yani. Zaten hikayeli oyunda en fazla kaç FPS ihtiyaç duyabilirsin ki? Dediğin gibi her şey yerli yerindeyken bir şey diyemeyiz
Zaten 70-80fps alıyorum max ayarlarla da ama ekran kartının neden %100 olmadığını çözemedim. :(

burakdiA

80+
Dlss açık kullanıyorsan ekran kartı saf güç kullanımı azalır bundan olabilir mi?

Onurss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Onur
DLSS açmayı denediniz mi?
Düzeltme: DLSS saf güç kullanımını azalttığını karıştırmışım DLSS’i kapatmak saf gücü arttıracaktır

Son düzenleme:

Utrab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bartu Demir
Dlss açık kullanıyorsan ekran kartı saf güç kullanımı azalır bundan olabilir mi?
ilk başta dlaada kullanıyordum, dlss deniyim dedim 5fps daha yüksek aldım ama kullanım değişmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

DLSS açmayı denediniz mi?
Düzeltme: DLSS saf güç kullanımını azalttığını karıştırmışım DLSS’i kapatmak saf gücü arttıracaktır
evet ama 3-5 fps değiştiriyor ve kullanım yine aynı kalıyor

burakdiA

80+
ilk başta dlaada kullanıyordum, dlss deniyim dedim 5fps daha yüksek aldım ama kullanım değişmedi
Oyunlardaki Dlss ve V-sync (Dikey Eşitleme) özelliklerini kapatmalısın. O zaman işlemci ve ekran kartı maksimum verebildiği fps gücünü verir.

Utrab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bartu Demir
Oyunlardaki Dlss ve V-sync (Dikey Eşitleme) özelliklerini kapatmalısın. O zaman işlemci ve ekran kartı maksimum verebildiği fps gücünü verir.
dlaa ve dlss olmayınca fxaa denedim onda da değerlerin hepsi aynı kaldı, dikey eşitleme zaten kapalı :(

burakdiA

80+
dlaa ve dlss olmayınca fxaa denedim onda da değerlerin hepsi aynı kaldı, dikey eşitleme zaten kapalı :(
Çok anlamam ama ekran kartı furmark testlerinde nasıl performans gösteriyor? O şekil hiç denedin mi? Şimdi oynadığın oyunlar optimizasyon sıkıntılı olabilir, ekran kartını zorlamayan oyunlar olabilir. Ekran kartı driver sürümü sıkıntılı olabilir. Aslında çok etken var.

Utrab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bartu Demir
Çok anlamam ama ekran kartı furmark testlerinde nasıl performans gösteriyor? O şekil hiç denedin mi? Şimdi oynadığın oyunlar optimizasyon sıkıntılı olabilir, ekran kartını zorlamayan oyunlar olabilir. Ekran kartı driver sürümü sıkıntılı olabilir. Aslında çok etken var.
Sorunu bende tam anlayamadım ekran kartına overclock yapılı 3ghz üstü çalışıyo stabil zaten, oyun optimizasyon sıkıntısı diye düşünüyorum işlemcideki yeni gelen turbo boost özelliğinden dolayı mı diye de düşünmüştüm onu kapıyıp bir daha denedim aynı sorunu yine yaşadım. Bunların dışında aklıma yatmayan tek olay acaba işemciyle ekran kartı arasında yeterli veri aktarımı olamıyo mu diye düşünüyodum sorunu da ramlere verdim expo tweked falan onu kapayıp denedim yine işe yaramadı. Çok sağol bu arada yardım ettiğin icin :)

burakdiA

80+
Sorunu bende tam anlayamadım ekran kartına overclock yapılı 3ghz üstü çalışıyo stabil zaten, oyun optimizasyon sıkıntısı diye düşünüyorum işlemcideki yeni gelen turbo boost özelliğinden dolayı mı diye de düşünmüştüm onu kapıyıp bir daha denedim aynı sorunu yine yaşadım. Bunların dışında aklıma yatmayan tek olay acaba işemciyle ekran kartı arasında yeterli veri aktarımı olamıyo mu diye düşünüyodum sorunu da ramlere verdim expo tweked falan onu kapayıp denedim yine işe yaramadı. Çok sağol bu arada yardım ettiğin icin :)
Aynı ekran kartı bende de var. 2610 Mhz fabrika ayarında çalışıyor. 3000 Mhz oc çok değil mi o karta bilmediğimden soruyorum :)

Gurkanpiro

80+ Gold
ekran kartı zaten ıslemcıden daha fazla kullanması gerekıyor ıslemcı kullanımı kaclarda varsa bı gorsel at

Utrab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bartu Demir
Aynı ekran kartı bende de var. 2610 Mhz fabrika ayarında çalışıyor. 3000 Mhz oc çok değil mi o karta bilmediğimden soruyorum :)
Yok testleri yaptım sorunsuz stabil çalışıyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı zaten ıslemcıden daha fazla kullanması gerekıyor ıslemcı kullanımı kaclarda varsa bı gorsel at
yeni gelen turbo boost özelliği ile %30-40 arası çalışıyor, onu kapayınca kullanım %20-30 arası gidip geliyo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,453
Üyeler
159,622
Son üye
Melisakcr
Top Bottom