Neler Yeni

GTA 5 ÇALIŞIYOR DA KALIYOR

rasitozbkk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
raşit özbek
Oyunu daha hiç açmadım ama çalışıyor da kalıyor. Rockstar da gözükmüyor oyun ama epic de var giriş yapamadım. Sebebini bilen var mı ?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-11-17 020313.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-17 020313.png
    165.7 KB · Hit: 20
  • Ekran görüntüsü 2024-11-17 020410.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-17 020410.png
    486.8 KB · Hit: 13

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Hakkı Demir
bu kısımdan epic gamesin altında gta varsa kapatıp tekrar açmayı deneyin hocam.

Ekler

• 1731798738719.png
    1731798738719.png
    20.7 KB · Hit: 13

zPastwL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
zPastwL
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199092456241/
Steam ID
76561199092456241
Discord
zpastwl
Twitch
zPastwL
YouTube
zPastwL
pc yeniden başlat oyunu görev yöneticisinden kapat tekrar aç

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Umut Yıldız
Oyunu daha hiç açmadım ama çalışıyor da kalıyor. Rockstar da gözükmüyor oyun ama epic de var giriş yapamadım. Sebebini bilen var mı ?
Kral sebebi ise genelde oyun doğru düzgün yüklenmediği zaman veya antivirüs programın engelemesi bu sorunu yapıyor ama senin sorun bunlar olmaya bilir aşağıdaki adamları sırasıyla uygula kral inşallah yardımcı oluruz sana bu adımlar ile bide ihşalla oyunu silip tekrar geri kurmak zorunda kalmasın
1. Epic Games ve Rockstar Hesapları Bağlantısı

GTA 5, Epic Games'ten alındığında, oyun aslında Rockstar Games Launcher üzerinden çalıştırılır. Bu nedenle, Epic Games üzerinden oyuna giriş yaparken Rockstar Games Launcher'ın yüklü ve güncel olması gerekir.
Yapman gerekenler:

Rockstar Games Launcher'ı bilgisayarınıza yükleyin.

Rockstar hesabınızla giriş yapın.

Epic Games'ten GTA 5'i başlatmayı tekrar deneyin.

---

2. Epic Games ve Rockstar'ı Yönetici Olarak Çalıştırın

Epic Games ve Rockstar Games Launcher'ı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bazen bu, oyunların düzgün şekilde başlatılmasına yardımcı olabilir.
Nasıl yapılır:

Epic Games veya Rockstar Games Launcher kısayoluna sağ tıklayın.

"Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini tıklayın.

---

3. Güncellemeleri Kontrol Edin

Hem Epic Games hem de Rockstar Games Launcher için güncellemeleri kontrol edin:

Epic Games: Epic Games Launcher'ı açın ve sağ üst köşede bulunan profil simgesine tıklayarak "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğini seçin.

Rockstar Games Launcher: Rockstar Games Launcher'ı açın ve sağ üst köşede "Ayarlar" menüsüne tıklayarak "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğine tıklayın.

---

4. Antivirüs veya Güvenlik Duvarı

Bazen antivirüs yazılımları veya güvenlik duvarları, oyunların başlatılmasına engel olabilir. GTA 5'i başlatamıyorsanız, antivirüs veya güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

---

5. Oyun Dosyalarını Doğrulama

Eğer oyun çalışıyor ancak Rockstar Games Launcher üzerinden gözükmüyorsa, dosya bütünlüğünü kontrol etmek gerekebilir:

Epic Games üzerinden GTA 5'e sağ tıklayın ve "Yönet" seçeneğini seçin.

"Oyun Dosyalarını Doğrula" seçeneği varsa bunu tıklayın.

Bu işlem dosya hatalarını düzeltmeye yardımcı olabilir.

---

6. Giriş Sorunları

Epic Games hesabınızla giriş yaptıktan sonra hala Rockstar'da giriş yapamıyorsanız, şunları dene:

Epic Games Launcher'dan çıkış yapın ve Rockstar Games Launcher'a tekrar giriş yapın.

Rockstar Games hesabınızı sıfırlayın (şifremi unuttum ile) ve yeniden deneyin.

Eğer yukardaki adımlar işe yaramaz ise mecbur adım ise şu
7.Oyunu Yeniden Yükleme (mecbur adım son çare)

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, hem Epic Games'ten hem de Rockstar Games Launcher'dan GTA 5'i kaldırıp yeniden yüklemeyi dene.Bu adım %99 sorunu çözer.Ve bazen yükleme sırasında eksik veya bozuk dosyalar oluşabilir.

rasitozbkk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
raşit özbek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kral sebebi ise genelde oyun doğru düzgün yüklenmediği zaman veya antivirüs programın engelemesi bu sorunu yapıyor ama senin sorun bunlar olmaya bilir aşağıdaki adamları sırasıyla uygula kral inşallah yardımcı oluruz sana bu adımlar ile bide ihşalla oyunu silip tekrar geri kurmak zorunda kalmasın
1. Epic Games ve Rockstar Hesapları Bağlantısı

GTA 5, Epic Games'ten alındığında, oyun aslında Rockstar Games Launcher üzerinden çalıştırılır. Bu nedenle, Epic Games üzerinden oyuna giriş yaparken Rockstar Games Launcher'ın yüklü ve güncel olması gerekir.
Yapman gerekenler:

Rockstar Games Launcher'ı bilgisayarınıza yükleyin.

Rockstar hesabınızla giriş yapın.

Epic Games'ten GTA 5'i başlatmayı tekrar deneyin.

---

2. Epic Games ve Rockstar'ı Yönetici Olarak Çalıştırın

Epic Games ve Rockstar Games Launcher'ı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bazen bu, oyunların düzgün şekilde başlatılmasına yardımcı olabilir.
Nasıl yapılır:

Epic Games veya Rockstar Games Launcher kısayoluna sağ tıklayın.

"Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini tıklayın.

---

3. Güncellemeleri Kontrol Edin

Hem Epic Games hem de Rockstar Games Launcher için güncellemeleri kontrol edin:

Epic Games: Epic Games Launcher'ı açın ve sağ üst köşede bulunan profil simgesine tıklayarak "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğini seçin.

Rockstar Games Launcher: Rockstar Games Launcher'ı açın ve sağ üst köşede "Ayarlar" menüsüne tıklayarak "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğine tıklayın.

---

4. Antivirüs veya Güvenlik Duvarı

Bazen antivirüs yazılımları veya güvenlik duvarları, oyunların başlatılmasına engel olabilir. GTA 5'i başlatamıyorsanız, antivirüs veya güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

---

5. Oyun Dosyalarını Doğrulama

Eğer oyun çalışıyor ancak Rockstar Games Launcher üzerinden gözükmüyorsa, dosya bütünlüğünü kontrol etmek gerekebilir:

Epic Games üzerinden GTA 5'e sağ tıklayın ve "Yönet" seçeneğini seçin.

"Oyun Dosyalarını Doğrula" seçeneği varsa bunu tıklayın.

Bu işlem dosya hatalarını düzeltmeye yardımcı olabilir.

---

6. Giriş Sorunları

Epic Games hesabınızla giriş yaptıktan sonra hala Rockstar'da giriş yapamıyorsanız, şunları dene:

Epic Games Launcher'dan çıkış yapın ve Rockstar Games Launcher'a tekrar giriş yapın.

Rockstar Games hesabınızı sıfırlayın (şifremi unuttum ile) ve yeniden deneyin.

Eğer yukardaki adımlar işe yaramaz ise mecbur adım ise şu
7.Oyunu Yeniden Yükleme (mecbur adım son çare)

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, hem Epic Games'ten hem de Rockstar Games Launcher'dan GTA 5'i kaldırıp yeniden yüklemeyi dene.Bu adım %99 sorunu çözer.Ve bazen yükleme sırasında eksik veya bozuk dosyalar oluşabilir.
Hocam çok teşekkürler. Emeğinize sağlık. Rockstardan den ps5 bağlantısını kaldırdım ve res attım düzeldi ama şimdi fivem de şöyle bir hata aldım. Sebebini biliyormusun ?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-11-17 023513.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-17 023513.png
    11.1 KB · Hit: 9
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Umut Yıldız
Hocam çok teşekkürler. Emeğinize sağlık. Rockstardan den ps5 bağlantısını kaldırdım ve res attım düzeldi ama şimdi fivem de şöyle bir hata aldım. Sebebini biliyormusun ?
Evet kral bu sorun genellikle ağ ile bağlantı veya oyunla ilgili sunucuya erişim hatalarından genelde bu hata çıkıyor çözüm adımları aşağıda verecek ihşalla bu hata da çözülür
1. İnternet Bağlantısını Kontrol Et

Bu hata, internet bağlantınızla ilgili bir sorun nedeniyle oyunun sunucularına bağlanamamasından kaynaklanabilir. Bağlantınızı kontrol et:

İnternet bağlantınızın stabil olup olmadığını kontrol et.

Modeminizi yeniden başlatmayı dene.

Eğer bir VPN kullanıyorsanız, kapatmayı dene.

2. Rockstar Games Launcher'ı Yönetici Olarak Çalıştırın

Bazen bu tür hatalar, uygulamanın gerekli izinlere sahip olmamasından kaynaklanabilir. Rockstar Games Launcher'ı yönetici olarak çalıştırmayı dene:

1. Rockstar Games Launcher'a sağ tıkla.

2. "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini tıkla.

3. Oyunu yeniden başlatmayı dene.

3. DNS Ayarlarını Değiştirin

DNS sorunları, sunuculara bağlanamamanıza neden olabilir. Google DNS veya OpenDNS kullanmayı deneyebilirsin:

1. Windows arama çubuğuna "Ağ ve Paylaşım Merkezi" yazın ve açın.

2. Bağlı olduğunuz ağa sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.

3. "İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini tıklayın ve "Özellikler"e tıklayın.

4. Aşağıdaki DNS adreslerini girin:

Google DNS:

Tercih edilen DNS sunucusu: 8.8.8.8

Alternatif DNS sunucusu: 8.8.4.4

OpenDNS:

Tercih edilen DNS sunucusu: 208.67.222.222

Alternatif DNS sunucusu: 208.67.220.220

5. Ayarları kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

4. Rockstar Games Launcher'ı Yeniden Yükle

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Rockstar Games Launcher'ın bozulmuş dosyalarından kaynaklı bir sorun olabilir. Bu durumda launcher'ı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin.

1. Rockstar Games Launcher'ı "Programlar ve Özellikler"den kaldır.

2. Rockstar Games Launcher'ı tekrar indirin ve yükle.

5. Firewall veya Antivirüs Programını Kontrol Et

Bazen güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımları, Rockstar Games Launcher'ın internete bağlanmasını engelleyebilir. Antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı dene.

Ayrıca, Windows Güvenlik Duvarı'nın Rockstar Games Launcher'ı engellemediğinden emin ol:

1. Başlat > Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Windows Defender Güvenlik Duvarı yolunu izle.

2. "Bir uygulamanın Windows Güvenlik Duvarı'na erişimine izin ver" seçeneğine tıkla.

3. Rockstar Games Launcher'ı listede bulup izin ver.

6. Sunucu Durumunu Kontrol Et

Bu hata, Rockstar’ın sunucularında meydana gelen geçici bir kesinti nedeniyle de olabilir. Rockstar Games Support veya DownDetector üzerinden sunucu durumunu kontrol edebilirsin.

7. Oyunu ve Sistem Güncellemelerini Kontrol Et

GTA 5 ve Rockstar Games Launcher için en son güncellemeleri kontrol edin ve yükle.

Ayrıca, bilgisayarınızdaki Windows güncellemelerini kontrol et.

8. Hosts Dosyasını Kontrol Edin

"getaddrinfo() thread failed to start" hatası, DNS çözümleme sorunlarıyla ilişkili olabilir. Bu nedenle hosts dosyasını kontrol etmeniz gerekebilir.

1. C:\Windows\System32\drivers\etc dizinine gidin.

2. hosts dosyasını bir metin düzenleyici ile açın (Notepad).

3. Dosyanın içinde "127.0.0.1" veya "0.0.0.0" ile başlayan satırların olmadığından emin ol.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
EnsarTelli
Hocam dosyaları doğrulamayı deneyin bendede vardı doğrulayınca geçti

rasitozbkk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
raşit özbek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam tekrardan çok teşekkürler. Elinize sağlık. Tünel bağlantılı vpn açık kalmış kapatınca düzeldi şimdi başka bir sorun çıktı :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

böyle bir sorun çıktı şimdi.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-11-17 025339.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-17 025339.png
    149.4 KB · Hit: 7
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Umut Yıldız
Hocam tekrardan çok teşekkürler. Elinize sağlık. Tünel bağlantılı vpn açık kalmış kapatınca düzeldi şimdi başka bir sorun çıktı :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

böyle bir sorun çıktı şimdi.
Ooo kral bitanesini çözüyoruz başkası geliyor bakalım neymiş sorun

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Umut Yıldız
Hocam hallettim ben gene tünel bağlantlı vpn yüzünden oldu fark edememişiz teşekkürler tekraradan. Bu arada sadece dc üzerinde kullanmak için vpn var mı?
İyi kral Ayn çünkü hata yukardaki hata ile Ayn tam yazıyordum sen çözmüşün zaten sevindim

Top Bottom