Neler Yeni

Youtube YouTube Üzerinden Para Kazanma Zorluğu

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Arkadaşlar merhabalar. Sizlere sormak danışmak istediğim bir mevzu var. Ben aktif olarak hem okuyorum hem geceleri benzinlikte çalışıyorum. Bir yandan YouTube ile ilgileniyorum ve kanalımdan para kazanabiliyorum. Vergi mevzularını araştırırken bir kaç sorunla karşılaştım ve bu sorunlar için hiçbir şekilde muhatap bulamıyorum. Dijital Vergi Sistemi üzerinden Sosyal Medya İçerik Üreticisi'ne başvuru yapmaya çalıştığımda BAĞ-KUR önüme engel olarak çıkıyor. Benim şu an 4A kapsamında sigortam mevcut ve çalışmaya devam ediyorum. Vergi dairesinde maalesef bilgisayar bile kullanmayı bilmeyen insanlar çalıştığı için derdimi onlara da anlatamıyorum. Ben bu vergilendirme sistemine katılmak istediğimde karşıma çıkan BAĞ-KUR aktif olan SSK kapsamında devam eden sigortamı etkiler mi? Altı üstü YouTube üzerinden gelecek maksimum 1K para için bu kadar bir bireyin bu kadar uğraştırılması tüm bu işin gücün sınavların içerisinde canımı sıkıyor.

Ekler

• 1732021454439.png
    1732021454439.png
    101.4 KB · Hit: 78

kiyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Murat Aslan
Arkadaşlar merhabalar. Sizlere sormak danışmak istediğim bir mevzu var. Ben aktif olarak hem okuyorum hem geceleri benzinlikte çalışıyorum. Bir yandan YouTube ile ilgileniyorum ve kanalımdan para kazanabiliyorum. Vergi mevzularını araştırırken bir kaç sorunla karşılaştım ve bu sorunlar için hiçbir şekilde muhatap bulamıyorum. Dijital Vergi Sistemi üzerinden Sosyal Medya İçerik Üreticisi'ne başvuru yapmaya çalıştığımda BAĞ-KUR önüme engel olarak çıkıyor. Benim şu an 4A kapsamında sigortam mevcut ve çalışmaya devam ediyorum. Vergi dairesinde maalesef bilgisayar bile kullanmayı bilmeyen insanlar çalıştığı için derdimi onlara da anlatamıyorum. Ben bu vergilendirme sistemine katılmak istediğimde karşıma çıkan BAĞ-KUR aktif olan SSK kapsamında devam eden sigortamı etkiler mi? Altı üstü YouTube üzerinden gelecek maksimum 1K para için bu kadar bir bireyin bu kadar uğraştırılması tüm bu işin gücün sınavların içerisinde canımı sıkıyor.
Olaydan bağımsız seni tebrik ediyorum kolay gelsin.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,880
İsim
.
Dünya vergi borcu çıkarırlarsa şaşırma.
Yotubedan kazanamadığın paranın vergisini kesiyorlar.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olaydan bağımsız seni tebrik ediyorum kolay gelsin.
Teşekkür ederim vallahi artık nefes almaya bile ne vaktim ne gücüm kalıyor. Bir kaç gündür 12 saat çalışıyorum uyu uyan işe git boş bulduğunda ders çalış robota döndüm :kekw:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dünya vergi borcu çıkarırlarsa şaşırma.
Yotubedan kazanamadığın paranın vergisini kesiyorlar.
Yıllık 880.000 TL'yi geçmediği sürece %15 vergi ödemek gerekiyormuş. Şirket işlerini kaldırmışlar. Ama yine sorunlar çıkıyor. İki üç kuruş gelir rahat ederim derken üstüne borçlu çıkacağım yakında. (Çalışmadığım dönem için SSK borcu çıkarılmış ve ödemem gereken anlık 8K vergi borcum gözüküyor. Kaymakamlıktan çalışmadığıma dair belge vermeme rağmen kabul edilmedi :PeepoLeave:)

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,880
İsim
.
Teşekkür ederim vallahi artık nefes almaya bile ne vaktim ne gücüm kalıyor. Bir kaç gündür 12 saat çalışıyorum uyu uyan işe git boş bulduğunda ders çalış robota döndüm :kekw:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yıllık 880.000 TL'yi geçmediği sürece %15 vergi ödemek gerekiyormuş. Şirket işlerini kaldırmışlar. Ama yine sorunlar çıkıyor. İki üç kuruş gelir rahat ederim derken üstüne borçlu çıkacağım yakında. (Çalışmadığım dönem için SSK borcu çıkarılmış ve ödemem gereken anlık 8K vergi borcum gözüküyor. Kaymakamlıktan çalışmadığıma dair belge vermeme rağmen kabul edilmedi :PeepoLeave:)
Bu işler çok sıkıntılı reis durduk yere borçlu çıktın ne kazandınki 8K vergi ödüyorsun saçma sapan işler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emre Adanır
Aynı anda hem 4A hem de 4B (Bağkur yani) sigortalı olabilirsin. Bunda bir engel yok. Lakin Bağkur da her ay ödeme yapmanı ister. İş verenin nasıl senin adına 4A sigorta yatırıyorsa her ay, sende 4B sigortanı yatırmak zorunda kalırsın.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı anda hem 4A hem de 4B (Bağkur yani) sigortalı olabilirsin. Bunda bir engel yok. Lakin Bağkur da her ay ödeme yapmanı ister. İş verenin nasıl senin adına 4A sigorta yatırıyorsa her ay, sende 4B sigortanı yatırmak zorunda kalırsın.
YouTube'dan kazanacağım 200 300 TL'yi de Bağkura verip üstüne borçlu çıkacağım yani :D

Reyconjeff

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
ANIL GÜDÜCÜ
Bir yayıncı anlatıyordu bu süreçleri dinlerkende baya karışık gelmişti umarım bilen birini bulabilirsin kendi kafana göre bişi olmaz diyerek hareket etmemeni tavsiye ederim.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bir yayıncı anlatıyordu bu süreçleri dinlerkende baya karışık gelmişti umarım bilen birini bulabilirsin kendi kafana göre bişi olmaz diyerek hareket etmemeni tavsiye ederim.
Herhangi bir işlem yapmayacağım şu anlık çözene kadar. Daha sonrasında "kazanmadığım" para için tekrardan vergi ödeme zorunluluğuna katlanmak istemiyorum.

Reyconjeff

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
ANIL GÜDÜCÜ
Açıklanan Vergi Paketinde yer alan maddelere göre sosyal medya içerik üreticileri 3 Milyon TL’ye kadar olan gelirleri için %15 stopaj ödemeli. Stopaj kesintileri sosyal medya gelirlerinin yatırıldığı banka hesabı üzerinden ilgili banka tarafından yapılıp, vergi dairesine iletiliyor. Bu sayede sosyal medya içerik üreticilerinin yıllık beyanname vermesi gerekmiyor. 3 Milyon TL’yi geçen sosyal medya gelirleri ise gelir vergisi kapsamına alınıyor. Bir yıl içindeki toplam geliri 3 Milyon TL ve üzeri olan sosyal medya içerik üreticileri ise %15’ten %40’a kadar farklı oranlarda vergilendirmeye tabi tutuluyor. Ayrıca sosyal medya içerik üreticileri herhangi bir mal ya da hizmet satmadan gelir elde ettikleri için, Katma Değer Vergisinden de muaf tutuluyor.

Yıllık kazancı 3 Milyon TL’yi geçmeyen sosyal medya içerik üreticileri %15 stopaja tabi tutulduğundan, bu stopaj da bankalar tarafından kesilip Dijital Vergi Dairesine ödendiğinden, bu sınırın altında kalan sosyal medya içerik üreticileri defter tutma, bildirimde bulunma ve vesika düzenleme gibi işlemler yapmak zorunda kalmıyor.

burda yazana göre senin ekstra bişi yapmana gerek yok yt üzerinden banka hesabına yatan miktardan otomatik vergilendiriliyor diye anladım

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emre Adanır
YouTube'dan kazanacağım 200 300 TL'yi de Bağkura verip üstüne borçlu çıkacağım yani :D
Öyle görünüyor. Devletin gözünde bir iş yeri açmış oluyorsun aslında bir bakıma. Ve tabi ki bunun vergilendirmesi olacaktır. İçerik üreticisi için vergi oranları ve vergilendirmenin hangi aşama da başladığını bilmiyorum. Araştırıp kendi kazancın eksi vergiler şeklinde hesaplarsan ve mantıklı gelirse 4B girişini yapabilirsin.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Şaka gibi mesela bu durum da ayrı bir konu.

Ekler

• Screenshot_20241119_162901_Messages.jpg
    Screenshot_20241119_162901_Messages.jpg
    372.6 KB · Hit: 29
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,898
Üyeler
160,899
Son üye