Neler Yeni

Banka ve kredi kartı sahibi herkes bu konuyu okusun!

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Muhammed emin efe
Arkadaşlar biraz uzun yazacağım ama sıkılmadan lütfen okuyun. Bundan tam 3 ay önce banka ve kredi kartı bilgilerim riskli yerlerden alışveriş vb işlem yapmama rağmen çalınarak 13k PLAYSTATİON STORE üzerinden çekilmişti. Kardeşimin kartıda benim telefonda ekli olduğu için onunda kart bilgilerini bi şekilde çalıp yaklaşık 24k yine aynı yerden çalınmıştı. Bankaya ve savcılığa gidip bi ton uğraştım hala bekliyorum. Az önce sanal kartıma tekrardan bi şekilde ulaşıp işlem yapılmaya çalışılmış ve banka bloke koyup bana mesaj attı. Sahibinden, Temu vb güvenli sandığımız sitelerde dışında bi yerden hiç alışveriş yapmış biri değilim. Ancak bu sitelerden ya bilgi sızıyor ya da bi şekilde bilgi veriliyor.

ACELESİ OLAN DİREKT BURDAN SONRAYI OKUSUN; Banka veya kredi kartınızı kesinlikle direkt olarak kullanmayın. Sanal kart oluşturun ve kesinlikle yurtdışı alışverişe kapalı tutun kartı. Alışveriş yapacağınız zaman çok kısa süreliğine limiti yükseltin, alışveriş yapın ve geri kapatın. Sizde benim gibi uğraşmayın diye sizlere açıklamak istedim. Tüm tanıdıklarınız ile de bu durumu paylaşın.
ARAŞTIRDIM ABD'DE Bİ SÜSLEME DÜKKANINDAN ÜRÜN ALMAYA ÇALIŞMIŞ NAMUSSUZLAR. CUSTOM EMBELLİSHMENT LİTLETON DİYE GÖZÜKÜYOR BANKADA.

Son düzenleme:

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,890
İsim
Metehan Akyalı
Bu tarz büyük firmalardan kolay kolay bu bilgilerin sızacağını düşünmüyorum. Böyle bir açıklık olsa 1-2 kişinin kart bilgileri değil, kayıtlı kullanıcıların komple içinden geçerler. Firma patlar. Size belki farklı yollardan ulaşmış olabilirler.

Yıllardır dünya kadar yerden alışveriş yaparım, iki tane k.kartım var, y.dışı harcamaları hep açık, Allah'a şükür 1 lira bile benden habersiz çekilmedi.

Kartlarımı sitelere hiç kaydetmiyorum bu arada, her seferinde elle giriş yapıyorum, şifre geliyor onaylatıyorum geçiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
bedirhan
Bu tarz büyük firmalardan kolay kolay bu bilgilerin sızacağını düşünmüyorum. Böyle bir açıklık olsa 1-2 kişinin kart bilgileri değil, kayıtlı kullanıcıların komple içinden geçerler. Firma patlar. Size belki farklı yollardan ulaşmış olabilirler.

Yıllardır dünya kadar yerden alışveriş yaparım, iki tane k.kartım var, y.dışı harcamaları hep açık, Allah'a şükür 1 lira bile benden habersiz çekilmedi.

Kartlarımı sitelere hiç kaydetmiyorum bu arada, her seferinde elle giriş yapıyorum, şifre geliyor onaylatıyorum geçiyorum.
konudan bağımsız oy verme sistemi yeni mi geldi ilk defa görüyorum
ve harcama itirazı yapsak geri alamazmıyız ?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Muhammed emin efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Haklısınız banada yıllarca bir şey olmadı ama son 3-4 aydır ne şekilde olduğunu bilmediğim bir halde erişiyorlar. Ve Türkiye'de yakalanmaları kolay olduğu için hep yurtdışı alışveriş yapmaya çalışıyorlar. Bende artık bu önlemleri alıyorum. Ne şekilde eriştiklerini hiçbirimiz bilmediği için önlem almak en doğrusu çünkü bi kere bile insanın başına gelince bi ton uğraştırıyor.

Bünyamina

80+ Platinum
Yıllardır kredi kartından kullanmaktayım. Neredeyse tüm e ticaret sitelerinden alışveriş yaptım. Böyle bir saçmalığa rastlamadım.
Çevremde de rastlayana denk gelmedim. Bir şeyler sende yaşanmış. Artık kim bilir ne olmuş. Düşünerek bulacağın bir şey değildir. Kartını iptal edip yenisini çıkar sorunun çözülsün. Kredi kartından alışveriş yapıldıysa o parayı geri alırsın merak etme.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Muhammed emin efe
Yaptım, başsavcıya ifade bile verdim 1 ile 6 ay arası bekleme süresi var bankadan. 3 ay oldu ses seda yok. Yurtdışı alışveirş olduğu için belki hiç dönmeye bile bilir yani. O yüzden ben en azından herkesi uyarayım dedim. Çok can sıkıcı oluyor. Savcılık ile banka ile vs uğraşman gerekiyor, yüksek meblada paran varsa insanın psikolojisini bile bozar.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
Berkecan Ergin
Bu tarz durumlarda bankaya itiraz edilebiliyor bloke konuyor zaten. Kolay kolay kk den harcama yapamazlar

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Muhammed emin efe
Yıllardır kredi kartından kullanmaktayım. Neredeyse tüm e ticaret sitelerinden alışveriş yaptım. Böyle bir saçmalığa rastlamadım.
Çevremde de rastlayana denk gelmedim. Bir şeyler sende yaşanmış. Artık kim bilir ne olmuş. Düşünerek bulacağın bir şey değildir. Kartını iptal edip yenisini çıkar sorunun çözülsün. Kredi kartından alışveriş yapıldıysa o parayı geri alırsın merak etme.
Hocam hem banka hem kredi. Aslında ben önceden yaşadığım durumu anlattım, 3 ay geçti hala bekliyorum. Artık sanal kart kullanıyorum ve işim olmadığı zamanlar YD alışverişine kapatıyorum. Dediğiniz gibi düşünerek olacak şey değil ama beni dinleyip herkes önlem alsın bence. Özellikle 3D secure olmayan ve yurtdışı firmaları tercih edip alışveriş yapıyorlar. Bankaya 3D secure yok diyorum bizde var onlarda yoksa yapacak bir şey yok diyor. Şöyle söyliyim telefona kod vs gelmediği için çalan şahıslar kart bilginizi bilse yeterli. Bu arada 3 ay sonra yani bugün tekrar denediler ama hem yd alışveriş kapalı hem sanal kartta limiti alışveriş yapmadığım zamanlar aşağı fiyatlarda tuttuğum için bir şey alamamışlar zaten. Bankacı yurtdışı sitesinden denemişler dedi. Allah'tan kapalıydı hemen iptal ettim yenisini açtım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu tarz durumlarda bankaya itiraz edilebiliyor bloke konuyor zaten. Kolay kolay kk den harcama yapamazlar
Hocam özellikle 3D secure güvenlik sistemi olmayan sitelerden alıyorlar o yüzden. Telefona kod bile gelmiyor adamlar çatır çatır yiyor parayı. İtirazlarımı vs ettim bu arada zaten 3 aydır bekliyorum. Kartlarda 24 saat içinde iptal edildi zaten banka ne koparsak kardır mantığı ile hala bekletiyor. Birde yd olunca süreç dahada uzuyor.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,890
İsim
Metehan Akyalı
Çok aktif değilim hocam, ara sıra giriyorum, bilmiyorum o yüzden.
Olayın sıcağı ile bankanızı arayıp direk blok koydurabilirsiniz, böyle bir harcama yapmadığınızı söyleyebilirsiniz.
Yurtdışı işlemleri 1-5 iş günü arası genelde provizyonda kalır, direk hesaptan çıkıp karşıya yatmaz para, kısaca kurdan dolayı havuzda bekler.
Bu durumda karşıya para geçmeden müdahale edebilirseniz, paranızın geri gelme olasılığı oldukça yüksek.
Diğer durumda para karşının hesabına geçer ve hesaptan çekilirse o paranın üzerine bir bardak soğuk su içmek kafi.
Birde son olarak tam net hatırlamıyorum ama sizden habersiz çekilen meblanın tutarını banka belli şartlar altında karşılıyor, yani hesabınıza yatırıyor olabilmesi lazım. Araştırmak lazım.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Muhammed emin efe
Çözüm telefon sıfırlamak yeni hat almak(aile)
Modem ip değiştirme
Hocam haklısınız telefon sıfırladım, pc sıfırladım zaten ilk olay başıma gelince. Kaşmerler özellikle telefona kod göndermeyen sitelerden alışveriş yapmaya çalışıyor. Direkt kart üstünde yazan bilgiler ile alışveriş yapabilmek için. Ps store'da da 3D secure olmadığı için o zaman çalabildiler zaten. 3 ay geçti o olaydan bugünde ismini hiç duymadığım değişik bi firmadan denemişler banka çalışanı bi firma ismi söyledi ama unuttum. Bankada sanal karta bloke koymuş. Hemen iptal edip yenisini çıkardım zaten.

Çok aktif değilim hocam, ara sıra giriyorum, bilmiyorum o yüzden.
Olayın sıcağı ile bankanızı arayıp direk blok koydurabilirsiniz, böyle bir harcama yapmadığınızı söyleyebilirsiniz.
Yurtdışı işlemleri 1-5 iş günü arası genelde provizyonda kalır, direk hesaptan çıkıp karşıya yatmaz para, kısaca kurdan dolayı havuzda bekler.
Bu durumda karşıya para geçmeden müdahale edebilirseniz, paranızın geri gelme olasılığı oldukça yüksek.
Diğer durumda para karşının hesabına geçer ve hesaptan çekilirse o paranın üzerine bir bardak soğuk su içmek kafi.
Birde son olarak tam net hatırlamıyorum ama sizden habersiz çekilen meblanın tutarını banka belli şartlar altında karşılıyor, yani hesabınıza yatırıyor olabilmesi lazım. Araştırmak lazım.
Hocam ziraat'e söyledim daha geçmemiş geri alsanıza paramı dedim lavuklar firmaya yatmış oluyor dedi. Siz provizyondan çıkınca itiraz oluşturabilirsiniz dediler mecbur öyle yaptım. Ama banka hesabını direkt 45dk içinde itiraz oluşturdum. Hala ikisinide bekliyorum. İkisinide 24 saat içinde iptal etmeme rağmen. Ben bunların yapacağı işi...

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,890
İsim
Metehan Akyalı
Hocam hem banka hem kredi. Aslında ben önceden yaşadığım durumu anlattım, 3 ay geçti hala bekliyorum. Artık sanal kart kullanıyorum ve işim olmadığı zamanlar YD alışverişine kapatıyorum. Dediğiniz gibi düşünerek olacak şey değil ama beni dinleyip herkes önlem alsın bence. Özellikle 3D secure olmayan ve yurtdışı firmaları tercih edip alışveriş yapıyorlar. Bankaya 3D secure yok diyorum bizde var onlarda yoksa yapacak bir şey yok diyor. Şöyle söyliyim telefona kod vs gelmediği için çalan şahıslar kart bilginizi bilse yeterli. Bu arada 3 ay sonra yani bugün tekrar denediler ama hem yd alışveriş kapalı hem sanal kartta limiti alışveriş yapmadığım zamanlar aşağı fiyatlarda tuttuğum için bir şey alamamışlar zaten. Bankacı yurtdışı sitesinden denemişler dedi. Allah'tan kapalıydı hemen iptal ettim yenisini açtım.

Hocam özellikle 3D secure güvenlik sistemi olmayan sitelerden alıyorlar o yüzden. Telefona kod bile gelmiyor adamlar çatır çatır yiyor parayı. İtirazlarımı vs ettim bu arada zaten 3 aydır bekliyorum. Kartlarda 24 saat içinde iptal edildi zaten banka ne koparsak kardır mantığı ile hala bekletiyor. Birde yd olunca süreç dahada uzuyor.
Hocam sizin direk kredi veya banka kartınızını iptal ettirip yenisini çıkarmanız gerek. Eğer bu adımı yaptıiseniz ve yeni gelen kartınızdan hala çekim yapmaya çalışıyorlarsa bu ticaret sitelerinden kaynaklı bir durum değil, sizin telefon olur, bilgisayar olur, internet ağınız olur vs. bu tarz yerlere ulaşabilmiş kişiler tarafından yapıldığını gösterir.

Genel bir temizlik yapmanız gerekiyor bu durumda. Yeni hat, telefon, IP, PC'ye temiz bir format vs. gibi.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Muhammed emin efe
Hocam sizin direk kredi veya banka kartınızını iptal ettirip yenisini çıkarmanız gerek. Eğer bu adımı yaptıiseniz ve yeni gelen kartınızdan hala çekim yapmaya çalışıyorlarsa bu ticaret sitelerinden kaynaklı bir durum değil, sizin telefon olur, bilgisayar olur, internet ağınız olur vs. bu tarz yerlere ulaşabilmiş kişiler tarafından yapıldığını gösterir.

Genel bir temizlik yapmanız gerekiyor bu durumda. Yeni hat, telefon, IP, PC'ye temiz bir format vs. gibi.
Hocam 3 ay önce oldu ve yeni kartlarım geldi. Sonrasında 3 ay geçti, bende internet üzerinde sadece sanal kart kullanıyorum ve bu sefer onu başka bir yurtdışı sitesinden denemişler. 3 ay önce pc ve telefon tamamen formatlandı. Virüs taramaları yapıyorum bir şey çıkmıyor. Bi dediğiniz ıp muhabbetini yapmadım o nasıl yapılır bilmiyorum. Ama hala devam ediyor itler. Kafayı yedirir insana şu durum. Sebebini bulamamak çok koyuyuor insana. Şimdi desem telefona sızdılar, telefona sızdıkları kişilerin mail vs herşeyi çalıyorlarmış, bende mail de veya geri kalan hiçbirşeyde problem yoktu. Hatta o dönem ne olur ne olmaz mail şifremi bile değiştirmiştim. Valla kafayı yiycem artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,634
Üyeler
161,104
Son üye
yusuf_bbey1
Top Bottom