Neler Yeni

LE500 & Ryzen 5 7600X

Halbezar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper Gür
Selamlar,
Çok araştırmadan ucuz fp olarak düşündüğüm LE500 aldım cinebench r23 multicore testinde bu sonuçları aldım, termal macun mu sıkıntılı yoksa bu soğutucudan bu kadar mı oluyo? Şimdi öğrendim ki Thermalright Frost Commander daha mantıklı olurmuş. Merak ettiğim konu bu kadar sıcak normal mi yoksa ben mi bir şeyi yanlış yaptım, aynı zamanda oyunlarda bu kadar çıkmıyor 76-80 civarlarında oluyor, bu şekilde tutsam zararlı olur mu?

Ekler

• 1731962538342.png
    1731962538342.png
    51.6 KB · Hit: 24

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,136
İsim
Furkan Görür
normal değil tabii ki. LE500 işlemciye koydugun kısımda jelatin vardı onu çıkarttınız mı? Termal macunu iyi mi sürdünüz

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bana normal geldi dereceler. 70-80 derece sorun olmaz oyunlarda. Ve Frost Commander çok daha iyi olurdu doğru tespit.

Halbezar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper Gür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normal değil tabii ki. LE500 işlemciye koydugun kısımda jelatin vardı onu çıkarttınız mı? Termal macunu iyi mi sürdünüz
Jelatini söktüm fakat soğutucunun üstünde olan termal macun haricinde bir şey sürmedim veya değiştirmedim. Başka termal macun mu almam gerekiyordu?

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,136
İsim
Furkan Görür
Bana normal geldi dereceler. 70-80 derece sorun olmaz oyunlarda. Ve Frost Commander çok daha iyi olurdu doğru tespit.
adam sıvı soğutma ile 90 derece alıyor :DD nasıl normal.

Stok sogutucu kullansa hadi tamam deriz 7600x için normal ama bu durum normal değil

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
adam sıvı soğutma ile 90 derece alıyor :DD nasıl normal.

Stok sogutucu kullansa hadi tamam deriz 7600x için normal ama bu durum normal değil
Sıvı soğutma olması iyi olduğu anlamına gelmiyor. Giriş seviye ve 240mm bir sıvı soğutma bu. Stok fanla dene bakalım 90 derece mi alıyorsun :)
Dereceler bu soğutma ve bu işlemci için gayet normal. 90 derece yük altında zaten.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,136
İsim
Furkan Görür
Sıvı soğutma olması iyi olduğu anlamına gelmiyor. Giriş seviye ve 240mm bir sıvı soğutma bu. Stok fanla dene bakalım 90 derece mi alıyorsun :)
Dereceler bu soğutma ve bu işlemci için gayet normal. 90 derece yük altında zaten.
Bir bilginin olduğunu sanmıyorum. Forumda ciddiye alıp sana cevap verende olmamış bende sana açıklamak istemiyorum. 90 dereceyi normal sanıp sıvı soğutmanın (giriş seviye olsa dahi) bir işe yaramadığını düşünüp 90 dereceye normal diyorsan bir şey diyemem. Sen Gold olduğun için sevinmene bak bu gidişle yıl sonu platin olursun.

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir
Bir bilginin olduğunu sanmıyorum. Forumda ciddiye alıp sana cevap verende olmamış bende sana açıklamak istemiyorum. 90 dereceyi normal sanıp sıvı soğutmanın (giriş seviye olsa dahi) bir işe yaramadığını düşünüp 90 dereceye normal diyorsan bir şey diyemem. Sen Gold olduğun için sevinmene bak bu gidişle yıl sonu platin olursun.
hocam arkadaşın dediği şey doğru. LE500 giriş seviye bir sıvı soğutma. FAKAT dediğiniz üzere full yükte 90 dereceye kadar çıkmaması lazım diye biliyorum ben de.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sıvı soğutma bir işe yaramıyor demedim konuyu çarpıtma. Bu sıvı soğutmanın vereceği performans yaklaşık olarak böyle zaten. İşlemcinin TDP'si 100w'ın üzerinde. Böyle bir soğutma için gerçekten normal. Ayrıca 90 derece aşırı derecede yüksek bir şey değil yük altında bir işlemci için. Lütfen terbiyeni bozup saçma sapan konulara da karışma.

Top Bottom