Neler Yeni

Sıvı soğutucu montajını nasıl yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Semih Aydoğan
Merhaba arkadaşlar, yeni işlemci aldım. Ryzen 7 5700x3D ve yanına sıvı soğutucu thermalright frozen notte 240MM aldım. Şimdi sorum şu;
Kasada üst taraf 240MM destekliyor ama ram'e çarptığı için tam oturmuyor.
Ön panele taksam bir sıkıntı yaşar mıyım? Yaşarsam ne gibi sıkıntılar yaşarım?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Merhaba arkadaşlar, yeni işlemci aldım. Ryzen 7 5700x3D ve yanına sıvı soğutucu thermalright frozen notte 240MM aldım. Şimdi sorum şu;
Kasada üst taraf 240MM destekliyor ama ram'e çarptığı için tam oturmuyor.
Ön panele taksam bir sıkıntı yaşar mıyım? Yaşarsam ne gibi sıkıntılar yaşarım?
ön panele takınca bir sıkıntı yaşamazsın ama önden giren hava radyatörsüz haline göre daha sıcak olur. Bu da kasa içerisindeki genel sıcaklığı yükseltir. Özellikle ekran kartın daha sıcak çalışır ama sorun olacak bir durum olacağını sanmam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 farklı öneride bulunabilirim, Öncelikle üst tarafta radyatörü kasanın iç kısmına, fanları dış kısmına takarsan muhtemelen ramlere değmez. Kötü bir görüntü olur ama işlevsel olur.

2. önerim de ramlerini satıp low profile ram alman.

Ya da bunlarla hiç uğraşmayıp direkt ön tarafa takıp 3-5 derece daha sıcak çalıştırırsın sistemi.

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Hakkı Demir

dakika 12.44e bakın hocam. Eğer bu videodaki gibi yüksek ramden dolayı takamıyorsanız ya ön panele takacaksınız ya da başka soğutucu alacaksınız.
şu videoyada bakbilirsiniz hocam farklı şekilde takabilirsiniz fakat performans düşüklülüğü ve ömür kısalması gibi durumlar olabiliyor.

Top Bottom