Neler Yeni

Amazon iade ücretini karşılamıyor

Thadox

80+ Bronze
1 adet bile ölü piksel olsa bu malın ayıplı satıldığını gösterir.

Tüketicinin seçimlik hakları

MADDE 11 –
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;

a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,

b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,

ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,

seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

(2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.

(3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.

(4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.

(5) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir.

(6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.

Ve bu durumda sizden asla ücret talep edemez.

Akadir41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
bi firmayla gönderin diyo size hediye kart verelim diyo oda sadece amazon satıcılı ürünlerde geçerli
Mesaj otomatik birleştirildi:

yok iade talebi oluşturdum bi kod falan çıkmadı sonra desteğe yazdım onlarda faturayı atın hediye bakiye verelim diyor hediye kart yani trendyoldan yıllardır alışveriş yaparım hiç iade konusunda zorlanmadım amazonu çok övüyolar diye monitörü burdan aldım iade sürecinde yaşadığım sorun bu
hocam kod çıkmama olayını çözemedim o garip monitöre özel bi durum mu bilmiyorum ama hasarlı ürün diye mi seçip iade oluşturdunuz mu?

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ya ücretsiz olsa daha iyi olurdu tabi de parasını ver biz de sana ödeyelim demişler taaa gittigidiyor zamanında da öyleydi bazı durumlarda kargo ücretini ödemek zorunda kalıyordun dekontu temsilciye attığında hesabına bakiye tanımlıyordu

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
hasan
hocam kod çıkmama olayını çözemedim o garip monitöre özel bi durum mu bilmiyorum ama hasarlı ürün diye mi seçip iade oluşturdunuz mu?
evet kusurlu ürün diye oluşturdum hayır onu da geçtim Amazon her yerde o kadar övülüyorki hiç böyle bir sorunla karşılaşacağımı düşünmemiştim adamlar siz nakit ödeyin kargo firmasına faturasını atın biz size hediye kart olarak gönderelim diyorlar yav nakit parayla onun karşılığı bir mi ben trendyoldan iade yapıyodum adamlar kapımdan alıyordu

ya ücretsiz olsa daha iyi olurdu tabi de parasını ver biz de sana ödeyelim demişler taaa gittigidiyor zamanında da öyleydi bazı durumlarda kargo ücretini ödemek zorunda kalıyordun dekontu temsilciye attığında hesabına bakiye tanımlıyordu
ya nakit verseler gene önemli değil ben istemiyorum hediye kart falan ya ayrıca amazon gibi aşırı çok övülen bir siteden kargoyu kapımdan aldırmasını beklerim trendyolda bile kapımdan alıyorlar

mail attım direk biraz da söylendim kızarak mailde bakalım faydası olacak mı

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,153
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
de talebi oluşturdum bi kod falan çıkmadı sonra desteğe yazdım onlarda faturayı atın hediye bakiye verelim diyor hediye kart yani trendyoldan yıllardır alışveriş yaparım hiç iade konusunda zorlanmadım amazonu çok övüyolar diye monitörü burdan aldım iade sürecinde yaşadığım sorun bu
Amazon'dan binlerce ürün aldım binlerce kez iade yaptım satıcı amazon olsun olmasın farketmez iade onlara ait ya kapından alırlar ya da kargo kodu verirler şubeye bırakırsın. Senin karşına çıkan MT hanımefendi sanırım duygusal problemler yaşıyor kafası sağlıklı çalışmamış böyle saçmalamış.

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ya nakit verseler gene önemli değil ben istemiyorum hediye kart falan ya ayrıca amazon gibi aşırı çok övülen bir siteden kargoyu kapımdan aldırmasını beklerim trendyolda bile kapımdan alıyorlar
kendi kargoları ile gelse dediğin okey mesela trendyoldan bana mng ile geldi mng kapımdan almıyor iade için şubeye gitmem lazım, trendyolexpress ile gelirse kapından alıyor, kolay gelsinde de öyle sana hangi kargo getirdi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
hasan
Amazon'dan binlerce ürün aldım binlerce kez iade yaptım satıcı amazon olsun olmasın farketmez iade onlara ait ya kapından alırlar ya da kargo kodu verirler şubeye bırakırsın. Senin karşına çıkan MT hanımefendi sanırım duygusal problemler yaşıyor kafası sağlıklı çalışmamış böyle saçmalamış.
:)

kendi kargoları ile gelse dediğin okey mesela trendyoldan bana mng ile geldi mng kapımdan almıyor iade için şubeye gitmem lazım, trendyolexpress ile gelirse kapından alıyor, kolay gelsinde de öyle sana hangi kargo getirdi?
ya kapıdan alması mesele değil bana bi kod versin ben gideyim o kod ile vereyim gitsin beni ödemeyle falan uğraştıyor kargo büyük belki param yok fatura at bize diyor hadi attım bi de parayı hediye kart olarak gönderiyor tam bir fiyasko süreç

arkadaşlar bu olabilir mi iade kodu acaba ?

Ekler

• 232323.PNG
    232323.PNG
    18.4 KB · Hit: 17
Son düzenleme:

Akadir41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
:)

ya kapıdan alması mesele değil bana bi kod versin ben gideyim o kod ile vereyim gitsin beni ödemeyle falan uğraştıyor kargo büyük belki param yok fatura at bize diyor hadi attım bi de parayı hediye kart olarak gönderiyor tam bir fiyasko süreç

arkadaşlar bu olabilir mi iade kodu acaba ?
Genelde bu şekilde oluyor kodlar mümkünse kolaygelsini arayın şeyinki elimde böyle bir kod var size mi ait ? Belki kapıdan alacaklardır. Yada farklı bi temsilciye bağlanıp hangi kargoya ait olduğunu sorun

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
hasan
şimdi tekrar
Genelde bu şekilde oluyor kodlar mümkünse kolaygelsini arayın şeyinki elimde böyle bir kod var size mi ait ? Belki kapıdan alacaklardır. Yada farklı bi temsilciye bağlanıp hangi kargoya ait olduğunu sorun
o başka bir şey diyor müşteri temsilcisi biz size iade kodu göndericez diyo pazar gününe kadar amazonun bu kadar dandik bi sistemi olduğunu bilmiyordum gerçekten yav iade edersin anında sistem sana bi iade kodu oluşturur onunla iade edersin yıllardır trendyoldan bu şekilde iade ediyorum o kadar övdükleri amazondan rica minnet iade kodu alıyoruz

bununla iade edebiliyormuyum ücretsiz acaba anlamadım ki

Ekler

• ccccccccccccccccc.PNG
    ccccccccccccccccc.PNG
    74.5 KB · Hit: 12
Son düzenleme:

Akadir41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
şimdi tekrar

o başka bir şey diyor müşteri temsilcisi biz size iade kodu göndericez diyo pazar gününe kadar amazonun bu kadar dandik bi sistemi olduğunu bilmiyordum gerçekten yav iade edersin anında sistem sana bi iade kodu oluşturur onunla iade edersin yıllardır trendyoldan bu şekilde iade ediyorum o kadar övdükleri amazondan rica minnet iade kodu alıyoruz

bununla iade edebiliyormuyum acaba anlamadım ki
Hocam senelerdir bir sürü sipariş verdim bir o kadarda iade yaptım ama hiç böyle bir şey yaşamadım geçen ay 2 tane klavyeyi iş yerinden aldırdım gelip aldılar. Büyük ihtimal monitör kırılgan olacağından müşteri gönderiminde sıkıntı olabilir diye mi düşündüler ne umarım sorununuz çözülür.

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,124
İsim
Turuncu Keskin
ürün kusurluyla satıcı hiç fark etmez, ayıplı ürün satıp hem de kargoyu alıcıya mı kitleyecek yok öyle dünya.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
hasan
şimdi tekrar

bununla iade edebiliyormuyum ücretsiz acaba anlamadım ki
up

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
hasan
hala çözüm sağlamış değiller ısrarla kargoya siz verin faturayı bize atın hediye çeki olarak gönderelim diyorlar amazon amazon dedikleri bu mu gerçekten ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,937
Üyeler
160,909
Son üye
Antonio
Top Bottom