Neler Yeni

Dosyalardan Virüs Bulaşma Hakkında

Luci_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Berke
İlgilendiği Kategoriler
Karışık
Discord
berke#0001
Merhabalar bir şeyi merak ediyorum bir süredir bilgisayarıma başka birinden gelen dosyaları çok önemli olmadıkça indirmemeye çalışıyorum, başka birine ait USB bellek takmamaya çalışıyorum vb. önelmler alıyordum virüs riskine karşı.
Artık üniversiteye başlamamla bir çok dosyayı indirmem gerekiyor. Merak ettiğim konu şu pdf, docx, xlsx, pptx gibi dosyalardan bilgisayara virüs bulaşma ihtimali var mı? Sonuçta bir çok cihazdan geçerek geliyor.
Bir merak ettiğim ise varsayalım ki bir cihazda virüs var bu bahsettiğim uzantılı dosyalardan herhangi birini indirdi ve sonra birine yolladı, kullanıcı virüsü dosyaya gömmedikten sonra virüsün o dosyaya bulaşma ihtimali var mı?

Danke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Yunus
Bulaşacak o virus kaçış yok eğer değerli verilerin var ise yedekle şifrelerini güvenli yap onun dışında aklıma gelmiyor universite hocanın attığı şey yüzünden bütün bilgisayarlara virus bulaştığını hatırlıyorum hatta universitede bilgisayar bölümü bütün bilgisayarlar çöktü ahaha

Luci_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Berke
İlgilendiği Kategoriler
Karışık
Discord
berke#0001
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bulaşacak o virus kaçış yok eğer değerli verilerin var ise yedekle şifrelerini güvenli yap onun dışında aklıma gelmiyor universite hocanın attığı şey yüzünden bütün bilgisayarlara virus bulaştığını hatırlıyorum hatta universitede bilgisayar bölümü bütün bilgisayarlar çöktü ahaha
Ya bu çok kötü bir şey işte indirmek zorundasın da indirmesen başka dert

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Anon
gerçekten formatı dosya uzantısı .pdf .xlsx ise virus bulaşma ihtimali yoktur varsa da bu hangi programla çalıştırdıgınla alakalı mesela pdfi chrome üzerinden açarsan gerçekten bir açık yoksa chrome da virüs bulaşma ihtimali yok olursa bile bu chrome'nin açığı olur pdf üzerinden kod calistirmak gibi bunu bug bounty olarak bildirirler daha cok para kazanırlar senle benle ugrasmazlar
bir dosyanın virüs olup olmadıgını bakmak icin virustotal.com da taratabilirsin dosyayı indirip açmadıgın sürece sorun yok.
ama bazı virüsler vardır gerçekten güzel fudlanmıştır ve bypass edilmistir hiç bir antivirüs yazılımı yakalayamaz bu tarz virüsler var ama dedigim gibi senle benle ugrasmazlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

pdf virüs yoktur onun mantıgı uzantıyı bir şekilde kullanıcıya .pdf gibi gözükür ama aslında o .exe dir

Top Bottom