Neler Yeni

Rehber HyperX Cloud III Wireless Kulaklıklar için En İyi Ayarlar

Ayarlar işe yaradı mı?

• EVET

• HAYIR

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin

HyperX Cloud III Wireless Kulaklıklar için En İyi Ayarlar

Merhaba arkadaşlar,

HyperX Cloud III Wireless kulaklıklar, muhteşem bir ses deneyimi sunuyor. Ancak en iyi performansı almak için birkaç ince ayar yapmanız gerekiyor. İşte size rehber:

1. Ngenuity Yazılımını Yükleyin ve Güncelleyin

• Ngenuity uygulamasını yüklemek için:
  • Kulaklığınızın firmware güncellemesini gerçekleştirin.
  • Güncellemeden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. Mikrofon İzlemeyi (Mic Monitoring) Açın

• Ngenuity uygulamasında Mic Monitoring seçeneğini açın. (Alışkın değilseniz rahatsız olabilirsiniz, isteğe bağlı tabi.)
    • Bu özellik sayesinde konuşurken sesinizi net bir şekilde duyabilirsiniz. (HyperX Cloud III Wireless'ta duyduğum en iyi "Side Tone" diyebilirim!)

3. DTS:X ve Ekolayzer Ayarları

• Ngenuity içinde:
    • DTS:X seçeneğini kapalı bırakın.
    • Ekolayzer kullanmanıza gerek yok, kulaklık varsayılan olarak oldukça dengeli bir ses sunuyor.
1732659124387.png

4. DTS Unbound Yükleyin ve Etkinleştirin

• DTS Unbound uygulamasını yüklemek için şu adımları izleyin:
  • Uygulamada:
    • DTS Headphone:X ve DTS:X özelliklerini etkinleştirin.
1732659147428.png

5. Windows Ses Ayarları

1. Sistem Ayarları -> Ses -> Kulaklık Ayarları yolunu izleyin.
  2. Ses Geliştirmelerini (Audio Enhancements) kapalı konuma getirin.
  3. Mekansal Ses (Spatial Sound) ayarını DTS Headphone:X olarak seçin.
1732659228333.png

6. Mikrofon Ayarını Optimize Edin

• Mikrofonun örnekleme oranını (Sample Rate) 16 kHz'den 32 kHz'e yükseltin.
    • Bu değişiklik, mikrofon kalitesinde belirgin bir iyileşme sağlayacaktır.
1732659029354.png

Son Adım: Keyfini Çıkarın!

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kulaklıklarınızın sunduğu mükemmel ses deneyiminin tadını çıkarın! 🎧

Son düzenleme:

gurkn6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Gürkan Yıldırım
kankam rehber için teşekkürler gerçekten alacağım fakat fazlaca ses az yorumu var bu ayarları yapsak cidden işe yarar mı 1 yıl önce atılmış reditte güncelleme geldi düzeldi diyende var kafam çok karıştı

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kankam rehber için teşekkürler gerçekten alacağım fakat fazlaca ses az yorumu var bu ayarları yapsak cidden işe yarar mı 1 yıl önce atılmış reditte güncelleme geldi düzeldi diyende var kafam çok karıştı
Ses az değil oyunda max %50'de kullanıyorum kulaklığı.

gurkn6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Gürkan Yıldırım
Ses az değil oyunda max %50'de kullanıyorum kulaklığı.
teşekkürler dostum amazonda kovalıyordum indirim iade edilebiliyor diye n11de baya düşmüş sende öyle diyosan alacağım galiba

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
teşekkürler dostum amazonda kovalıyordum indirim iade edilebiliyor diye n11de baya düşmüş sende öyle diyosan alacağım galiba
Bu arada ben amazondan 4100₺ civarında aldım indirime girmişti, fiyat baya iyi şu an n11'de satıcısı da MediaMarkt.

Ayrıca ses seviyesini sorduğun için denedim şu an, gerçekten %50 üstünde uzun süre kullanmak kalıcı işitme kaybına yol açabilir çünkü baya ses geliyor.

Just

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Veysel
Discord
Jvst#3777
Bu arada ben amazondan 4100₺ civarında aldım indirime girmişti, fiyat baya iyi şu an n11'de satıcısı da MediaMarkt.

Ayrıca ses seviyesini sorduğun için denedim şu an, gerçekten %50 üstünde uzun süre kullanmak kalıcı işitme kaybına yol açabilir çünkü baya ses geliyor.
Doğru. Bende kullanıyorum aynı kulaklığı %50-55 tam yeterli seviyeler.

gurkn6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Gürkan Yıldırım

teşekkürler dostum ilgin için bende alacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçen yıl amazondan cloud2 wiriless almıştım kullanım dışında dip ses vardı baş ağırısı yaptı iade edip logitech prox aldım kablosuza geçmek istiyorum bunu araştırıyordum

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
teşekkürler dostum ilgin için bende alacağım
Şimdiden hayırlı olsun diyelim. :blobdance:
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçen yıl amazondan cloud2 wiriless almıştım kullanım dışında dip ses vardı baş ağırısı yaptı iade edip logitech prox aldım kablosuza geçmek istiyorum bunu araştırıyordum
Dip ses bunda yok ya mic monitoring açarsan olabilir ama.

Resourn

80+
Hocam kablosuz kulaklıkları iade et et bir hal oldum. Bir yandan ses kaliteleri çok kötü diğer yandan birçoğunda sağ/sol lobların ses eşitsizliği yaşayıp durdum.
Bu kulaklıkta da düşük seste sağ lobdan ses gelmiyor gibi bir şey okudum. Böyle bir şey yaşadınız mı veya denge konusunda bir sorun yaşadığınız durum oldu mu?
Bir de Cloud 3 Wireless'in bas konusunda başarısız olduğunu çok duydum. Ben basa çok önem veriyorum, sizin deneyiminiz nasıl oldu?

gurkn6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Gürkan Yıldırım
Mikrofon anlık olarak kendi sesini kulaklığa iletiyor. Deneyimlediğim kadarıyla gecikme yok. Airpodslardaki Şeffaf mod gibi düşünebilirsin
teşekkürler dostum sende bu ayarları kullanıyor musun

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
Hocam kablosuz kulaklıkları iade et et bir hal oldum. Bir yandan ses kaliteleri çok kötü diğer yandan birçoğunda sağ/sol lobların ses eşitsizliği yaşayıp durdum.
Bu kulaklıkta da düşük seste sağ lobdan ses gelmiyor gibi bir şey okudum. Böyle bir şey yaşadınız mı veya denge konusunda bir sorun yaşadığınız durum oldu mu?
Bir de Cloud 3 Wireless'in bas konusunda başarısız olduğunu çok duydum. Ben basa çok önem veriyorum, sizin deneyiminiz nasıl oldu?
Hocam ahım şahım bir bass yok bundan önceki modellerde olduğundaki gibi ancak oyun için üretilmiş bir kulaklık olmasına rağmen eğlence için ortalama üstünde bir kullanım sağlıyor bence.

Top Bottom