Neler Yeni

Yardım Bilgisayarım windows yüklü ssd'yi bir anda görmemeye başladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Şan Özşaho
M.2 ssd'de olan Windows'u normal bir şekilde kullanıyordum geçenlerde bir sata ssd aldım ve bunu da bilgisayara taktım, bu yeni taktığım sata ssd'yi test ederken bir süre pc'den kalktım ve döndüğümde bilgisayar uyku modundaydı bende bilgisayarı kapatıp yeniden açtım, eskiden kyllandığöm ama sonra çipleri testlerde hasarlı gözüken hdd'de ki windows ile bilgisayarı açmaya çalıştığını fark ettim çünkü bilgisayar açılırken sürekli onarım ekranı çıkıyordu. M.2 ssd ile bilgisayarın başlamadığını bu şekilde anladım ve hemen bios boot menüden kontrol ettim BBS priotries'te hdd'im windows boot manager olarak gözüküyor m.2 ssd gözükmüyor sizce nasıl bu sorunu çözerim
Mesaj otomatik birleştirildi:

20241129_152803.jpg
20241129_152843.jpg

Boot ayarlarından UEFY+LEGACY yaptığımda ssd gözüktü ge ilk sıraya aldım ama pc açılmadı sanki içinde eindows yokmuş gibi davrandı,

Son düzenleme:

mrcorvus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer Bağcı
Hocam bildiğimden söylemiyorum sadece denemen için yazıyorum bende de oluyordu bu sorun.
Settings - Windows Os Configuration - Bios Modu Uefiden CSM'e çeviriyorum ve tekrar Settings - Boots kısmına gelince m2 ssdim görünüyor ve ilk sıraya alıyorum bi dene belki olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Şan Özşaho
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@mrcorvus bir şekilde ssd'yi görünür kıldım ancak içinde windows yokmuş gibi davranıyor

mrcorvus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer Bağcı
@mrcorvus bir şekilde ssd'yi görünür kıldım ancak içinde windows yokmuş gibi davranıyor
Belki orada sıralama yaptığınız yer değişmemiştir. Boots kısmında en altta Harddrive priority tarzı bi sekme var en altta. Oraya girip görünen ssd birinci sırada mı bakar mısın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Şan Özşaho
Belki orada sıralama yaptığınız yer değişmemiştir. Boots kısmında en altta Harddrive priority tarzı bi sekme var en altta. Oraya girip görünen ssd birinci sırada mı bakar mısın?
Hdd'yi devre dışı bırakmayı bile denedim ancak sanki sistemde hiç windows yok gibi davranıyoe

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Şan Özşaho
Çözüm bulabildiniz mi acaba. An itibariyle aynı sorunu yaşıyorum.
Elimde boş bir sata ssd vardı ve oraya yeni bir windows kurdum, Bilgisayar açıldıktan sonra m.2 ssd ve hdd'deki dosyalarıma erişebildim içlerini kontrol ettiğmde windowsun da her ikisinde olduğunu teyit ettim. Önümüzdeki günlerde m.2 ssd'deki dosyaları bir yere depolayıp m.2 ssd'ime yeniden windows kurulumu yapmayı düşünürüm. Olayın neden yaşandığını bilmiyorum ama bu şekilde yapmayı planlıyorum umarım sizde sorununuzu halledebilirsiniz.

EmpTinesS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Bıyık
Elimde boş bir sata ssd vardı ve oraya yeni bir windows kurdum, Bilgisayar açıldıktan sonra m.2 ssd ve hdd'deki dosyalarıma erişebildim içlerini kontrol ettiğmde windowsun da her ikisinde olduğunu teyit ettim. Önümüzdeki günlerde m.2 ssd'deki dosyaları bir yere depolayıp m.2 ssd'ime yeniden windows kurulumu yapmayı düşünürüm. Olayın neden yaşandığını bilmiyorum ama bu şekilde yapmayı planlıyorum umarım sizde sorununuzu halledebilirsiniz.
M2 ssdyi format ekranında da görmüyor. İçerisinde önemli verilerim var. Bende sata bir ssd temin edip akşam deneyeceğim içeriğini almayı. Ama m2ssd ye nasıl format atacağımız konusu hala muallak kalıyor.

Birde ben hala m2ssd yi biosta görünür yapamadım. Gigabyte b450m k anakart.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Şan Özşaho
M2 ssdyi format ekranında da görmüyor. İçerisinde önemli verilerim var. Bende sata bir ssd temin edip akşam deneyeceğim içeriğini almayı. Ama m2ssd ye nasıl format atacağımız konusu hala muallak kalıyor.

Birde ben hala m2ssd yi biosta görünür yapamadım. Gigabyte b450m k anakart.
M.2 ssd Boot menüde mi gözükmüyor yoksa depolama kısmında mı ? Bende boot menüde gözükmüyordu boş bir sata ssd'ye yeni windows kurdum ve pc çalışırken bu bilgisayara girdiğimde m2 ssd'deki verilerim gözüktü tabi bunun için önce boş bir yere windows kurup bilgisayarı normal şekilde çalıştırmanız lazım

EmpTinesS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Bıyık
M.2 ssd Boot menüde mi gözükmüyor yoksa depolama kısmında mı ? Bende boot menüde gözükmüyordu boş bir sata ssd'ye yeni windows kurdum ve pc çalışırken bu bilgisayara girdiğimde m2 ssd'deki verilerim gözüktü tabi bunun için önce boş bir yere windows kurup bilgisayarı normal şekilde çalıştırmanız lazım
Tek depolamam var hocam. M2ssd de windows yüklüydü pc açılmadan bios a geçiyor. Yani boot menüde m2ssd görünmüyor. Bugün yeni bir m2ssd alıp taktım bilgisayar açılıyor. Fakat benim tek m2ssd slotum var. Bozuk olduğunu düşündüğüm (1 yıl oldu aslında ve çok az kullanıldı nasıl bozulabilir anlamış değilim) m2ssd içim pci-e dönüştürücü aldım. Fakat bilgisayar gene görmüyor hem boot menüde hemde windows içerisinde. Benim derdim içerisindeki verilerdi. Çocuklarımın resimlerinin bir kısmu buradaydı ve yedekleme yapamamıştım. Bir şekilde ssd içeriğine ulaşmaya çalışıyorum.

Top Bottom