Neler Yeni

Yardım Başlangıç motoru olarak bajaj rs200 mü CF sr250 mi

Mkw06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Kazanan
Sıfırdan motora başlayacağım ehliyet kurs vs hepsi ilk defa olacak, sıfır motor almayı düşünüyorum iki motorunda fiyatları aynı hemen hemen sıfır, rs200 gözüme daha güzel geliyor daha bi kaliteli gibi ama Sr250 de daha zenginmiş gibi duruyor, CF lerin ekranlarının bozulduğunu duydum sizce ilk motor olarak hangisi olmalı

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Sıfırdan motora başlayacağım
Başlangıç olarak scooter, hiç olmazsa naked motor öneririm. İlk motor hep düşer. SS tipli motorlar düşünce karenaj kırar. Masrafı çok olur, üzer. Scooterlar daha hafif olduğu için daha az düşürülür. Naked motorda da düşünce hiç bir şey olmaz. Koruma demiri varsa sadece koruma demiri dokunur yere.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
Arda Teksin
Sıfırdan motora başlayacağım ehliyet kurs vs hepsi ilk defa olacak, sıfır motor almayı düşünüyorum iki motorunda fiyatları aynı hemen hemen sıfır, rs200 gözüme daha güzel geliyor daha bi kaliteli gibi ama Sr250 de daha zenginmiş gibi duruyor, CF lerin ekranlarının bozulduğunu duydum sizce ilk motor olarak hangisi olmalı
Raider

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,402
İsim
kadir
motorla ileri seviye trafik tecrüben yoksa başlangıç racing alınmaz bence, trafik kasap dolu manevraların kısıtlı.
Ölürsün muhtemelen.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
İkisini de tavsiye etmem

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
emre yokuş
Farklı iki arkadaşım bu motorlara sahipti, 250 SR kullanan arkadaşım kaza yaptı, 2-3 ay parça bekledi en son parça garantiden gelmeyince 2. el alıp takıp kullandı. RS200 kullanan arkadaş ağır bir kaza geçirmedi fakat düşük hızda yan yatırdığında koruma takozu sayesinde fren manetindeki çizikle kurtardı. İki motoruda kullandım, ben olsam RS 200 ü seçerim çünkü 250 SR daki depo tasarımı kullanırken beni rahatsız etmişti(tabi bu kişiye göre değişebilir bir şey) ve Bajaj, Çin menşeili motorlara kıyasla dayanıklılık konusunda daha önde. CF nin ekranları tamamen dijital olduğu için iyi muhafaza etmeli suyla doğrudan temasından korumalısın. Piyasada gösterge koruyucu olarak satılan ürünler mevcut, Onlardan takıp kullanabilirsin.

Mkw06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Mert Kazanan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Farklı iki arkadaşım bu motorlara sahipti, 250 SR kullanan arkadaşım kaza yaptı, 2-3 ay parça bekledi en son parça garantiden gelmeyince 2. el alıp takıp kullandı. RS200 kullanan arkadaş ağır bir kaza geçirmedi fakat düşük hızda yan yatırdığında koruma takozu sayesinde fren manetindeki çizikle kurtardı. İki motoruda kullandım, ben olsam RS 200 ü seçerim çünkü 250 SR daki depo tasarımı kullanırken beni rahatsız etmişti(tabi bu kişiye göre değişebilir bir şey) ve Bajaj, Çin menşeili motorlara kıyasla dayanıklılık konusunda daha önde. CF nin ekranları tamamen dijital olduğu için iyi muhafaza etmeli suyla doğrudan temasından korumalısın. Piyasada gösterge koruyucu olarak satılan ürünler mevcut, Onlardan takıp kullanabilirsin.
Sıfırdan motor kullanacak birisi için rs200 olur mu peki, sıfır almayı düşünüyorum çünkü

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
emre yokuş
Olur niye olmasın, motora tam olarak hakim kadar sakin kullanırsan sorun olmaz ki sıfır motor alacaksan rodaj için sakin kullanman gerekecek zaten

Orix

80+
Sıfırdan motora neden böyle motorlarla başlıyorsun kanka. Bende yeni başladım gittim bi 50 lik aldım bende senin gibiyim ama elektrikli sürdum. Motorum yarı otomatik vites olmasına rağmen, 2 kere düşürdüm olduğu yerde ayaklık veya dikkatsizlik sonucu. Sen daha aldığın gün bu motoru düşürünce pişman olucaksın gibi ama yinede senin kararın. Hemde direk hızlı motor sürmek kolay olmayabilir senin için. Kötü 50 likle bile viraj alamadım bi kere. Tecrübe yok öğrenirken düşe kalka olacak🤷‍♂️
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıfırdan motora neden böyle motorlarla başlıyorsun kanka. Bende yeni başladım gittim bi 50 lik aldım bende senin gibiyim ama elektrikli sürdum. Motorum yarı otomatik vites olmasına rağmen, 2 kere düşürdüm olduğu yerde ayaklık veya dikkatsizlik sonucu. Sen daha aldığın gün bu motoru düşürünce pişman olucaksın gibi ama yinede senin kararın. Hemde direk hızlı motor sürmek kolay olmayabilir senin için. Kötü 50 likle bile viraj alamadım bi kere. Tecrübe yok öğrenirken düşe kalka olacak🤷‍♂️
Bu arada 50 den 110 ccye çevirme motordu benimki

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç
Sıfırdan motor kullanacak birisi için rs200 olur mu peki, sıfır almayı düşünüyorum çünkü
A1 ve A2 sınıfı motosikletler başlangıç motorları zaten. Hangisi olacağına bütçe karar veriyor

250sr, rs200 den biraz daha hızlı ve daha yakışıklı ama youtube ve forumlara bakarsanız kronik sorunları daha fazla ve parçaları uzun süre sonra bulunuyor.(Şehire, servise göre değişir)

Benim önerim ikisi arasından RS200 olur.

Hiç tecrübesi olmayan birisinin başlarda sağa sola düşürme ihtimali çok yüksek . Bu yüzden ilk motoru sıfır almak yerine ikinci elden daha ucuz 125 lik naked veya commuter motorlardan birini alıp vitese, debriyaja, trafiğe alışmak daha sağlıklı.

Acemiliği attıktan sonra istediğiniz motorun sıfırını alın derim ama düşürmekten korkmuyorum, düşersem de bütçem var diyorsanız sıfır motorlarda başlanır. Ben R25 le başladım

Motosiklet nasıl kullanılır, vites nasıl değiştirilir, fren nasıl yapılır, viraj nasıl yapılır gibi videoları izlemen sana çok şey katar. Zafer akçayın kaza videolarını da izlemeni öneririm

Top Bottom