Neler Yeni

Torna atölyesi nasıl açabiliriz

PiskopatCivciv

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Talha
Babam 15 yıllık tornacı bende anadolu lisesi sayıdal son sınıf öğrencisiyim, cnc torna cnc kesim makineleriyle ilgili çok şey biliyorum makinelerden anlıyorum babam 10 yıldır havalimanında tek tornacı olarak çalışıyor ve işini çok iyi yapıyor çevredeki herkes kendisini tanır fakat işçi olduğu için maaşı çok kötü olmasada daha iyisi olabilir diye düşünüp kendi atölyesini açmasını söyledim aklına yattı fakat nasıl açacağımızı bilmiyoruz birikim falan yok nevşehirde bir ev istanbulda yaşadığımız bir ev ve arabadan başka bir şey yok babamın ortağı olacak kimsede yok ne yapabiliriz.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
662
İsim
Sinan
Müşteri bulmadan atölye açmanı tavsiye etmem. Kendi işini yapmak cazip görünüyor ama bir sürü uğraşı var.
Yeni bir tezgah alman lazım fiyatlar uçuk. Kör topal kara tezgah alsan bile 100 bin den aşağı bulabilirsen ne ala. Takım taklavat lazım ucuydu kateriydi derken 50 bin de oraya gider. Bu miktarları farazi söylüyorum net bilgim yok fiyatları hakkında.
Tabi kara tezgahla ne yapabilirsin orası da ayrı konu. Çoğu firma sana ufak tefek işler verip belli zamanda yapmanı ister o işlerde ancak CNC de olur diğer türlü akı bokunu karşılamaz.
CNC tezgahlarda pahalı. Ucuza alırsan bol bol tamirci çağırırsın ki CNC tamiri çok lanet bir konu neresi nerden patlak zor anlaşılıyor.
Eğer tabelan yoksa veya fatura kesemiyorsan dışardan işte alamazsın merdiven altı yapılacak olaylar değil herkes faturalı belgeli iş istiyor.
Çevren varsa kesinlikle çalıştığın firmadan fazlasını kazanırsın ama kendi iş yerinde çalışınca düzenli para gelmez bunu da göz önünde bulundurman lazım. Bir ay çok kazanırken bir sonra ki ay sıfırı çekebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,774
Üyeler
163,878
Son üye
keremschumacher
Top Bottom