Neler Yeni

Yardım Laptopum aşırı ısınıyor nasıl çözebilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan Kert
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 yıl önce casper excalibur g870 laptop almıştım 2023 mayıs ayında. Bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim ? 5% throtting yaptığı yazıyor ben bunun ne anlama geldiğini çok bilmiyorum bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim ? Gow Ragnorok oynarken bilgisayar kapanıyor sanırım ısındığı için korumaya alıyor kendini bilgisayar.

Ekran Alıntısı.PNG

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
evet hocam excaliburlarda 90 dereceye ulaştığı zaman kendini yakmamak için kapatıyor bende aynı sorunları yaşıyorum aldığınızdan beri servise goturmedıysenız termal macun bıttıgı ıcın bu kadar ısınıyordur,grafıklerı dusurmeyı denedınız mı?

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
Volkan
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 yıl önce casper excalibur g870 laptop almıştım 2023 mayıs ayında. Bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim ? 5% throtting yaptığı yazıyor ben bunun ne anlama geldiğini çok bilmiyorum bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim ? Gow Ragnorok oynarken bilgisayar kapanıyor sanırım ısındığı için korumaya alıyor kendini bilgisayar.

Alıntıyı görüntüle
Masada kullanıyorsun değil mi?. Laptop altı soğutucu alabilirsin bakıma yollayabilirsin bence bakıma ihtiycaı var gibi ve casper laptoplar genelde ısınıyor özellikle g770ler bunlar dahilmiydi unuttum g900 ile bir tık çözmüşlerdi sanki ve tavsiyem böyle kullanma bakım vakti gelmiştir ve bir soğutucu ala masada kullanmıyorsan masada kullan
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet hocam excaliburlarda 90 dereceye ulaştığı zaman kendini yakmamak için kapatıyor bende aynı sorunları yaşıyorum aldığınızdan beri servise goturmedıysenız termal macun bıttıgı ıcın bu kadar ısınıyordur,grafıklerı dusurmeyı denedınız mı?
90 derce laptoplar için normal sayılıyor 90 derece de kapanıyorsa başak sorun vardır arkadaşın işlemcini alt çekirdekleri 97 derece olmuş

Alıntıyı görüntüle
oyunda msi after burner ile kaç oluyor bakar mısın hocam

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
Masada kullanıyorsun değil mi?. Laptop altı soğutucu alabilirsin bakıma yollayabilirsin bence bakıma ihtiycaı var gibi ve casper laptoplar genelde ısınıyor özellikle g770ler bunlar dahilmiydi unuttum g900 ile bir tık çözmüşlerdi sanki ve tavsiyem böyle kullanma bakım vakti gelmiştir ve bir soğutucu ala masada kullanmıyorsan masada kullan

90 derce laptoplar için normal sayılıyor 90 derece de kapanıyorsa başak sorun vardır arkadaşın işlemcini alt çekirdekleri 97 derece olmuş

hocam adu üstünde msi bildiğim kadarıyla msin kendi laptopları kullanabılıyor bu uygulamayı ve evet başka marka laptoplarda kapanma sınırı 100 excaliburlarda 90

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan Kert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Şöyle ben gecen sene mayısta aldım laptopu sonra ben laptopa redbull döktüm servise götürdüm. aldıktan yaklaşık 5 6 ay sonra oldu olay. komple kasa değişti nerdeyse. 4500 tl ödemiştim. temizliği yapılmıştır bence o yüzden. Masada kullanıyorum ve evet herhangi bir soğutucum yok. Ayrı bir monitörüm var 2k ona bağlayıp tek monitör olarak kullanıyorum. 2kda kullanmam ile ilgisi olabilirmi ?

Youtube a işlemci watt limitleme yaz ve uygula. Sonra termal macununu yenile
throttle stop isminde bir uygulama kuruk watt'ı 30 a sabitledim ama gow ragnorok oynarken yine de 86 88 dereceleri görüyor

Önerebileceğiniz bir soğutucu varmı fiyatı 2000 3000 tl civarı olabilir en fazla ? Yurtdışında yaşıyorum trden almıştım bakıma götürmedim dönünce götürürüm anca.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
Volkan
hocam adu üstünde msi bildiğim kadarıyla msin kendi laptopları kullanabılıyor bu uygulamayı ve evet başka marka laptoplarda kapanma sınırı 100 excaliburlarda 90
sdfgkladhfgljkldfhdfklghaskfgljujşklşfguhjklnsfgjşfş adı üstünde msi ne la. BİLMİYORSUN bari sallama kardeşim benim msi cihazlara özel bir uygulama değil boş boş konuşma kaç tane excalibur geçti elimden 90 derce de daha kapanan görmedim

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
Şöyle ben gecen sene mayısta aldım laptopu sonra ben laptopa redbull döktüm servise götürdüm. aldıktan yaklaşık 5 6 ay sonra oldu olay. komple kasa değişti nerdeyse. 4500 tl ödemiştim. temizliği yapılmıştır bence o yüzden. Masada kullanıyorum ve evet herhangi bir soğutucum yok. Ayrı bir monitörüm var 2k ona bağlayıp tek monitör olarak kullanıyorum. 2kda kullanmam ile ilgisi olabilirmi ?

throttle stop isminde bir uygulama kuruk watt'ı 30 a sabitledim ama gow ragnorok oynarken yine de 86 88 dereceleri görüyor
86 88 derecelerde oynamanızda sorun yoktur bence laptoplarda bu kadar ısınması gayet normal hangi oyunu oynarsanız oynayın 70 dereceyi geçer zaten bu tarz oyunlarda ise 75-90 arası bence normaldir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
Volkan

Önerebileceğiniz bir soğutucu varmı fiyatı 2000 3000 tl civarı olabilir en fazla ? Yurtdışında yaşıyorum trden almıştım bakıma götürmedim dönünce götürürüm anca.
özellikler nedir tam olarak 2k dan dolayı olabilir sat kasa al ekstra monitör kullanarak kasa niyetine kullanıyorsan daha sağlıklı olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan Kert
sdfgkladhfgljkldfhdfklghaskfgljujşklşfguhjklnsfgjşfş adı üstünde msi ne la BİLMİYORSUN bari sallama kardeşim benim msi cihazlara özel bir uygulama değil boş boş konuşma kaç tane excalibur geçti elimden 90 derce de daha kapanan görmedim
biraz daha para biriktirip keşke katana 17 alsaydım pişman oldum :(

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
Volkan
biraz daha para biriktirip keşke katana 17 alsaydım pişman oldum :(
ben asla önermem hocam elimde bir kaç tane aynı model (g770) ve bir iki tane g870 geçti hiç verimli cihazlar değil oda ısınıyordu arkadaşlarla oynarken terliyorduk :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Arda

Soğutucu işe yaramaz. Laptobun içini temizlemen ve termal macunu yenilemen lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Hakan Kert
Throttle stopla sorunun biraz önüne geçtim ama ileride bu laptop bozulur gibime geliyor bu yaptığım işlem ekran kartı bloğuna ısıtmaya işlemciye falan zararlımıdır ? Soğutucu önerirseniz de çok sevinirim

1734458414878.png

Top Bottom