Neler Yeni

🔥İndirim SilverStone 3x12cm ARGB + Kontrolcü 749₺

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
Mert Uysal
nerede kullandıgınıza baglı , ben datacenter işlettigim icin bunun fazlasıyla testini yaptık ekipce .
size kısa bir örnek vereyim
Eger kasanın önüne koydugunuzu varsayım olarak yapıyorum
bir fan 110 CFM deger gösteriyor aldın bunu
mesh olmayan kasaya koydun 30 Cfm Basar son yükte.
mesh olan kasaya koydun önünde toz filtresi var 1 santim boşluk civarıyla 70 Cfm basar
mesh olan kasaya koydun toz filtresi yok önünde hicbir önlem yok 110 Cfm basar

eger kasanızda Kule tipi sogutucu kullanıyorsanız
örnegin öne koydugunuz 3 fan toplam 300 Cfm basıyor varsayalım
Cpu aynı yükte sabit kaldıgını varsayalım öndeki 3 fan 100 Cfmde bassa cpu derecesi oynamaz 300 cfm bassada oynamaz.
yani öndeki fanların 100 Cfm ile 300 Cfmde işlemcide kule tipi icin bir etkisi olmuyor 100 Cfm altı ısıyı artırır

Shadout

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Ali Tarık

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
berk pasaoglu

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
Mert Uysal
Sessizlik bakımından ne üzmez ne sevindirir %60 pwm civarı Thermalright Tl-c serisi güzeldir üstü rahatsız edici olabilir . performans bakımındada yeterli fazlasıyla.
NZXT serisi denemedim ama NZXT rf serisi sesli oldugunu duymustum

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
berk pasaoglu
Sessizlik bakımından ne üzmez ne sevindirir %60 pwm civarı Thermalright Tl-c serisi güzeldir üstü rahatsız edici olabilir . performans bakımındada yeterli fazlasıyla.
NZXT serisi denemedim ama NZXT rf serisi sesli oldugunu duymustum
@Nerld @corez son olarak fanları böyle yerleştirmeyi düşnüüyorum fazlasına gerek var mı?

Ekler

• fandagilimi.png
    fandagilimi.png
    13.5 KB · Hit: 22

Nerld

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Eren
nerede kullandıgınıza baglı , ben datacenter işlettigim icin bunun fazlasıyla testini yaptık ekipce .
size kısa bir örnek vereyim
Eger kasanın önüne koydugunuzu varsayım olarak yapıyorum
bir fan 110 CFM deger gösteriyor aldın bunu
mesh olmayan kasaya koydun 30 Cfm Basar son yükte.
mesh olan kasaya koydun önünde toz filtresi var 1 santim boşluk civarıyla 70 Cfm basar
mesh olan kasaya koydun toz filtresi yok önünde hicbir önlem yok 110 Cfm basar

eger kasanızda Kule tipi sogutucu kullanıyorsanız
örnegin öne koydugunuz 3 fan toplam 300 Cfm basıyor varsayalım
Cpu aynı yükte sabit kaldıgını varsayalım öndeki 3 fan 100 Cfmde bassa cpu derecesi oynamaz 300 cfm bassada oynamaz.
yani öndeki fanların 100 Cfm ile 300 Cfmde işlemcide kule tipi icin bir etkisi olmuyor 100 Cfm altı ısıyı artırır
Hocam anlamadım cfm ve basıncın önemli ölduğuna karşı bir şey yok ki bu yazıda.Cfm hava akışı demek doğrudan etkilemese de kule tipini kasanın içine daha fazla hava akışı sağlar her türlü soğutuyor işte.Basınç da özellikle radyatörlere takılan fanlar için önemli yani aynı bütçede iki ürün varsa basıncı yüksek olanı alırım niye almayayım.
Güzel fan hocam ama vatandan atılan razer fanlar da düşünülebilir yüksek bir indirim var fiyatında.
@Nerld @corez son olarak fanları böyle yerleştirmeyi düşnüüyorum fazlasına gerek var mı?
Yeterli,çok fazla fan koymak da fantezi oluyor bir miktardan sonra.

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
Mert Uysal
Hocam anlamadım cfm ve basıncın önemli ölduğuna karşı bir şey yok ki bu yazıda.Cfm hava akışı demek doğrudan etkilemese de kule tipini kasanın içine daha fazla hava akışı sağlar her türlü soğutuyor işte.Basınç da özellikle radyatörlere takılan fanlar için önemli yani aynı bütçede iki ürün varsa basıncı yüksek olanı alırım niye almayayım.

Güzel fan hocam ama vatandan atılan razer fanlar da düşünülebilir yüksek bir indirim var fiyatında.

Yeterli,çok fazla fan koymak da fantezi oluyor bir miktardan sonra.
fanin iyi olup olmadigi aslinda iki fani yan yana koydugunuzda ayni cfmlerde varsayarsak statik basinci daha yuksek olan belirlemez o kagit ustundeki degerler max rpmde dondugu degerler on fanlara statik basinc daha iyi olan daha iyi sogutmaz cfm onemli on fanlarda sadece zaten belli bir rpm de calisirken 0 statik basincli bir fanda olmaz . Fanin iyi olup olmadigi ayni rpm degerinde sessizligi dba one cikartir bugun noctua , be quiet silent wing gibi fanlarin pahali olmasininda sebebi budur kanat yapilari rulmanlari(omurleri) . Ornek veriyorum thermal right tl c surumunde 1200rpmde ses baskin cikarken be quiet silent wing 1200rpmde sessizligine devam edicektir fanin kalitesini bu belirler sessizlik.

Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Uğur ceylan

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
berk pasaoglu
800 TL'ye thermaltake i aldım. 1 tanesi yukarıdan çıkış, 2 tanesi de aşağıdan giriş olacak şekilde konumlandıracağım.Geri kalanları zaten kasanın kendisinde var. Umarım 7 fan gürültü yaratmaz.

Ekler

• fandagilimi.png
    fandagilimi.png
    13.5 KB · Hit: 10

muratgullu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
MURAT GÜLLÜ
Bi üst modeli olan normal air blazerlar vardı bende 7ay sonra bozuldu fanlar takır tukur çalışıp durmaya başladı. Garantiye gönderdim 5 gün sonra kullanıcı hatası diyip kargoyu karşı ödemeli (189tl kargo bedeli) geri yolladılar. Hata da şeymiş fanlarda toz varmış :D İnsanın aklıyla alay eden firma, kasanın içinde duran fan zaten toz tutar:D

Sizde bir hava tutup yollasaydınız, kiri ile pasağı ilemi yolladınız?

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,157
İsim
yusuf ecer
Sizde bir hava tutup yollasaydınız, kiri ile pasağı ilemi yolladınız?
? 7-8 aylık fan silip yolladım üzerinde toz bilinmeyen madde var yazmışlar :D Bu araba lastiğinde neden toz var demek kadar saçma bi şey. Ayrıca güncelleme ; firmaya sizi thhye verip forumlarda bu garanti sürecini paylaşacağım dediğimde beni tehdit ettiler.

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Salih
? 7-8 aylık fan silip yolladım üzerinde toz bilinmeyen madde var yazmışlar :D Bu araba lastiğinde neden toz var demek kadar saçma bi şey. Ayrıca güncelleme ; firmaya sizi thhye verip forumlarda bu garanti sürecini paylaşacağım dediğimde beni tehdit ettiler.
neyle tehdit edebilirlerki nasıl yani ne sanıyorlar kendilerini kasedimiz mi var onlarda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,317
Üyeler
163,640
Son üye
Emin Kaymaz
Top Bottom