Neler Yeni

Kasayı Temizledikten Sonra Bilgisayar Kendi Kendine Yeniden Başlatıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yavuz Ağyar
Instagram
Yavuz.agyar
Twitter
YavuzAgyar
Herkese iyi forumlar, bu geceden beri bir sorunum var 1 gün önce kasayı söküp temizlik yaptım hafif yumuşak fırça ile temizledim fanlarıda kolonyalı bez ile sildim. Sistemi tekrar kurduğumda ilk başta deneme amaçlı televizyonda denemek istedim açtığımda gayet düzgün açıldı herhangi bir sorun olmadı ama 5 10 dakika sonra görüntü gitti gittikten 6 7 saniye sonra bilgisayarın açılış ekranına geldi şifre istedi bu olduğu sırada kasa çalışır vaziyetteydi şuan bu sorun yine devam ediyor bilgisayarı açtığımda masaüstünde iken 10 15 dakika boyunca kapanmadan durdu dosya kopyalarken veya youtube da deneme amaçlı bir şey açtıktan 10 dakika sonra yine aynı şekil devam etti sorunun kaynağı ne olabilir biraz araştırdım bazıları psu dan kaynaklı olabilir diyor

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,308
İsim
Berk
Herkese iyi forumlar, bu geceden beri bir sorunum var 1 gün önce kasayı söküp temizlik yaptım hafif yumuşak fırça ile temizledim fanlarıda kolonyalı bez ile sildim. Sistemi tekrar kurduğumda ilk başta deneme amaçlı televizyonda denemek istedim açtığımda gayet düzgün açıldı herhangi bir sorun olmadı ama 5 10 dakika sonra görüntü gitti gittikten 6 7 saniye sonra bilgisayarın açılış ekranına geldi şifre istedi bu olduğu sırada kasa çalışır vaziyetteydi şuan bu sorun yine devam ediyor bilgisayarı açtığımda masaüstünde iken 10 15 dakika boyunca kapanmadan durdu dosya kopyalarken veya youtube da deneme amaçlı bir şey açtıktan 10 dakika sonra yine aynı şekil devam etti sorunun kaynağı ne olabilir biraz araştırdım bazıları psu dan kaynaklı olabilir diyor
anakart modelini bilmiyorum ama 24pin dışında cpu güç girişini de taktınız mı 4-6-8 pin olur genelde veya cpu soğutucusunun çalıştığına fanın stabil çalıştışından emin miyiz? yorgunluk olur unutulur macun sürmeden takmıöş olabilir misiniz? bunlar tamsa ya bir yerde kısa devre oluyor veya bağlantılarda bir kopukluk var.

şöyle bir örnek vereyim, low profile m2 soğutucusu almıştım kancalı bir modeldi(sıkıştırmalı, vidalı değil) zamanla kanca gevşemiş soğutucu ekran kartının arkasında kaldıgından fark edememişim, soğutucu ayrılmış ve m2 ye tutunarak havada sallanıyormuş. ayağım masaya çarptığında onun yaptıgı titreşimle soğutucu blok anakarta temas ettiği için ekran komple siyah ekran oluyordu res atmam gerekiyordu geçen temizlerken fark ettim. şimdi mesela bu sorun olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yavuz Ağyar
Instagram
Yavuz.agyar
Twitter
YavuzAgyar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakart modelini bilmiyorum ama 24pin dışında cpu güç girişini de taktınız mı 4-6-8 pin olur genelde veya cpu soğutucusunun çalıştığına fanın stabil çalıştışından emin miyiz? yorgunluk olur unutulur macun sürmeden takmıöş olabilir misiniz? bunlar tamsa ya bir yerde kısa devre oluyor veya bağlantılarda bir kopukluk var.

şöyle bir örnek vereyim, low profile m2 soğutucusu almıştım kancalı bir modeldi(sıkıştırmalı, vidalı değil) zamanla kanca gevşemiş soğutucu ekran kartının arkasında kaldıgından fark edememişim, soğutucu ayrılmış ve m2 ye tutunarak havada sallanıyormuş. ayağım masaya çarptığında onun yaptıgı titreşimle soğutucu blok anakarta temas ettiği için ekran komple siyah ekran oluyordu res atmam gerekiyordu geçen temizlerken fark ettim. şimdi mesela bu sorun olmuyor.
Hocam anakart modeli msi b550m pro vdh wifi cpu için güç girişini taktım anakartın güç girişini taktım kabloları eksiksik taktığımdan eminim bugün yine göz gezdirdim gözümden kaçmış olabilir belki ama gördüğüm kadarıyla hepsini uygun yerine taktım düşünüyorum düşünüyorum yok aklıma gelmiyor kaç senedir bilgisayar kullanıyorum ilk defa böyle bir şey geldi başıma. Ayriyeten sistemi yine açtığımda sistem kendisini kapatmadan yeniden başlattığı zaman kurtarma kısmı gelmeye başladı sürekli

abi statik elektrik gibi duruyor ramler ile de oyna bi çıkar tak 2 tane varsı tek tek dene

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yavuz Ağyar
Instagram
Yavuz.agyar
Twitter
YavuzAgyar
abi statik elektrik gibi duruyor ramler ile de oyna bi çıkar tak 2 tane varsı tek tek dene
4 adet ramim vardı çıkardım ikiye düşürdüm , anakartı kasadan çıkartıp tahtanın üstüne koyup uzay sistem deniyor galiba öyle de denedim yine aynı bilgisayardan soğumadım değil şahsen

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yavuz Ağyar
Instagram
Yavuz.agyar
Twitter
YavuzAgyar

oliveforge99

80+ Silver
Olay görüntüleyiciyi açtığımda önemli bölümünde kernel power 41 (63) tarzında bir yazı yazıyordu
Güç kaynaklı bir durum.
- ramlerin yerini değiştirin.
- olmazsa ramleri tek tek deneyin.
-psu elektriğini boşaltmayı deneyin. internetten nasıl yapıldığını bulabilirsiniz.
- taktığınız klavye mouse gibi usb çıkışlarını çıkartıp deneyin.
- güvenli modda deneyin. yazılımda mı öğrenin.
Bunlar da olmazsa şans varsa başka bir psu ile deneyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yavuz Ağyar
Instagram
Yavuz.agyar
Twitter
YavuzAgyar
Sorunu çözdüm gibi sorun ekran kartından büyük ihtimalle yedekte duran GTX 1050 2GB ekran kartını taktım sorun şimdilik düzeldi. Şimdilik sorum şu olacak ekran kartını incehesap üzerinden almıştım MSI RX6800 garantiye yollamak için yine incehesap üzerinden mi yollamalıyım yoksa direkt msi yetkili servisi var ise onlara mı kargolamalıyım

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,918
İsim
1
Sorunu çözdüm gibi sorun ekran kartından büyük ihtimalle yedekte duran GTX 1050 2GB ekran kartını taktım sorun şimdilik düzeldi. Şimdilik sorum şu olacak ekran kartını incehesap üzerinden almıştım MSI RX6800 garantiye yollamak için yine incehesap üzerinden mi yollamalıyım yoksa direkt msi yetkili servisi var ise onlara mı kargolamalıyım
%100 emin misiniz o sorun genelde ramlerden oluyor bende yaşadım

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
okr
ekran kartı girişini silgi ile silin hocam sonra onu taktıktan sonra güç kablosu takılı değil iken güç tuşuna 3-4 kez basın statik elektiriği atsın bios'ta sıfırlayabilirsiniz. pili sökerek

Top Bottom